Σελίδες

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αντιμέτωπο με κυρώσεις για πειράματα σε ζώα το Πανεπιστήμιο του Wisconsin

Παράνομα σκληρά πειράματα ακόμη και σε πρόβατα

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin - Madison - κάθονται σε... αναμμένα καρφιά λόγω σκληρών πειραμάτων σε ζώα. Αυτή τη φορά αντιμετωπίζουν πιθανές νομικές κυρώσεις για παράνομα πειράματα σε πρόβατα. Κάποιες ομάδες προστασίας ζώων διατύπωσαν παράπονα κατά του Πανεπιστημίου για ειδκά πειράματα του Ναυτικού των ΗΠΑ...


Τα πειράματα αυτά αφορούν σε οδυνηρές και ενίοτε μοιραίες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καταδύτες σε βαθειά νερά στη θάλασσα. Το εν λόγω Πανεπιστήμιο έβαλε πρόβατα σε ειδικούς κλωβούς, προκειμένου να διαπιστώσει πόσο θα αρρωστήσουν από την πίεση. Εικοσιέξι πρόβατα πέθαναν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο του Wisconsin κατηγορείται για παράνομα πειράματα σε ζώα και, εξάλλου, απαγορεύεται να σκοτώνεις οποιοδήποτε ζώο με παρόμοιους τρόπους.
Η USDA έχει κατηγορήσει περισσότερες από 20 φορές τα τελευταία 2 χρόνια το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο για βία και κακοποίηση ζώων σε πειράματα, παραβιάζοντας την Πράξη Ευημερίας των Ζώων.
Επίσης, είναι τραγικές οι συνθήκες που τα ζώα βιώνουν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου , ενώ κάποιοι έχουν παραιτηθεί για το λόγο αυτό.
Προες το παρόν, τα πειράματα σταμάτησαν , μέχρις ότου αποφανθούν οι υπεύθυνοι για τις κυρώσεις που πιθανότατα θα επιβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: