Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σέρρες: Πρόστιμο 3.000 ευρώ και φυλάκιση 10 μηνών

για το παράνομο εκτροφείο

Εκδικάστηκε την Τρίτη 2/11/2011 η υπόθεση του παράνομου εκτροφείου σκύλων που είχε αποκαλυφθεί στις Σέρρες, από το φιλοζωϊκό όμιλο. Το άθλιο εκτροφείο είχε αποκαλυφθεί το Μάρτιο του 2010, όπως ...

είχε δημοσιεύσει στο adespoto.gr. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα , λυκόσκυλα, κανίς, γκριφόν, Γιορκσάιρ, Πεκινουά και άλλα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.Σε βρώμικα περιφραγμένα κλουβιά που θυμίζουν μαντρί, λάσπες και χώματα και βρεγμένα ψωμιά για τροφή. Ακαθαρσίες και βρώμικα σπιτάκια ενώ όλος ο γύρω χώρος είναι άθλιος, με γουρούνια, πάπιες και κουνέλια στην ίδια κατάσταση. Σοκαριστικές φωτογραφίες με νεογέννητα κουτάβια νεκρά στο χώμα και κανένα καταφύγιο για τα ευαίσθητα, μικρόσωμα σκυλάκια που πολλοί αγοράζουν επειδή είναι....χαριτωμένα! Γνωρίζουν άραγε τη θλίψη πίσω από αυτή τη ''χαριτωμενιά'';;;

Η δίκη, που κράτησε 3.5 ώρες, οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση για τους παράνομους εκτροφείς, που διατηρούσαν σε άθλιες συνθήκες διάφορα σκυλάκια ράτσας, τα οποία γεννούσαν μέσα στις λάσπες.

Ο φιλοζωϊκός όμιλος Σερρών νιώθει περήφανος που βοήθησε έστω και λίγο στο γκρέμισμα του τερατώδους οικοδομήματος της κτηνωδίας μιας σύγχρονης κοινωνίας, αυτής της εκμετάλλευσης ζώων προς δημιουργία χρηματικού κέρδους.

Ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου Στάθης Θεοφανίδης αξίζει συγχαρητήρια για τον αγώνα του, όπως και ο δικαστής που αποφάσισε την αυστηρή ποινή. Και φυσικά όλοι οι φιλόζωοι που θαραλλέα έφτασαν μέχρι το τέλος, δικαιώνοντας τα 40 σκυλάκια που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες!

Το δικαστήριο επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ αλλά και 10 μήνες φυλάκιση στον παράνομο εκτροφέα ενώ την δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η υπεράσπιση από κτηνίατρο, του παράνομου εκτροφείου!

Τελικά η γυναίκα δικαστής δεν πίστεψε τα ψέμματα περί κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης των ζώων (άλλωστε οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί μιλάνε από μόνες τους) και ρώτησε με νόημα γιατί δεν επεμβαίνει η Κτηνιατρική ως φορέας για τα ''9 στα 10 παράνομα εκτροφεία των Σερρών''.

Ολοι εσείς εκεί έξω που θέλετε ένα ζωάκι και ανυποψίαστοι ''παραγγέλνετε'' από το Ιντερνετ ή μπαίνετε στο πρώτο πετ σοπ που θα δείτε μπροστά σας θυμηθείτε ότι μπορεί τα ζώα που πουλά να προέρχονται από ένα τέτοιο άθλιο εκτροφείο! Η λύση είναι απλή: μην αγοράζετε ζώα, υιοθετήστε αδέσποτο. Κι αν επιμένετε σε ράτσα, γνωρίζοντας τις ανάγκες της, απευθυνθείτε σε νόμιμο εκτροφείο, μέσω του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος. Ας βάλουμε ένα τέλος στο παράνομο εμπόριο ψυχών!

adespoto.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: