Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Θράκη: Σχέδιο συλλογής και διανομής φαγητού για τα αδέσποτα

από πολίτες

Τα αποφάγια στρατού, πανεπιστημίου, φυλακών μπορούν να θρέψουν ΟΛΑ τα αδέσποτα της πόλης! Ήδη συμπολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν υπηρεσία μεταφοράς και διανομής τους! Η πρόταση ανήκει σε...

ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας που θέλουν να δώσουν, μια οριστική λύση στο θέμα της τροφής των αδέσποτων σκυλιών της πόλης αλλά κι αυτών που φροντίζει η ζωοφιλική και ο Δήμος Κομοτηνής.

Τώρα που έχουν στενέψει τα περιθώρια για έτοιμες τροφές και την προμήθειά τους από pet shop έστω και σε χοντρική, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα περισσεύματα που καταλήγουν σε κάδους σκουπιδιών θα πουν στον «Χ» ενώ θα έλυναν οριστικά το θέμα της τροφής όλων των αδέσποτων της πόλης μας.

Οι χώροι όπου θα μπορούσε να γίνει συλλογή των περισσευμάτων φαγητού και ψωμιού είναι αρχικά οι μονάδες και η λέσχη του Στρατού, οι λέσχες του πανεπιστημίου Θράκης, οι φυλακές Κομοτηνής, η Σχολή Αστυνομίας όπου καθημερινά ετοιμάζονται χιλιάδες μερίδες και είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχουν απορρίμματα που θα έτρεφαν τα αδέσποτα όλου του νομού.

Κατά δεύτερο έρχονται οι ταβέρνες και τα εστιατόρια που επίσης θα μπορούσαν να συμβάλλουν αρκεί σε όλη αυτή την προσπάθεια να υπάρξει ο ανάλογος συντονισμός εθελοντών που θα αναλαμβάνουν την μεταφορά και την διανομή των τροφών αυτών.

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συναίνεση από τους εμπλεκομένους έτσι ώστε τα αδέσποτα σκυλιά να είναι καλοταϊσμένα, να συνυπάρχουν χωρίς να είναι επιθετικά και να μην γίνονται στόχος. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό δεν μας τιμά ως κοινωνία αφού κάποιοι τα εγκατέλειψαν κι έγιναν αδέσποτα οπότε η αναζήτηση λύσεων για την επιβίωσή τους είναι ανάγκη.

xronos.gr
αναρτήθηκε από dogworld.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: