Σελίδες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Θα απομακρύνουμε τα σκυλιά που επιτίθενται σε ανθρώπους…»

Σύσκεψη σήμερα στο Πανεπιστήμιο προς ανεύρεση λύσεων

Λύσεις για τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στον χώρο του ιδρύματος αναζητά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 14 κρούσματα επιθέσεων από αυτά εναντίον φοιτητών, αλλά και προσωπικού του Πανεπιστημίου. Σήμερα γύρω από τις Σχολές συχνάζουν 35 αδέσποτα, για τα οποία...

η Πρυτανική Αρχή έχει απευθυνθεί ήδη στην Κτηνιατρική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας, όπως ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Πρύτανης κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Σε 25 από αυτά τα σκυλιά έχουν γίνει εμβολιασμοί και στείρωση ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός τους. Τα υπόλοιπα όμως και ειδικά ορισμένα, είναι δύσκολο να τα πλησιάσει κανείς, αφού είναι ιδιαίτερα επιθετικά! Τα συγκεκριμένα αδέσποτα τα φροντίζει η Φιλοζωική Ομάδα του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους των Ιωαννίνων.
Σήμερα πάντως πραγματοποιείται σύσκεψη, με την συμμετοχή μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Φιλοζωικής Ομάδας, αλλά και φοιτητών που έχουν δεχθεί επίθεση απ’ τα σκυλιά ώστε να βρεθεί, όπως ανέφερε ο κ. Αλμπάνης, ένας κοινός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος και αποσυμφόρησης του χώρου του Πανεπιστημίου από τα αδέσποτα. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε πρώτη φάση και ήδη κάνουμε με τη βοήθεια ιδιώτη κτηνιάτρου, είναι να απομακρύνουμε τα ζώα για τα οποία έχει καταγραφεί επιθετική συμπεριφορά και να βρούμε χώρους να τα μεταφέρουμε, αφού το Καταφύγιο του Δήμου Ιωαννιτών δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει ακόμα», τόνισε ο Πρύτανης.
Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα προς ζωόφιλους από την ευρύτερη περιοχή που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποια απ’ τα αδέσποτα του Πανεπιστημίου, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους.

proinoslogos.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: