Σελίδες

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πάνω από 20 νεκροί σκύλοι και γάτες σε μεταφορά στη Γερμανία


από ανεγκέφαλους "διασώστες" κατοικίδιων ζώων


Περισσότερα από 20 κατοικίδια ζώα έχασαν τη ζωή τους σε μεταφορά από τη Νότια Ισπανία στη Γερμανία μέσα στο καλοκαίρι. Σκύλοι και γάτες υπήρξαν θύματα της υπερβολικής ζέστης και της έλλειψης κοινής λογικής...


σε τέτοιου είδους μεταφορές. Τα ζώα πέθαναν από εγκεφαλικά επεισόδια , θερμοπληξία, ασφυξία και δίψα...
Οι μεταφορές, όπως επισημαίνεται, έγιναν από δύο ομάδες διάσωσης ζώων, μία εκ των οποίων είναι αυστριακή (http://www.galgos.at/) με τα περισσότερα θύματα ζώων και μία γερμανική (GIN), οι οποίες χρησιμοποίησαν ακατάλληλη υπηρεσία μεταφοράς.
Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γράφει το άρθρο, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί μάρτυρες για παρόμοια γεγονότα που συμβαίνουν συχνά και τα θεωρούν συνηθισμένες ζημιές στις μεταφορές.

 "Ντροπή σε όλους τους ανθρώπους" που κάνουν αυτού του είδους τις διασώσεις ζώων "σε πανικό" , γράφει το άρθρο και συνεχίζει : "Ντροπή σε όλους τους ανθρώπους που κάνουν τα ζώα να υποφέρουν, στο όνομα της ιδέας της διάσωσης με ακατάλληλες μεταφορές. Θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ζώων. Ντροπή σε όλους τους ανθρώπους όλων των κρατών που μεταφέρουν παράνομα ζώα σε τέτοιες συνθήκες, συνήθως ανεμβολίαστα, ακόμη και κουτάβια ημερών".
Χάρη σε όλους αυτούς τους ηλίθιους και ανεγκέφαλους διασώστες ζώων, αργά ή γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τα σύνορα για μεταφορές και διάσωση σκύλων και γατών.

progalgoenglish.wordpress.com

1 σχόλιο:

Eψιλον-Ν είπε...

Το κάθε "πολιτισμένο κράτος" θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσέχει τα δικά του ζώα όσο καλύτερα γίνεται. Ο άνθρωπος άλωστε έφερε κοντά του τα ζώα, ο ίδιος δημιούργησε τόσες ράτσες και ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ζωή τους. Η θανάτωση ,οι βασανισμοί, η κακομεταχείριση, τα πειράματα, η εκμετάλευση, θα πρέπει να εκλείψουν οριστικά από χώρες που θέλουν να λέγονται πολιτισμένες. Δυστηχώς δεν προβλέπω καμία καλυτέρευση σύντομα, η δικές μας γενιές έχουν κάψει τον εγκέφαλο τους, μόνο για το χρήμα ενδιαφέρονται. Ισως οι επόμενες να κάνουν την διαφορά, θέλω να ελπίζω τουλάχιστον.