Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εκστρατεία για Νόμο στειρώσεων στις ΗΠΑ ενάντια στον υπερπληθυσμό κατοικίδιων

Την οργανώνει η PETA και ο Bob Barker με συλλογή υπογραφών

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 3-4 εκατομμύρια σκύλοι και γάτες χάνουν τη ζωή τους στα καταφύγια των ΗΠΑ. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις , σημαίνει ότι σήμερα θα ευθανατωθούν περισσότερα από 8.219 ζώα. Σε 7 μόλις χρόνια ...


μία μη στειρωμένη γάτα και οι απόγονοί της μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον 420.000 γάτες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της PETA.
Με το συγκεκριμένο θέμα, δημιουργήθηκε ένας νέος δικτυακός τόπος της κυβέρνησης Obama, με petition που δέχεται αναφορές και αιτήσεις. Με τη συλλογή 5.000 υπογραφών, η διοίκηση θα εκδώσει τη συνολική αναφορά και θα ανακοινώσει επίσημη απάντηση.
Η οργάνωση PETA και ο Bob Barker συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια εκστρατεία - αίτηση, ζητώντας από όλους όσοι αγοράζουν ή υιοθετούν ζώα να τα στειρώνουν , προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Επίσης γίνεται έκκληση να υιοθετούνται κατοικίδια και όχι να αγοράζονται.
Είναι χαρακτηριστική η φράση της καμπάνιας που έτρεξε πρόσφατα: "Εάν αγοράσετε έναν σκύλο, τί θα κάνετε με τον σκύλο που την ίδια στιγμή σκοτώνεται σε ένα καταφύγιο;"
Ο οργανισμός 600million.org εργάζεται επάνω σε πρόγραμμα στείρωσης ζώων με ένα χάπι με παράλληλο στόχο τη μείωση της κακοποίησης και των δολοφονιών των ζώων. Πολλές χώρες στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο βασανίζουν και κακοποιούν βάναυσα τα ζώα.






Ευτυχώς, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πώλησης κατοικίδιων , η PJ's Pets, ανακοίνωσε τελευταία ότι θα σταματήσει να πουλάει ζώα σε ολόκληρο τον Καναδά. Αντ΄αυτού, η εταιρεία δημιουργεί χώρο για τα αδέσποτα κατοικίδια προς υιοθεσία και ενδεχομένως θα βοηθήσει ακόμη και με κλουβιά φύλαξης αυτών των ζώων , σύμφωνα με την Toronto Sun .
Σύμφωνα με το Associated Press, πολλοί ειδικοί πιστεύουν πως οι στειρώσεις ζώων έχουν παίξει το μεγαλύτερο ρόλο για να σωθούν ζωές .
Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων ότι, τα τελευταία χρόνια οι ιατρικές διαδικασίες στείρωσης έχουν απλοποιηθεί και πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους. Τώρα, γίνεται μία τομή μιας ή δύο ιντσών και τα ράμματα αυτοαπορροφώνται , κάτι που σημαίνει ταχύτερη ανάκαμψη για τα ζώα.

Ο Bob Barker ηχοχράφησε ένα μήνυμα για την petition προς τον Λευκό Οίκο και τη συλλογή των 5.000 υπογραφών, στο οποίο λέει ότι "πρέπει να γνωστοποιήσουμε στον πρόεδρο Obama πως η φωνή των κατοικίδιων αξίζει να ακούγεται στην πολιτική , προκειμένου να βηθήσουμε όλοι στις στειρώσεις και τον έλεγχο του υπερπληθυσμού. Με βάση τους ετήσιους υπολογισμούς ευθανασιών, περίπου 5 σκύλοι και γάτες σκοτώθηκαν μέσα σε αυτό το λεπτό, αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Είναι καιρός να το αλλάξουμε αυτό"

Στο video μπορείτε να ακούσετε τον Bob Barker :





Δεν υπάρχουν σχόλια: