Σελίδες

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπόριο σκύλων και ναρκωτικών από συμμορίες της Ανατολικής Ευρώπης

*Χρησιμοποιούν ακόμη και παιδιά

*Ανακοίνωση της FOUR PAWS για το παράνομο εμπόριο κατοικίδιων

Νέα απάτη εμπορίου ζώων , ακόμη και ναρκωτικών μέσω αυτών, ανακαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στη Γερμανία, το οποίο διακινείται μέσω επαιτείας τουριστών ακόμη και παιδιών από την Ανατολική Ευρώπη...



Ο Evamarie Kong του καταφυγίου ζώων στο Βερολίνο δήλωσε : «Το παράνομο εμπόριο κουταβιών από την Ανατολική Ευρώπη έχει αυξηθεί και μάλιστα με άρρωστα ζώα τα οποία πουλάνε φθηνά στους δρόμους, τις πλατείες και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Εντοπίστηκαν κρούσματα παράνομου εμπορίου σκύλων με ναρκωτικά ακόμη και στο κέντρο της πόλης, στο σταθμό του Ζωολογικού Κήπου".
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν μάλιστα περιστατικά όπως αυτό ενός μικρού αγοριού 10-12 ετών, που έπαιζε ακορντεόν κάθε μέρα και στα πόδια του είχε ένα μικρό σκυλάκι τεριέ γιορκσάιρ. Έμοιαζε άρρωστος, είπαν, και προκαλούσε οίκτο. Οι ακτιβιστές πησίασαν το αγόρι και τους ρώτησε με σπασμένα γερμανικά : "θέλετε το σκυλί για 100 ευρώ;"
Οι σκύλοι ράτσας είναι ακριβοί και πρέπει να πληρώσει κανείς ακόμη και 700 ευρώ.
Πήγαν το συγκεκριμένο σκυλάκι σε κτηνίατρο , το οποίο ήταν γεμάτο σκουλήκια, ψύλλους και είχε πρόβλημα στο τρίχωμά του.
Κατατέθηκαν μηνύσεις στην Αστυνομία για κακομεταχείριση ζώων από τους ακτιβιστές. Στα γραφεία της Αστυνομίας είχαν ήδη κι άλλες καταγγελίες και αποδείξεις για παράνομο εμπόριο ζώων από την Ανατολική Ευρώπη και αποφασίστηκαν μεγαλύτεροι και περισσότεροι έλεγχοι.
Αυτό που πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να πάρει έναν σκύλο, τονίζεται,  είναι να συνάψει σύμβαση αγοραπωλησίας με το όνομα και τη διεύθυνση του πωλητή και να ζητήσει τα επίσημα χαρτιά του ζώου και το microchip.

bz-berlin.de





Η ανακοίνωση της FOUR PAWS
Είναι μικρά, γλυκά και φθηνά τα κουτάβια που έρχονται από την Ανατολική Ευρώπη και κατακλύζουν κυρίως τη γερμανική αγορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το θέμα η οργάνωση FOUR PAWS. Υπάρχουν σκυλιά που προέρχονται από οδυνηρή μαζική αναπαραγωγή και πωλούνται ως άψυχα υλικά .
Υπάρχουν πολλοί ζωόφιλοι με καλή πίστη, οι οποίοι παρασύρονται από τους "ειδικούς των κυκλωμάτων" που κάνουν τις συμφωνίες πώλησης φθηνών σκύλων και τα ζώα είναι συνήθως άρρωστα, με πλαστά έγγραφα ή χωρίς έγγραφα.
Η διεθνής οργάνωση συνεχίζει τον αγώνα της κατά του παράνομου εμπορίου κατοικίδιων και της μαφίας από την Ανατολική Ευρώπη με μεγάλη εκστρατεία, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ.
Διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται αυστηρότερη Νομοθεσία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντατική αύξηση των ελέγχων στα σύνορα όλων των χωρών , ώστε να εμποδίζεται η παράνομη εισαγωγή κουταβιών.
Επίσης η ανακοίνωση αναφέρεται και στο "παζάρι ζώων" του Διαδικτύου στο οποίο πωλούνται χιλιάδες ζώα με πρόκληση οίκτου στους ζωόφιλους. Δεν πρέπει να αγοράζει κανένας αυτά τα ζώα, τονίζεται, γιατί ενισχύει το παράνομο εμπόριο.
Η εκστρατεία της FOUR PAWS υποστηρίζεται επίσημα από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο Κτηνιάτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: