Σελίδες

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προβολή κακοποίησηs αδέσποτων και αόριστα ευχολόγια δημοσίων προσώπων...

Συνέντευξη Τύπου ζωοφιλικών σωματείων με θέμα την κακοποίηση των αδέσποτων

Για την εκμετάλλευση των αδέσποτων από φορείς και κυκλώματα ζωοφιλίας ούτε λόγος ...

Τα "φώτα της δημοσιότητας" στράφηκαν στην κακοποίηση οικόσιτων ζώων από τους ανά την Ελλάδα ανεγκέφαλους και ψυχοπαθείς ή ενοχλημένους εκ της πληθώρας αδέσποτων και ολιγότερο στο ζητούμενο, στη σταδιακή μείωση των αδέσποτων κατοικίδιων και στην ελεγχόμενη διαχείριση τους από τους ΟΤΑ. Δεν υπάρχει πρόθεση απαξίωσης της κακοποίησης, αλοίμονο, αλλά η υπερπληθώρα αδέσποτων στη χώρα μας γίνεται, εκ των προγμάτων πρόξενος προβλημάτων και βαρβαροτήτων, που δύσκολα θα αποφεύγονταν , σε οποιαδήποτε χώρα άφηνε ανεξέλεγκτη την παραγωγή αδέσποτων. Το αποτέλεσμα της χαώδους αυτής αναλγησίας δεν είναι μόνο οι κακοποιήσεις αλλά και η τεράστια εκμετάλλευση αδέσποτων κατοικίδιων εντός και εκτός Ελλάδας. 



Παρά τα αυτονόητα αιτήματα των εκπροσώπων ζώοφιλικών σωματείων για "κτύπημα στη ρίζα του προβλήματος" , δεν διατυπώθηκαν από κανέναν αρμόδιο οι ενδεδειγμένοι τρόποι της μείωσης των αδέσποτων και, για το μείζον αυτό θέμα που συνιστά την πληγή της χώρας μας, δεν ακούσαμε κάποια ουσιαστική δέσμευση πολιτικών και δημοτικών εκπροσώπων. Οι πολιτικοί παράγοντες έφυγαν βιαστικά και δεν μπορέσαμε - οι δημοσιογράφοι - να τους θέσουμε επι της ουσίας ερωτήματα.
Ο λόγος για τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, στην ΕΣΗΕΑ, στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Μία προσπάθεια για "να ακουστεί η φωνή των ζώων", όπως δήλωσαν οι ομιλητές του πάνελ , αλλά που δυστυχώς, ευχολόγια και μηνύματα αγάπης για τα ζώα ακούστηκαν σε περιορισμένη κλίμακα, "αναμεταξύ μας".
Έτσι "ξορκίζουμε το κακό", όπως εξάλλου γίνεται σε όλα τα άλυτα καυτά θέματα αυτής της χώρας, σύμφωνα και με τη δημοσιογραφική μας εμπειρία...
Δεν ακούσαμε κάποια επίσημη δέσμευση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Κανελλόπουλου για εντατική και έντονη ενημέρωση των Ελλήνων για τα δικαιώματα και την προστασία των οικόσιτων, σε ραδιοτηλεοπτικά κρατικά ή ιδιωτικά Μέσα ή σε διαφημιστικά κοινωνικά μηνύματα, παρά το γεγονός ότι εμείς τους έχουμε υποδείξει και τους τρόπους και τα μέσα να το κάνουν...



Πριν τη συνέντευξη Τύπου , υπήρξε διαμαρτυρία των ζωόφιλων έξω από τη Βουλή, ενάντια στις φόλες και τις κακοποιήσεις των ζώων ανά την Ελλάδα.
Βασικό αίτημα των ζωοφιλικών σωματείων είναι η αυστηροποίηση του νόμου 3170/2003, προκειμένου να προβλέπει ουσιαστικές ποινές για εκείνους που κακοποιούν τα ζώα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.
Η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ήταν γεμάτη από ζωόφιλους και σκυλάκια !


Παρευρέθηκαν και έδωσαν το μήνυμά τους οι ηθοποιοί Άννα Ανδριανού και Αντώνης Καφετζόπουλος, ο συγγραφέας γνωστός ζωόφιλος Νίκος Δήμου, ενώ μηνύματα άλλων δημοσίων προσώπων προβλήθηκαν από το video της αίθουσας.





Ο πρώτος σκύλος - οδηγός στη Βουλή !

Χαιρετισμούς και ... αόριστα μηνύματα ακούστηκαν από τους παρευρισκόμενους , τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και τον υφυπουργό του ιδίου υπουργείου κ. Όθωνα, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη, την υφυπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Χριστοφιλοπούλου, τον βουλευτή του Π Α Σ Ο Κ κ. Χρ. Πρωτόπαπα, τον βουλευτή του Λ Α. Ο Σ κ. Αθαν.Πλεύρη, τον κ. Κρομμύδα εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων, τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Δημόπουλο, τον κ. Καμίνη υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.



Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων συνοψίστηκαν στα εξής :
Α. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ :
1. Θέσπιση κανονικού μαθήματος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την υπόλοιπη ζωή στον πλανήτη μας .
2. Καμπάνια μεγάλης διάρκειας εκ μέρους της Πολιτείας για την ενημέρωση των πολιτών .
3. Απόφαση της Πολιτείας για το ποιο ή ποια όργανα θα επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπουν οι νόμοι και σε ποιο υπουργείο θα ανήκουν αυτά .
Να μην πετά το ένα υπουργείο το μπαλάκι στο άλλο, κάνοντας τον πολιτισμό μπάλα του πιγκ-πογκ.
4. Εφαρμογή του νόμου για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής ταυτότητας για τον περιορισμό της εγκατάλειψης.
5. Δραστικός περιορισμός των ανεξέλεγκτων γεννήσεων
6. Πάταξη του παράνομου εμπορίου ζώων και μη πώληση ζώων σε καταστήματα και λαϊκές αγορές
7. Αξιοποίηση των δημοσίων κτηνιατρικών υπηρεσιών για τον περιορισμό του κόστους διαφόρων κτηνιατρικών πράξεων.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ρωτήσουμε.

Γιατί δεν αξιοποιεί η Πολιτεία τις δημόσιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να μειώσει το μεγάλο σήμερα κόστος τοποθέτησης ηλεκτρονικής ταυτότητας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων από τους ανθρώπους;
Θέλουμε επίσης να ρωτήσουμε .

Αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για την στείρωση των αδέσποτων ζώων, γιατί σκανδαλωδώς οι υπηρεσίες των υπουργείων αρνούνται τις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων , από τους ευρωπαίους κτηνιάτρους χωρίς σύνορα ?
Ευθύνονται γι αυτό τα διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα ?
Και μπορεί το ατομικό ή συντεχνιακό συμφέρον να μπαίνει πάνω από το συμφέρον της χώρας μας ?

8, Κατάργηση των δημοτικών κυνοκομείων – κολαστηρίων ζώων , ως χώρος μόνιμης παραμονής τους και μετατροπή τους σε Κλινικές για την στείρωση και την αποθεραπεία τους.
9. Εκτεταμένη ενημέρωση των πολιτών και δίκτυο υιοθεσιών από τους Δήμους, αφού η επανατοποθέτησή των ζώων στους δρόμους, είναι λύση ανάγκης, πρόσκαιρη και όχι η επιθυμητή , που είναι μόνο η υιοθεσία τους .
Οι Δήμοι σήμερα στην συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν αδρανείς, αδιάφοροι και πολλές φορές ανελέητοι κυνηγοί των πολιτών και των σωματείων αντί να τους στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.


10. Κατακόρυφη αύξηση των ποινών και προστίμων για αυτούς που κακοποιούν και σκοτώνουν ζώα και στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας να αναγνωριστούν και συνταγματικά τα δικαιώματα των ζώων στην χώρα μας. Εν έτι 2010 στην Ελλάδα δεν μπορεί να προσπαθούμε να μειώσουμε τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων ζώων με τον μπόγια.
Ναι με τον μπόγια καλά ακούσατε ή με τις χιλιάδες δηλητηριάσεις, εθνικό σπορ χιλιάδων ελλήνων
Καθοριστικής σημασίας θα πρέπει να είναι εφεξής και ο ρόλος της αστυνομίας στην ανακάλυψη και τιμωρία των δραστών κακοποίησης και δολοφονίας ζώων.

Β. ΤΣΙΡΚΟ- ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ- ΚΥΝΗΓΙ - ΓΟΥΝΟΦΟΡΑ ΖΩΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.


Το ίδιο αποφασιστικά το φιλοζωικό κίνημα αγωνίζεται και θα αγωνίζεται όλο και πιο δυναμικά :

1. Για την απαγόρευση εισόδου τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα , την κατάργηση όλων των ζωολογικών κήπων και πάρκων ζώων σε όλη την επικράτεια, που βασανίζοντας ζώα ,περνούν λάθος εικόνες ζωής στα παιδιά.
2. Για την δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου και κατάργηση των ετησίων ρυθμιστικών διατάξεων για το κυνήγι , με απώτερο στόχο την οριστική κάποτε απαγόρευσή του.
3. Για την αντικατάσταση των « κόκκινων» επιχειρήσεων γούνας στην χώρα , όπως έγινε σε μια σειρά άλλες χώρες και κίνητρα για άλλες ήπιας μορφής επιχειρήσεις που δεν θα βασίζονται στην βία.
4. Για την θέσπιση αυστηρότερου νομικού πλαισίου και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των παραγωγικών ζώων και ενημερωτική καμπάνια για το περιορισμό κατανάλωσης κρέατος και ψαριών.
Άμεση λήψη μέτρων για την υπέρ αλιεία .

5. Για την απαγόρευση πειραμάτων σε ζώα σε ερευνητικά κέντρα της χώρας μας και αντικατάστασή τους με σύγχρονες εναλλακτικές μεθόδους έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: