Σελίδες

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Περισσότερα από 500 σκυλιά σώθηκαν

από εκτροφείο στο Quebec

Μόντρεαλ : Περισσότερα από 500 σκυλιά σώθηκαν από εκτροφείο στο Quebec, κάτι που χαρακτηρίστηκε από τον Καναδέζικο Τύπο ως η μεγαλύτερη κακομεταχείριση ζώων στην περιοχή. Τα σκυλιά βρέθηκαν την Παρασκευή σε μία περιοχή , σε αγροτική έκταση, δυτικά του Mondreal. Ζούσαν, όπως αναφέρεται , σε κακές συνθήκες , χωρίς ...

επαρκή τροφή και νερό, ενώ αρκετοί είχαν δερματικά και άλλα προβλήματα.
Έχουν εντοπίσει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εκτροφείων, αλλά με λιγότερα ζώα. Οι σκύλοι που βρέθηκαν ήταν από διαφορετικές ράτσες και ηλικίες, από κουτάβια έως μεγάλοι σε ηλικία.
Τέθηκαν υπό την προστασία και τη φροντίδα της διεθνούς Human Society και κάποιοι σκύλοι τέθηκαν υπό την άμεση θεραπεία κτηνιάτρων.
Αυτή η περίπτωση χαρακτηρίστηκε από υπεύθυνο του οργανισμού , τον κ. Lauren Scott, ως μία από τις μεγαλύτερες επεμβάσεις διάσωσης σκύλων από εκτροφεία στον Καναδά και μία από τις χειρότερες περιπτώσεις κακομεταχείρισης κατοικίδιων.
Όπως επισημαίνεται στον Καναδικό Τύπο, μόνο το Δικαστήριο θα αποφασίσει αν και πότε θα δοθούν τα ζώα για υιοθεσία και πότε θα επιστραφούν κάποια στους ιδιοκτήτες τους.
Υπολογίζεται δε ότι υπάρχουν περίπου 800 παράνομα εκτροφεία ζώων στο Mondreal. Eπίσης, τον προηγούμενο μήνα βρέθηκαν 40 κακομεταχειρισμένα και αδύνατα huskies , δεμένα σε δένδρα, βορειοδυτικά του Mondreal.
Κυκλοφορούν εν γένει πολλά video γατών και σκύλων που υποφέρουν , καθώς και εικόνες αμφισβητούμενων πρακτικών ευθανασίας , τα οποία έχουν γυριστεί από δημοσιογράφους του Καναδά.
Ειδικά το Quebec, ονομάστηκε φέτος, από οργανισμό υπεράσπισης ζώων, ως "η καλύτερη περιοχή εκμετάλλευσης και κακοποίησης ζώων".
Η τοπική κυβέρνηση πάντως ετοιμάζεται να εισάγει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μείωση των εκτροφείων κατοικίδιων και την προστασία των εγκατελειμμένων και αδέσποτων ζώων που ευθανατώνονται συνεχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: