Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απαγόρευση εμπορίου κατοικίδιων

Εντείνονται οι προσπάθειες στο Σαν Φραντσίσκο

Η Επιτροπή Ευημερίας και Ελέγχου των Ζώων , στο Σαν Φραντσίσκο, εντείνει τις προσπάθειές της για την απαγόρευση πωλήσεων κατοικίδιων στην πόλη, κάτι που περιλαμβάνει χρυσόψαρα,τροπικά ψάρια και κουταβάκια. Αυτό γίνεται...

στα πλαίσια της καμπάνιας τους για την καταπολέμηση εκτροφής ζώων, τα οποία βασανίζονται και την αποθάρρυνση των καταναλωτών σε παρόμοιες αγορές.
Πέρυσι είχε γίνει μία παρόμοια προσπάθεια απαγόρευσης πωλήσεων κουταβιών, μικρών γατιών και άλλων κατοικίδιων, με την ελπίδα να αυξηθούν οι υιοθεσίες αδέσποτων και να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο η ευθανασία τους.
Η απόφαση όμως δεν ελήφθη και η προσπάθεια έπεσε στο κενό.
Η εφετινή νέα εκστρατεία έρχεται μετά από ενδελεχή μελέτη και έχει στόχο να συμπεριλάβει τους εκτροφείς και τα pet shops, προκειμένου να προστατευτούν τα κατοικίδια , οι καταναλωτές και το περιβάλλον.






Το εμπόριο κατοικίδιων είναι μία επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων,  όπως επισημαίνεται, η οποία απειλεί τα ζώα και τα θεωρεί ως εμπορεύματα που πωλούνται μόνο για κέρδος, ενώ εξαπλώνονται ασθένειες.
Η αγορά κατοικίδιων από ντόπιους εκτροφείς και η υιοθεσία τους από τοπικά καταφύγια σε κάθε χώρα προτείνονται ως οι καλύτερες και πιό ασφαλείς επιλογές για την απόκτηση ζώων, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής, που προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε στις 9 Ιουνίου.
Το θέμα έθιξε και η εφημερίδα San Francisco Chronicle.



Να σημειωθεί ότι, το Σαν Φραντσίσκο δεν είναι η πρώτη πόλη της Καλιφόρνια που προσπαθεί να απαγορεύσει τις πωλήσεις ζώων. Το Δυτικό Χόλλυγουντ εφάρμοσε πέρυσι μία απαγόρευση και πρόσφατα ακολούθησε και το Λος Άντζελες.
Όπως διευκρινίζεται, τέλος, η απαγόρευση δεν σημαίνει απαγόρευση κατοικίδιων, αλλά σημαίνει εναλλακτικά εκδηλώσεις υιοθεσιών από pet shops, μόνιμα κέντρα υιοθεσιών και οργανισμούς υιοθεσιών από τα γεμάτα τοπικά καταφύγια αδέσποτων και εγκατελειμμένων ζώων συντροφιάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: