Σελίδες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έριδες και παραιτήσεις σε γερμανικό καταφύγιο σκύλων


Για παράνομες εισαγωγές από άλλες χώρες
(και από Ελλάδα)


Υπερβολικά έσοδα στο καταφύγιο από πωλήσεις σκύλων

Henstedt-Ulzburger. 28.1.2011
Στο καταφύγιο ζώων της γερμανικής Ένωσης Προστασίας Ζώων Wohld Wester δεν έχει αποκατασταθεί η ειρήνη. Τις διαφωνίες προκάλεσαν οι κατηγορίες της πρώην αντιπροέδρου της Ενωσης, Katrina Witthöft και του πρώην ταμία Renate. Και οι δύο παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους πριν δύο εβδομάδες, μετά από εσωτερική διαμάχη με την Sylvia Whitman, υπεύθυνη με πλήρη απασχόληση του καταφυγίου και...

πρόεδρο της Ένωσης Προστασίας Ζώων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εν λόγω κυρία ήταν υπεύθυνη για την άνθιση του παράνομου εμπορίου, δηλαδή για την εισαγωγή σκύλων στη Γερμανία από το εξωτερικό.
Στο τέλος του 2010, έγινε λόγος για εισαγωγή 73 σκύλων, κάποιων από την Πολωνία , κάποιων από την Ελλάδα και άλλων από την Αίγυπτο. Αυτές οι παράνομες μεταφορές ήταν εφικτές μέσω γνωριμιών του προσωπικού του καταφυγίου. Μερικά από τα μολυσμένα ζώα δεν εξετάσθηκαν, ούτε εμβολιάστηκαν, ενώ δεν υπήρχε τσιπ αναγώρισης.
Τους τελευταίους 12 μήνες παρουσιάστηκε ένα ποσοστό εισαγόμενων σκύλων στο καταφύγιο της τάξης του 65%, δηλώνουν οι δύο παραιτηθέντες του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ μιλούν για έσοδα από πωλήσεις σκύλων ύψους 18.000 ευρώ.
Η κυρία Whitman έχει παραβιάσει τους κανόνες εσωτερικής αγοράς και το Νόμο για την Ευημερία των Ζώων, με εκμετάλλευση σκύλων και εμπορικές συναλλαγές, δήλωσε χαρακτηριστικά η Katrin Witthöft. Ό Νόμος αυτός επιτρέπει έσοδα από πωλήσεις σκύλων 2.045 ευρώ ανά έτος. Η επικεφαλής του καταφυγίου ζώων έφερε τους συναδέλφους της, μέλη του Δ.Σ., σε κίνδυνο.
Οι Katrina Witthöft και Renate άρχισαν να διαπιστώνουν τις διαστάσεις του παράνομου εμπορίου σκύλων τον προηγούμενο Νοέμβριο και υπέγραψαν επιστολή απομάκρυνσης της Sylvia Whitman, η οποία όμως μπήκε εκ νέου επικεφαλής του καταφυγίου.
Τα σκυλιά εισάγονταν με τη μεσολάβηση, σε μεγάλο βαθμό, από φιλικές οργανώσεις ζώων στις αντίστοιχες χώρες . Ωστόσο, εν αναμονή διευθέτησης του θέματος, προς το παρόν δεν δέχονται σκύλους από άλλες χώρες.


http://www.kn-online.de/






 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΜΕ DEALERS. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ . ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΡΩΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΑ. ΕΓΩ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.

ΜΑΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ναι , λες και δεν τα ξεραμε

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όπως είναι οι dealers με φυτικά καλλυντικά, με τις κολώνιες μαιμού κλπ ; Κατι τέτοιο γινεται με τα σκυλάκια ; Γιαυτό τα βλέπουμε να πουλιούνται στις ιστοσελίδες με εσώρουχα , με πολυμίξερ και φωτογραφικές μηχανές ; Κάποιοι "φιλόζωοι" τα βρήκαν μπόλικα εδώ στην Ελλάδα και είπαν να κερδίσουν και κάτι με τη φιλοζωία τους. Γιαυτο και τα αφήνουν και αυγατίζουν γιατί αυτό σημαίνει χρήματα. Οι φιλόζωοι αυτοί είναι για να τους στείλουμε έξω να κάνουν παρέα στα σκυλιά που βγάζουν και να τα φροντίσουν εκεί και να μείνουν για πάντα εκεί. Δεν τους θέλουμε εδώ. Αρκούμε όσοι πονάμε και σκιζόμαστε για τα ζώα από μόνοι μας. ΝΤΡΟΠΗ .

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ , ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΚΥΛΩΝ. ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛ.ΛΑΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

nata pali ta kala tis elladas mas. blegmeni kai se paranomies filozoikon sti germania ? stelnoume skilakia paranoma se katafigia germanika gia na ta poulane ? ta pososta tou kerdous sas pia ine alitirioi ? eleos pia