Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Διαταγή στείρωσης όλων των αδέσποτων γατών

Δραστήρια μέτρα στη Βρέμη
με στόχο να γίνει αυτό σε όλη τη Γερμανία

Στην πόλη της Βρέμης στη Γερμανία αποφάσισιαν να λάβουν δραστικά μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού των γατών , ο οποίος απειλεί και τα τοπικά ωδικά πτηνά. Επίσης, εκτιμούν ότι οι αδέσποτες γάτες προκαλούν κάποια επιδημία στη γερμανική πόλη...


Όλες λοιπόν οι αδέσποτες γάτες θα πρέπει να στειρωθούν στη Βρέμη , μετά από σχέδιο του τοπικού συμβουλίου , με στόχο αυτό να ισχύσει σταδιακά και σε όλη τη χώρα.
Το δραστικό μέτρο προτάθηκε από τον υπουργό Ulrich Mäurer, κάτοικο Βρέμης, σε μία προσπάθεια να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός γατών και να σταματήσει η απειλή των ωδικών πτηνών.
Το τοπικό καταφύγιο γατών ξεκίνησε με 120 γάτες και τώρα φροντίζει 378 γάτες από τους δρόμους με το φόβο ότι ο αριθμός τείνει να γίνει 500.
Επιπροσθέτως, τουλάχιστον 1.000 γάτες στο δρόμο κυνηγούν πουλιά και φοβούνται όλοι κάποια επιδημία. Η κατάσταση έχει φθάσει εκτός ελέγχου, υποστηρίζουν ακόμη και παράγοντες ζωοφιλικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι τα ζώα αποβαίνουν βάρος και ενόχληση για τους κατοίκους. Αυτό δημοσιεύτηκε με συνεντεύξεις και στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Το να στειρώσει κάποιος τη γάτα του στοιχείζει σήμερα γύρω στα 130 με 150 ευρώ για τις θηλυκές γάτες και 100 ευρώ για τις αρσενικές και είναι πλέον υποχρεωτικό να τοποθετούν microchip όλοι. Αν εγκαταλείψει κάποιος τη γάτα του στο δρόμο υποχρεώνεται να πληρώσει 500 ευρώ πρόστιμο.
Παρά ταύτα οι αδέσποτες γάτες είναι πάρα πολλές.

guardian.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: