Σελίδες

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σκυλιά αναζητούν βόμβες

Με κάμερα στο κεφάλι τους

Με μια φωτογραφική μηχανή που συνδέεται με το κεφάλι του, ένας “σκύλος έρευνας” μπορεί να αναζητήσει τα εκρηκτικά από μόνος του. Το σχολείο σκύλων της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει αποκτήσει μια νέα τεχνική για ...

την ανίχνευση εκρηκτικών υλών.
Ο χειριστής του σκύλου παρακολουθεί την πρόοδο του ζώου από απόσταση, σε μια φορητή οθόνη. Ο συντονιστής εκπαίδευσης είναι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα: «Η αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου, των ζώων και της τεχνολογίας έχει ως αποτέλεσμα την επαγγελματική ανίχνευση των εκρηκτικών υλών που αποτελούν απειλή για τις ζωές των ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο.Η ανάπτυξη αυτής της κατάρτισης, με βάση τις γνώσεις μας και την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, απέδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα".
Κατά την διάρκεια της ολλανδικής αποστολής στο Αφγανιστάν , ολλανδοί εκπαιδευτές συνοδευόμενοι από εκρηκτικές ύλες που ανιχνεύονται απο την ομάδα των σκύλων,ανέπτυξαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ολλανδία. Η επονομαζόμενη “Overwatch Route Dog Search (ROSD)” εκπαίδευση στεγάζεται με 130 Μοίρες της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας Στρατιωτικής Σχολής στη βάση της Woensdrecht Air.
Σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών υλών (EDDs) απεστάλησαν για 2 χρόνια για να αναζητήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια της ολλανδικής αποστολής στο Αφγανιστάν. Τα σκυλιά προβλέπονται για υποστήριξη των στρατεύματων στην ανίχνευση εκρηκτικών υλών σε κτίρια, σε οχήματα και σε ανθρώπους.

Steff Writers

Μετάφραση: AegeanTimes




Δεν υπάρχουν σχόλια: