Σελίδες

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μηνυτήρια Αναφορά του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση











στην Εισαγγελία Ηρακλείου για τη κακοποίηση του Δία και
το Θάνατο της Κάρμεν στο Λιμάνι Ηρακλείου

Το σκυλί της φωτογραφίας ράτσας DOGO ARGENTINO ονομάζεται Δίας και Βρέθηκε δεμένος σε ένα κοντέινερ (!),τη Παρασκευή το Βράδυ στο...


χώρο της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου από τη Λιμενική Αστυνομία. Δίπλα του υπήρχε άλλο ένα επίσης δεμένο σκυλί θηλυκό της ιδίας ράτσας που κείτονταν νεκρό.. Τα δύο μεγαλόσωμα σκυλιά DOGO ARGENTINO άγνωστο για πόσες ημέρες, υπέφεραν αθέατα και επιμελώς κρυμμένα ,το βάναυσο μαρτύριο τους δεμένα σε κοντέινερ , εγκαταλειμμένα και εκτεθειμένα σε υψηλότατες θερμοκρασίες χωρίς νερό , χωρίς ίχνος τροφής...
Με τη συνδρομή του Σωματείου Ζωόφιλη Δράση που ειδοποιήθηκε άμεσα από τη Λιμενική Αστυνομία μεταφέρθηκε το ζωντανό ζώο σε κτηνιατρική κλινική όπου του προσφέρθηκε η κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εύρεσης του ιδιοκτήτη του καθώς το ζώο έφερε σήμανση. Πράγματι εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης και σοκαρισμένος εκλήθη και αναγνώρισε το αποδυναμωμένο ζώο του , τον "Δία" ενώ απαρηγόρητος αδυνατούσε να πιστέψει ότι η "Κάρμεν "του είχε τόσο άσχημη κατάληξη… Σημειωτέον το ζώο που τελικά σώθηκε έφερε πληγές -εκδορές σ ολόκληρο το σώμα του καθώς και παλαιότερα επουλωμένα τραύματα ..πιθανότατα από εμπλοκή σε κυνομαχίες (!) .Μάλιστα στη θέα άλλων μεγαλόσωμων ζώων εντός του κτηνιατρείου παρουσίαζε απρόκλητες επιθετικές τάσεις συμπεριφορά ακατανόητη για τον ιδιοκτήτη καθώς ήταν ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό ζώο.
Οι περίεργες συνθήκες που βρέθηκαν τα κακοποιημένα ζώα σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του ιδιοκτήτη ο οποίος είχε παραχωρήσει τα δύο σκυλιά του σε «εκτροφέα» και «εκπαιδευτή» αμισθί για αναπαραγωγή της ράτσας Dogo argendino σε περιοχή του Ηρακλείου ,σε συνδυασμό με την επίσημη διαβεβαίωση του Αρμόδιου φορέα ότι δεν λειτουργεί νόμιμα τέτοιου είδους εκτροφείο ή εκπαιδευτήριο και τη συλλογή πολλών ακόμη ενοχοποιητικών στοιχείων οδήγησαν το Σωματείο της Ζωόφιλης Δράσης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Ηρακλείου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εγκατάλειψη, κακοποίηση, πρόκληση θανάτου, φθορά ξένης περιουσίας , πιθανή έκθεση σε κυνομαχίες κλπ Δυνάμει των Ν.3170/2003 & Ν.1197/1981 .
Τη μηνυτήρια αναφορά εγχείρησε σήμερα στην Εισαγγελία η νόμιμη εκπρόσωπος του Σωματείου κα Στεφανάκη Γεωργία με αιτήματα τη κατά Νόμο Δίωξη και παραδειγματική τιμωρία όποιου ήθελε προκύψει για τη τέλεση αξιόποινων πράξεων εις βάρος των ζώων καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας λειτουργίας «εκτροφείου», συνθηκών διαβίωσης και των μεθόδων «εκπαίδευσης»..



Δεν υπάρχουν σχόλια: