Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Αλμωπίας ενάντια στις δηλητηριάσεις ζώων

Απειλεί με αυστηρή τήρηση του νόμου

Με ανοιχτή επιστολή – Δελτίο Τύπου προς όλα τα ΜΜΕ, ο Δήμος Αλμωπίας σκληραίνει (επιτέλους) τη στάση του απέναντι στα κρούσματα δηλητηριάσεων ζώων που σημειώνονται εδώ και αρκετό διάστημα την περιοχή. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία έχει εκδοθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα", προειδοποιεί ότι ...

«θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να σταματήσουν αυτά τα κρούσματα δηλητηριάσεων και εγκατάλειψης που, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα». Αυτή είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη στη συνεργασία Δήμου και φιλόζωων, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η επικοινωνία που θα έπρεπε. Φαίνεται πως οι πιέσεις των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου, σε συνάρτηση με την καλή θέληση των αρχών συντέλεσαν σε αυτή την εξέλιξη, η οποία ελπίζουμε πως θα έχει συνέχεια και σε πρακτικό επίπεδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ:

Ο Δήμος Αλμωπίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα", ενημερώνει τους δημότες του ότι...
...τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από τον νόμο και η κακοποίηση τους (όπως δηλητηριάσεις, πυροβολισμοί κ.λ.π.) είναι παράνομη και διώκεται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο (Νόμοι 3170 /2003 και 1197 / 1981).
Δηλώνει δε, ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς, θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, για να σταματήσουν αυτά τα κρούσματα δηλητηριάσεων και εγκατάλειψης που, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί επικίνδυνα.
Οι δηλητηριάσεις με ισχυρά δηλητήρια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία των ανθρώπων. Η θανάτωση των ζώων συντροφιάς με την μέθοδο της "φόλας", δεν αφορά μόνο τους φιλόζωους συμπολίτες μας και τους κατόχους κατοικίδιων, αλλά μας αφορά όλους.
Καλούμε, λοιπόν, τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης και να υποδεικνύουν τους δράστες, γιατί οι "φόλες" εκτός από τα ζώα σκοτώνουν τον πολιτισμό και την ηθική μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Αλμωπίας για καταγγελίες: 2384350211-212

Από τον Δήμο Αλμωπίας

http://aridaianews.blogspot.com/




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: