Σελίδες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

πετούσαν τσιγάρα στο κλουβί του για να ...γελάσουν

Φυγάδευσαν» χιμπατζή σε καταφύγιο στη Βραζιλία

Σε καταφύγιο στη Βραζιλία «φυγαδεύτηκε» 12χρονος χιμπατζής που κάπνιζε τσιγάρα για να διασκεδάσει επισκέπτες σε ζωολογικό κήπο του Λιβάνου.
Ο Omega, που ζυγίζει 60 κιλά, δεν έχει σκαρφαλώσει ποτέ του σε δέντρο ούτε έχει δει άλλους χιμπατζήδες. Επιπλέον...


έχει εθιστεί στο κάπνισμα, καθώς οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου πετούσαν τσιγάρα στο κλουβί του για να γελάσουν.
«Ο χιμπατζής ακόμα καπνίζει. Αν κάποιος του πετάξει ένα τσιγάρο θα το σηκώσει και το καπνίσει αμέσως» είπε ο Jason Meier, διευθυντής τις φιλοζωικής οργάνωσης animals Lebanon.
Οι διοργανωτές της «απόδρασης» του Omega επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά που χιμπατζής διασώζεται από το Λίβανο, μια χώρα που στην ουσία δεν διαθέτει νομοθεσία για την προστασία των ζώων.
Όταν ο Omega ήταν μικρός, διασκέδαζε τον κόσμο σε ένα εστιατόριο και οι θαμώνες τον ανάγκαζαν να καπνίζει για να διασκεδάζουν. Όταν μεγάλωσε μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο, όπου έζησε τα τελευταία δέκα χρόνια κάτω από άθλιες συνθήκες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κλουβί του ήταν μικροσκοπικό.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις του Λιβάνου πιέζουν την κυβέρνηση να υπογράψει τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Χλωρίδας και Πανίδας (CITES).
Ο Λίβανος, το Ιράκ και το Μπαχρέιν είναι οι μοναδικές αραβικές χώρες που δεν έχουν υπογράψει ακόμα το συμβατικό κείμενο.

econews


Δεν υπάρχουν σχόλια: