Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αγνοείται ο Happy Feet

Χάθηκαν τα ίχνη του παρά τον επικολλημένο πομπό

Όταν τον βρήκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδία, ο μικρός πιγκουίνος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι του, είχε φάει άμμο νομίζοντας ότι είναι χιόνι, ενώ ...


στο στομάχι του βρέθηκαν ξύλα και πέτρες. Υπεβλήθη σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να αναρρώσει πλήρως και πριν από δύο εβδομάδες, ο υγιέστατος πλέον Happy Feet ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ανταρκτική.

Πριν τον ρίξουν στο νερό, οι επιστήμονες που τον επέβλεπαν, του επικόλλησαν έναν πομπό, ώστε να παρακολουθούν την πορεία του και να γνωρίζουν περίπου πού βρίσκεται. Ωστόσο, μόλις 15 μέρες μετά που ξεκίνησε το ταξίδι του, ο πομπός σταμάτησε να μεταδίδει με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εικασίες ότι ένα κήτος τον έφαγε. Υπάρχουν υποψίες ότι στη διαδρομή που ακολουθούσε ο πιγκουίνος υπήρχαν αρκετοί καρχαρίες ή φάλαινες-δολοφόνοι, ώστε τελικά ο Happy Feet να έγινε θύμα τους. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα – όπως τονίζουν οι ειδικοί – ο πομπός απλώς να ξεκόλλησε από το σώμα του πιγκουίνου.

Εκπρόσωποι της εταιρείας που έβαλαν τον πομπό στον μικρό πιγκουίνο θεωρούν ότι η έλλειψη μετάδοσης σήματος οφείλεται είτε στο ότι ο πομπός αποκολλήθηκε είτε ότι ένα άγνωστο γεγονός εμπόδισε τον Happy Feet να βγει στην επιφάνεια, όπως το να τον έφαγε ένα κήτος.

Με την ανακοίνωση της είδησης προκλήθηκε έντονη αντίδραση στους ανθρώπους που είχαν μάθει για τον Happy Feet και τον είχαν αγαπήσει. Έτσι η εταιρεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο πομπός λειτουργούσε μια χαρά μέχρι την ώρα που σταμάτησε να μεταδίδει, άρα –σύμφωνα με τους ειδικούς – κάπου είχε πέσει. Όπως εξήγησαν, ο πομπός δεν ήτα ενσωματωμένος μέσα στον πιγκουίνο, αλλά απλώς κολλημένος επάνω του, οπότε εύκολα θα μπόρεσε να ξεκολλήσει, αν και περίμεναν αυτό να συμβεί σε 5-6 μήνες και όχι σε δύο εβδομάδες. Ανέφεραν βέβαια και την πιθανότητα ο Happy Feet να είχε γίνει... το γεύμα κάποιου κήτους, αλλά εξέφρασαν τη βαθιά αμφιβολία τους.

Επίσης, επισήμαναν και την πιθανότητα ο πιγκουίνος να περνά πολλές ώρες στον βυθό καθώς θα έχει βρει καλή τροφή και γι’ αυτό αποφεύγει να βγει στη επιφάνεια ώστε ο δορυφόρος να "πιάσει" σωστά και να μεταδώσει το σήμα. Όπως τόνισαν οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για να μάθουν όλοι την τύχη του αγαπημένου τους πιγκουίνου, τον οποίο ονόμασαν Happy Feet από την ομώνυμη ταινία.

πηγή : Daily Mail

αναρτήθηκε από real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: