Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φαγητά που πετά ο στρατός και το πανεπιστήμιο θα ταϊζουν πλέον τα αδέσποτα

στη Θράκη

Τα αποφάγια στρατού, πανεπιστημίου, φυλακών μπορούν να θρέψουν ΟΛΑ τα αδέσποτα της πόλης! Ήδη συμπολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν υπηρεσία μεταφοράς και διανομής τους! Η πρόταση ανήκει σε ...

ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που θέλουν να δώσουν, μια οριστική λύση στο θέμα της τροφής των αδέσποτων σκυλιών της πόλης αλλά κι αυτών που φροντίζει η ζωοφιλική και ο Δήμος Κομοτηνής.

Τώρα που έχουν στενέψει τα περιθώρια για έτοιμες τροφές και την προμήθειά τους από pet shop έστω και σε χοντρική, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα περισσεύματα που καταλήγουν σε κάδους σκουπιδιών ενώ θα έλυναν οριστικά το θέμα της τροφής όλων των αδέσποτων της πόλης.

Οι χώροι όπου θα μπορούσε να γίνει συλλογή των περισσευμάτων φαγητού και ψωμιού είναι αρχικά οι μονάδες και η λέσχη του Στρατού, οι λέσχες του πανεπιστημίου Θράκης, οι φυλακές Κομοτηνής, η Σχολή Αστυνομίας όπου καθημερινά ετοιμάζονται χιλιάδες μερίδες και είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν απορρίμματα που θα έτρεφαν τα αδέσποτα όλου του νομού.

Κατά δεύτερο έρχονται οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που επίσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν αρκεί σε όλη αυτή την προσπάθεια να υπάρξει ο ανάλογος συντονισμός εθελοντών που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και την διανομή των τροφών αυτών.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συναίνεση από τους εμπλεκομένους έτσι ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να είναι καλοταϊσμένα, να συνυπάρχουν χωρίς να είναι επιθετικά και να μην γίνονται στόχος. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό δεν μας τιμά ως κοινωνία αφού κάποιοι τα εγκατέλειψαν κι έγιναν αδέσποτα οπότε η αναζήτηση λύσεων για την επιβίωσή τους είναι ανάγκη.

Χρόνος


Παρά την πολύ καλή πρωτοβουλία ωστόσο, εμείς να τονίσουμε ότι δεν είναι επαγγελματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων μόνο το ταϊσμα. Χρειάζεται ο Δήμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του από το νόμο και να δημιουργήσει πρόγραμμα περίθλαψης, στειρώσεων και υιοθεσιών!!!

adespoto.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, και μέσα θα έχει αποτσίγαρα, οδοντογλυφίδες, σκουπίδια.

Πιπέρια, καυτερά, γλυκά, πικάντικα.

Ποτά, κοκα κόλα, αναψυκτικά.


Τα αδέσποτα δεν είναι κάδοι απορριμάτων.

Απαιτείται έστω και λίγος σεβασμός στα ζώα, από την φιλοζωία που εξασκείται στην Ελλάδα.