Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν δράση κατά της φαλαινοθηρίας στην Ισλανδία

Προκλητικές πλέον οι εμπορικές δραστηριότητες της στο κυνήγι της φάλαινας

Με διπλωματικά μέτρα και όχι με οικονομικές κυρώσεις οι ΗΠΑ επιχειρούν να εμποδίσουν τις εμπορικές δραστηριότητες της Ισλανδίας στη φαλαινοθηρία. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, πάνω από 36.000 υποστηρικτές της WSPA επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο Ομπάμα, καλώντας τον να...


επιβάλει διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ισλανδίας λόγω προκλητικής δραστηριότητες στο κυνήγι της φάλαινας.
Έτσι χθες, ανακοινώθηκε με αισιοδοξία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει πρόγραμμα δράσης κατά της φαλαινοθηρίας της Ισλανδίας.
Σύμφωνα με έναν νόμο (Pelly Amendment) ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προσδιορίσει διάφορα διπλωματικά μέτρα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, δεν είχε επιβάλει οικονομικές κυρώσεις για τα προϊόντα που εισάγονται από την Ισλανδία στις ΗΠΑ.
Τουλάχιστόν δόθηκε προς το παρόν η απάντηση από την Αμερική στις προκλητικές δραστηρίτητες φαλαινοθηρίας της Ισλανδίας, η οποία έχει κατ' επανάληψη αγνοήσει τις διεθνείς συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης και της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας (IWC)για την απαγόρευση της φαλαινοθηρίας. Αντίθετα, αυξήθηκε θεαματικά η φαλαινοθηρία και το διεθνές εμπόριο προϊόντων φάλαινας τα τελευταία χρόνια.
Οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν πλέον τις επιμέρους δραστηριότητες της Ισλανδίας και ο πρόεδρος Ομπάμα θα ενημερώνεται με διάφορες εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: