Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ξέρετε τα πάντα για τους σκύλους ;

Οι σκύλοι δεν καταλαβαίνουν ολόκληρες λέξεις. Τα ονόματά τους αρκεί να είναι μονοσύλλαβα ή το πολύ δισύλλαβα. Και από αυτά κάποιο χαρακτηριστικό ήχο πιάνουν. Οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι ...

από τη λέξη «sit» (δηλαδή «κάτσε») πιάνουν μόνο τον ήχο του t.

• Παίρνοντας σκύλο από κατάστημα έστω και με πιστοποιητικό δεν έχουμε εξασφαλίσει ότι έχει περάσει τα καλύτερα ως τότε. Και αυτός και η μητέρα του.

• Δεν μαθαίνει ο σκύλος με τη βία. Και βία είναι ακόμη και τα απαράδεκτα ηλεκτρικά κολάρα που πωλούνται σε καταστήματα και τον φιλοδωρούν με ένα ηλεκτροσόκ ακόμη και όταν πάει να γαβγίσει.

• Ο περίπατος δεν είναι απλή διαδικασία. Πρέπει να μάθεις κι εσύ και το ζώο να μην τραβάει ο ένας τον άλλον προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Εχουν καταγραφεί περιπτώσεις σκύλων που έχασαν το τρίχωμά τους επειδή ο περίπατός τους δεν ήταν άλλο από μια τραυματική εμπειρία.

• Ο σκύλος που δαγκώνει δείχνει ότι δεν έχει μεγαλώσει σωστά. Αν δαγκώνει τους κηδεμόνες του δείχνει ότι περνάει άσχημα, τρώει ξύλο και αδικαιολόγητες τιμωρίες. Αν δαγκώνει άλλους, έχει εκπαιδευθεί λάθος.

• Ο σκύλος δεν εκπαιδεύεται εξίσου αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε ηλικία. Το πλάσιμό του πρέπει να γίνεται στους τρεις έως έξι πρώτους μήνες της ζωής του. Πέρα από τους δώδεκα μήνες η απαιτούμενη προσπάθεια αυξάνεται εκθετικά.

• Τα αδέσποτα αναπτύσσουν με τον χρόνο και τις δυσκολίες που συναντούν μια εκπληκτική συμπεριφορά. Σέβονται τις καταστάσεις που συναντούν στον δρόμο τους, επιβιώνουν και έχουν αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά. Αν τα πάρεις σε ένα σπίτι όπου υπάρχει και άλλος σκύλος, αν αυτός τούς δείξει με γαβγίσματα ότι ενοχλήθηκε εγκαταλείπουν αμέσως το σπίτι!

i-diadromi.com










Δεν υπάρχουν σχόλια: