Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Eξι μήνες φυλάκιση και 1000 Ευρώ πρόστιμο

Για κακομεταχείριση σκύλων

Μηνυτήρια αναφορά του σωματείου Ζωόφιλη Δράση

Καταδίκη έξι μήνες φυλάκιση και 1000 Ευρώ χρηματικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη σκύλων λόγω κακομεταχείρισης και απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε με την ανώτατη των ποινών για ...


πλημμέλημα έξι μήνες φυλάκιση και 1000 Ευρώ χρηματικό πρόστιμο ιδιοκτήτη ζώων ο οποίος δεν έτρεφε τη δέουσα στοργή και μεταχείριση για τα σκυλιά του που διατηρούσε σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε οικοδομική μάντρα στη περιοχή Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης. Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου σήμερα επιβεβαιώνει πως τα ζώα προστατεύονται από τους Νόμους του Κράτους και ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν τεκμαίρει δικαίωμα κακομεταχείρισης .





Πρόκειται για τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση ιδιοκτήτη ζώου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της Ζωόφιλης Δράσης δυνάμει των Νόμων 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων, που ρυθμίζει τους όρους διατήρησης ζώων συντροφιάς κυρίως μέσα στην κατοικία για λόγους ζωοφιλίας και συντροφιάς. (ΦΕΚ Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003)

και

1197/1981 περί προστασίας ζώων υποχρεώνουν τους κατόχους να δείχνουν τη δέουσα στοργή και μεταχείριση, διαμέσου της επαρκούς χορήγησης κατάλληλης τροφής και νερού και της εξασφάλισης άνετου καταλύματος, υγιεινού και προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου (παρ. 1, άρθρο 1, του Ν.1197/1981).

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί τους πολίτες της πόλης μας που αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε κακομεταχείριση ζώων να μας ενημερώνουν στο τηλ. 6972443422 Τα ζώα έχουν δικαιώματα και οφείλουμε λόγω της ανωτερότητας της φύσης μας, να τα υπερασπιζόμαστε, από τους υπανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν ως άψυχα αντικείμενα για κάθε χρήση! Είμαστε η φωνή τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε!

Για το Σωματείο Ζωόφιλη Δράση
Η πρόεδρος Στεφανάκη Γεωργία

http://www.youtube.com/user/georgiastefanaki#p/u/12/HdvGyAbiN2k




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Ζωόφιλη δράση και στους εθελοντές της.
Επιτέλους και κάποιος στην Κρήτη που κινείται υπέρ των ζώων.