Σελίδες

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αλλοδαποί κλέβουν και βασανίζουν σκύλους στην Αθήνα

Ρουμάνοι κλέβουν αδέσποτα και ιδιόκτητα ζώα

Εδώ και αρκετό καιρό μία ομάδα Ρουμάνων στο κέντρο της Αθήνας κακοποιούν και βασανίζουν αδέσποτα ζώα. Σύμφωνα με πληροφορίες της φιλοζωϊκής ένωσης Άργος, τα χτυπούν, τα κλωτσάνε, τα γρονθοκοπούν, τα απειλούν με ...

σπασμένα μπουκάλια μπύρας, τους βάζουν θηλιά από πλαστικό καλώδιο στον λαιμό και τα σέρνουν και πολλά ακόμα.

Επίσης πιάνουν αδέσποτα που φέρουν κονκάρδα με τα τηλέφωνα του συλλόγου που έχει αναλάβει τη στείρωση τους, τα απομακρύνουν, τηλεφωνούν ότι δήθεν τα βρήκαν και για να τα πάρουν πίσω πρέπει να δώσουνε εύρετρα!

Έχουν και σκύλες που τις βάζουν να γεννούν και ενδεχομένως πουλούν τα κουτάβια έναντι χαμηλής τιμής.

Επίσης κλέβουν (εκείνοι ισχυρίζονται ότι τα βρίσκουν) ζώα ιδιόκτητα και τα δίνουν πίσω στον ιδιοκτήτη, αφού τους παιδέψουν μερικές μέρες, αλλάζοντας συνεχώς τον τόπο της συνάντησης και αφού καταβάλει ο ιδιοκτήτης φυσικά αντίτιμο!

Η ένωση φιλόζωων Ο ΑΡΓΟΣ μετά από καταγγελία στο Α.Τ. τα ξημερώματα, πέτυχε τη σύλληψη ενός εκ των αλλοδαπών, που είχαν εντοπίσει να κινείται σε σοκάκια στο Μοναστηράκι και στο κέντρο. Έσερνε μαζί του μάλιστα ένα έγγυο θηλυκό σκυλί και τον ακολούθησαν. Όταν εμφανίστηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι φιλόζωοι τους ζήτησαν βοήθεια.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε στην απαίτηση για αυτόφωρο και αυτεπάγγελτη δίωξη και όλοι κατέληξαν στο τμήμα, μαζί με το σκυλί. Ο Ρουμάνος δεν είχε χαρτιά, πράγμα που δυσκολεύει την διαδικασία της μήνυσης ή κλήτευσης.

Η Άμεση Δράση έστειλε αμέσως περιπολικό και οι νεαροί αστυνομικοί, άνδρας κ αι γυναίκα, που ήταν εκείνη την ώρα σε υπηρεσία στον ΗΣΑΠ βοήθησαν πάρα πολύ, μετά από σχετική άδεια των ανώτερων τους.

Το θέμα δεν έχει κλείσει και η αστυνομία πλέον θα πρέπει να εντοπίσει και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

adespoto.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι αλλοδαποί κάνουν πολλά . Δεν είμαι ρατσιστής , αλλά έλεος με τις πράξεις τους στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλές καταγγελίες για βασανισμούς ζώων και πολλά από αυτά ούτε αναφέρονται. Και από αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, τα περισσότερα είναι δικά τους έργα. Τι στο καλό, ξεσπάνε στα σκυλιά και τα γατιά μας επειδή τους έχουμε φιλοξενήσει ή επειδή θέλουν τελικά να κατηγορήσουν τους Ελληνες ;

Γ.Π.