Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αρχίζει το κυνήγι φώκιας στον Καναδά...

Η μεγαλύτερη και αγριότερη σφαγή θηλαστικών
(video)

Τώρα ξεκινάει το ετήσιο κυνήγι φώκιας στον Καναδά, στην ακτή Newfoundland και όλες οι μεγάλες διεθνείς ζωοφιλικές οργανώσεις το χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη σφαγή θηλαστικών στον κόσμο. Ειδικά φέτος, υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για το μέλλον αυτού του είδους ...


Παρά την απαγόρευση πώλησης των προϊόντων φώκιας στην Ευρώπη και παρά τις διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, η καναδική κυβέρνηση έδωσε και πάλι την συγκατάθεσή της για την άγρια δολοφονία 468.000 ζώων...
Η αιτία της αύξησης του αριθμού θανάτωσης σε φώκιες στηρίζεται στην "επιβίωση οικογενειών της χώρας τους που εμπορεύονται το δέρμα των ζώων αυτών".
Ακόμη και σε αυτή τη δικαιολογία απάντησαν μεγάλες οργανώσεις, όπως οι Humane Society International Canada και η International Fund for Animal Welfare , εκφράζοντας τη διαφωνία τους και υποστηρίζοντας ότι η τιμή του δέρματος της φώκιας έχει πέσει πολύ.
Παράλληλα, υπάρχει η ανησυχία εξαφάνισης του είδους, καθώς οι ζέστες του προηγούμενου χειμώνα έλιωσαν μεγάλες μάζες θαλάσσιων πάγων, που αποτελούν σπίτια για τις φώκιες. Οι μικρότερες μάζες πάγων μαζεύουν κοντά τα μωρά από τις φώκιες που γεννιούνται, πράγμα που σημαίνει πως είναι ευκολότεροι στόχοι, ήτοι πιό ευάλωτα στους κυνηγούς.
Επίσης, οι μεγαλύτερες σε ηλικία φώκιες , σε κατάσταση επίθεσής τους, πηδούν από τους πάγους στο νερό, σε κανονικές συνθήκες.
Ωστόσο, τα μωρά δεν μπορούν να κολυμπήσουν ακόμη καλά και έτσι το δίλημμά τους είναι να σφαγιαστούν στον πάγο ή να πηδήξουν στον ωκεανό.
Πολύ λυπηρή κατάσταση...







Δεν υπάρχουν σχόλια: