Σελίδες

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Αντιδρούν στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων

Οι κάτοικοι Λυγιά, Ναυπακτίας

Απίστευτες οι απόψεις κατοίκων του Λυγιά που εναντιώνονταιι στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων με το επιχείρημα ότι θα μολύνουν το υδρευτικό δίκτυο...


Το σοβαρότατο ζήτημα των αδέσποτων για ακόμα μία φορά ''δεν αφορά τους πολίτες'' και αντί να επιβραβεύσουν το Δήμο για την κίνησή του, την καταπολεμούν!

Σύμφωνα με τους λιγοστούς φιλόζωους εθελοντές (4-5) που προσπαθούν να βοηθήσουν τα περισσότερα από 200 αδέσποτα ζώα της πόλης, δέχονται συχνά απειλές από συμπολίτες τους που δεν συμφωνούν με τη φροντίδα των ''άρρωστων αδέσποτων'' από άγνοια-φοβίες και μόνο επί του θέματος ενώ παράλληλα συχνά μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους καθώς οι φόλες πέφτουν βροχή...

Ο κύριος (πρόεδρος Λυγιά) που μιλά στο ρεπορτάζ και αναφέρει ότι ''σήμερα ξεκίνησαν με 5-10 και θα γίνουν πιο πολλά τα αδέσποτα'' αγνοεί ότι οι ίδιοι οι συμπολίτες του παρατούν αυτά τα ζώα στους δρόμους!!!Ακόμα και αν το επιχείρημα για τη μόλυνση του νερού από τις ακαθαρσίες των ζώων έχει φυσικά βάση, χάνει κάθε δίκιο κάθε άνθρωπος που μιλά με αποστροφή για τα αδέσποτα.

Ακόμα, σύμφωνα με κάτοικο τη περιοχής, εκεί όπου στήθηκε ο χώρος φιλοξενίας των ζώων είναι αγωγός νερού και όχι πηγή που μπορεί να μολυνθεί ενώ στο χώρο άρχισαν ήδη να εγκαταλείπουν ζώα τα βράδια!!! Στο ρεπορτάζ πάντως δεν απαντά κάποιος αρμόδιος για το αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο σημείο.

πηγή : adespoto.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος φταίει για αυτό;
Οι ανημέρωτοι κάτοικοι;

Ποια η προσπάθεια των φιλόζωων αλλά και του Δήμου. για την ενημέρωση τους;

Μην τα ρίχνουμε όλα στους κατοίκους.

Πρωταρχικό καθήκον όλων των φιλόζωων, δεν είναι μόνο η φροντίδα των αδέσποτων, αλλά η ενημέρωση των κατοίκων μιας γειτονιάς, μιας πόλης.

Φυσικό είναι να υπάρχει άγνοια.

Οι φιλόζωοι τι κάνουν για αυτό;

Κατηγορούν μόνο τους κατοίκους;