Σελίδες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του γερμανικού καταφυγίου ζώων "Velbert"

Κερδοσκοπία με παράνομες εισαγωγές σκύλων και ληγμένα φάρμακα

Εδώ και αρκετά χρόνια διατυπώνονταν παράπονα και από το 2010 εκκρεμούσαν σοβαρές καταγγελίες κατά του γερμανικού καταφύγιου ζώων Velbert , έως ότου, πρόσφατα έγινε αιφνιδιαστική επιθεώρηση του επίσημου κτηνίατρου , όπως ανέφερε η ιστοσελίδα animal-health-online και διαπιστώθηκαν οι παρανομίες. Οι καταγγελίες κατά της ηγεσίας του καταφυγίου είχαν σταλεί και με επιστολή προς τον πρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδίας Ευημερίας των Ζώων (22.3.2011)...



ενώ δεν υπήρχε ως τότε απάντηση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία. Οι συνθήκες ήταν γνωστές στην περιοχή και για το λόγο αυτό είχαν γίνει και καταγγελίες από την αρμόδια διοικητική εποπτεία της περιφέρειας Mettmann.
Οι ενδείξεις από τις καταγγελίες αφορούσαν μαρτυρίες, κείμενα από το ημερολόγιο του καταφυγίου ζώων και εικόνες.



Ωστόσο, δεν είχαν κινηθεί υποψίες ούτε είχαν γίνει καταγγελίες από τις "ομάδες καλής διαβίωσης των ζώων" , λόγω του ότι λειτουργούν με εισαγόμενους σκύλους υπό το πρόσχημα των υιοθεσιών και η διακίνηση του εμπορίου , η υπεξαίρεση και κατάχρηση χρημάτων έκλεινε... στόματα.Παρατίθεται χαρακτηριστικά η φράση τους : " Αφήστε μας ήσυχους με αυτή τη... μαλακία. Χρειαζόμαστε τα χρήματα που κερδίζουμε για να φέρνουμε τα ζώα από το εξωτερικό. Τα πάντα παραμένουν ως έχουν". Τα πρότυπα υγιεινής ήταν περισσότερο από αμφίβολα, η απολύμανση ελάχιστη, τα περισσότερα σκυλιά είχαν διάρροια και αίμα στα κόπρανα, δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός και η κατάσταση περιγραφόταν ως ... τραγική.



Οι γάτες ήταν απομονωμένες έως και 3 μήνες σε ένα κλουβί 45Χ50 εκατοστών. Οι τραυματισμοί των σκύλων ήταν εμφανείς ακόμη και στις πατούσες τους με άκοπα νύχια.
Παρά ταύτα, ο κύκλος εργασιών ήταν τεράστιος.




Το καταφύγιο ήταν συχνά συνωστισμένο από τα σκυλιά που εισάγονταν από το εξωτερικό (5-8 σκυλιά ερχόντουσαν σε μία εβδομάδα) και δεδομένου ότι ο χώρος ήταν ανεπαρκής, καταλαβαίνει κανείς τί γινόταν για να δημιουργείται χώρος για τα νεοεισερχόμενα ...
"Τα ζώα είχαν αφεθεί στη μοίρα τους", όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Σκύλοι παρέμεναν κλεισμένοι έως και 10 χρόνια στα κλουβιά τους επιδεικνύοντας στη συνέχεια , όπως ήταν αναμενόμενο, προβληματική συμπεριφορά και επιθετικότητα.
Ακόμη και κουνέλια ζούσαν σε ζευγάρια σε κλουβιά για ινδικά χοιρίδια και δεν είχαν χώρο να κινηθούν.




Δεν υπήρχε καμία σύμβαση με κτηνίατρο και τα ζώα μετακινούνταν σε διάφορους κτηνίατρους , ανάλογα με τις ανάγκες.
Κάποια κτηνίατρος (τα ονόματα τα κρατάνε κρυφά) τους παρείχε φάρμακα τα οποία είχαν λήξει.
Ο επίσημος κτηνίατρος που έκανε την επιθεώρηση εντόπισε ένα γραφείο με κτηνιατρικά φάρμακα κλειστό και περιελάμβανε μη συνταγογραφούμενα κτηνιατρικά ηρεμιστικά , τα οποία προφανώς ήταν χρηματοδοτούμενα.




Βρέθηκαν αντίγραφα συνταγών που χορηγήθηκαν σε διάγνωση εξ αποστάσεως , χωρίς να έχει εξετάσει κανείς το ζώο.
Στην καταγγελτική επιστολή αναφερόταν , μεταξύ άλλων, ότι η γερμανική Ένωση για την Καλή Μεταχείριση των Ζώων ήταν αδικαιολόγητα ανεκτική προς αυτή την κατάσταση και ότι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου είναι ποινικά υπόλογοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας , το καταφύγιο Velbert τελικά έκλεισε.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το καταφύγιο αυτό το έκλεισαν οι γερμανοί μετά από πολύ καιρό καταγγελιών και αφού βρήκαν ότι διακινιόταν μαύρο χρήμα από τις παράνομες εισαγωγές σκύλων από την ανατολική ευρώπη . τα ζώα τα βρήκαν σε άθλια κατάσταση παρά το χρήμα που είχαν

γάτα