Σελίδες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αγγλία: Και κατοικίδια σε εργαστήρια πειραμάτων;

Χιλιάδες κατοικίδια στην Βρετανία μπορεί να καταλήξουν σε εργαστήρια πειραμάτων αν τα Ευρωπαϊκά σχέδια να αποδυναμώσουν τους νόμους ευζωϊας των ζώων πετύχουν! Αυτά αναφέρει η Express του Ηνωμένου Βασιλείου. Η οδηγία από τις Βρυξέλλες μπορεί να ...


προκαλέσει δραματική αύξηση στον αριθμό γατών, σκύλων και αλόγων που χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα.

Το σχέδιο θα καταργήσει την ειδική προστασία των κατοικίδιων ζώων που τους παρέχεται ως σήμερα και θα επιτρέπει ακόμα και αδέσποτα ζώα να χρησιμοποιηθούν για τον παραπάνω σκοπό!

Μέχρι τώρα, οι νόμοι στην Αγγλία επέτρεπαν μόνο ζώα που εκτρέφονταν για αυτό το σκοπό να χρησιμοποιούνται σε πειράματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως έδωσε περιθώριο στη Βρετανική Κυβέρνηση ως το 2013 να υιοθετήσει τη νέα νομοθεσία με αποτέλεσμα ίσως ακόμα και τα μαζικά εκτροφεία κουταβιών και γατιών στην Αγγλία να παρέχουν ζώα σε εργαστήρια, ακόμα και στο εξωτερικό.

Οι υπουργοί πιστεύουν ότι η οδηγία θα αποδυναμώσει τους δυνατούς νόμους της Αγγλίας για την προστασία των ζώων.

Το 2009 χρησιμοποιήθηκαν ''για έρευνα'' 172 γάτες, 4.129 σκυλιά και 199 άλογα, στην Αγγλία.Σε χώρες που δεν υπάρχει σχετική προστασία, τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Στην Γαλλία, το 2008 έγιναν πειράματα σε 1.848 γάτες και 652 άλογα ενώ στην Ολλανδία χρησιμοποιήθηκαν 2.562 άλογα. Στη Γερμανία χρησιμοποιήθηκαν 4.450 σκυλιά.

Επιστημονικές μελέτες από την Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση της Ζωοτομίας έδειξαν ότι γάτες χρησιμοποιούνταν για πειράματα στο Πανεπιστήμιο Cardiff. Σε 19 γατάκια κόπηκε η τραχεία τους υπό αναισθησία ενώ εισήγαγαν καθετήρες στα αιμοφόρα αγγεία τους. Μέρη του εγκεφάλου τους εκτέθηκε σε ηλεκτρόδια, σύμφωνα με την BUAV.

Στα σκυλιά, όπως τα Μπιγκλ, έριχναν μέσα στα μάτια τους ουσίες ή τα ταϊζαν με το ζόρι χημικά και φάρμακα. Από τα 199 άλογα που χρησιμοποιήθηκαν στη Βρετανία, τα 111 χρησιμοποιήθηκαν σε κτηνιατρικά πειράματα και υποβλήθηκαν σε περισσότερες από 10.000 επίπονες διαδικασίες.



adespoto.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδω στην Ελλαδα δεν μας λετε ποσα ζωα σφαγιασθηκαν για πειραμματα?

Stefanos Max είπε...

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ...ΤΕΤΡΑΠΟΔΑ ΣΤΟ 18-ΤΡΙΑΝΤΑ!

http://mag-gr.blogspot.com/2011/06/18.html

Stefanos Max είπε...

Βρεθηκα σημερα στο μπλογκ σου και διαβασα αυτο το ποστ το οποιο με δυσαρεστησε αφανταστα, με πικρανε, με εξοργισε, δεν ξερω τι αλλη λεξη να πω. Μου ειναι αδιανοητο οτι υπαρχουν τετοιοι "ανθρωποι". Τετοια τερατα στην κοινωνια μας. Μπηκα στο φορουμ αυτο και πραγματα φρικαρα. Ειναι το χειροτερο πραγμα που εχω δει ποτε μου. Δε μπορω να σου εξηγησω ποσο χαλια ενιωσα. Αναφερομαι στο ποστ με τα σκυλακια που χαριζονται για... ουτε να το γραψω δε μπορω. Πραγματικα δεν ξερω τι να πω, δεν ξερω τι να κανω. Μου 'ρχεται να βαλω τα κλαματα.