Σελίδες

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!











από το Φιλοζωικό Σύλλογο Αριδαίας

Στις 3/10/2011 ο φιλοζωικός σύλλογος Αριδαίας ειδοποιήθηκε ότι στον δρόμο Τσάκων-Ροδωνιάς κάποιος εγκατέλειψε δύο θηλυκές σκυλίτσες με τα τρία κουτάβια τους (φωτο). Η ασπρόμαυρη μικρόσωμη σκυλίτσα είχε ένα κουταβάκι, ενώ η άλλη δύο. Εθελοντές του συλλόγου πήγαν στο σημείο όπου

τους υποδείχτηκε, βρήκαν τα εγκαταλελειμένα ζώα και τα τάισαν.
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων τα μικρά κουταβάκια βρέθηκαν όλα νεκρά! Η αιτία θανάτου τους άγνωστη. Η μικρόσωμη μανούλα δεν βρέθηκε ενώ η άλλη ηταν μόνη και τρομαγμένη. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη στα ζώα. Η θηλυκιά σκύλα οδηγήθηκε στα κλουβιά του φιλοζωικού για να συνέλθει και να οδηγηθεί για στείρωση, ενώ θα συνεχιστεί η αναζήτηση της δεύτερης μικρόσωμης σκυλίτσας.

Άλλος ένας απάνθρωπος, ασυνείδητος ιδιοκτήτης ζώων συντροφιάς, που δεν είχε μεριμνήσει για την στείρωσή τους, τα άφησε να γεννήσουν και κατόπιν τα πέταξε σε ερημική τοποθεσία μαζί με τα μωρά τους, καταδικάζοντάς τα στην ασιτία και στον θάνατο, αποτινάσσοντας τις ευθύνες του και μεταθέτοντας το πρόβλημα σε κάποιους άλλους.

Ο φιλοζωικός σύλλογος της Αριδαίας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τις δύο αυτές σκύλες και τα κουτάβια τους, εάν κάποιος τις είχε δει κάπου ή γνωρίζει τον ιδιοκτήτη τους, να ειδοποιήσει άμεσα, έστω και ανώνυμα στο τηλ. 6974711945 ή στα τηλέφωνα καταγγελιών του δήμου Αλμωπίας 2384350211-212!
Καλεί δε, τους πολίτες, να δείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα και να καταγγέλλουν τέτοιου είδους εγκλήματα, ώστε να τιμωρούνται οι υπαίτιοι, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Η εγκατάλειψη των ζώων από αυτούς τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες, διαιωνίζει το πρόβλημα με τα αδέσποτα, καταδικάζοντάς τα χωρίς να φταίνε σε τίποτα και δημιουργώντας όλα τα προβλήματα στα οποία συντελεί η αύξηση του αριθμού τους.


Από το Δ.Σ. του Συλλόγου






Δεν υπάρχουν σχόλια: