Σελίδες

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι δεσμεύσεις του Γιάννη Δημαρά για τα ζώα και την προστασία τους



«Άρμα Πολιτών»
Για τους συμπολίτες μας και τους φίλους-συγκατοίκους μας, τα ζώα !


Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής
Γιάννης Δημαράς

Το "Α και το Ω" είναι η ενημέρωση των κατοίκων της Αττικής για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, για τα δικαιώματα των φίλων μας και συγκατοίκων μας, αλλά και για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς, απαντώντας στις ερωτήσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων. Δεσμεύεται ότι ο συνδυασμός του θα βάλει τα δυνατά του για τις καλύτερες και αμεσότερες δυνατές λύσεις και βελτιώσεις, ειδικά σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, πιέζοντας, όπου αυτό απαιτείται.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ. Γιάννη Δημαρά
στο ερωτηματολόγιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων :





1.. Ο Δήμος ........................ δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε ενημερωτική καμπάνια που να προωθεί την προστασία των ζώων, να ενημερώνει και να προάγει τη φιλοζωία στην περιοχή του, κάτι απολύτως απαραίτητο για να αλλάξουν οι αντιλήψεις των δημοτών για το συγκεκριμένο θέμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα προωθήσετε και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο τέτοιου είδους ενημερωτικές καμπάνιες και σε ποιες ειδικότερα κοινωνικές ομάδες ( σχολεία, αγρότες, κτηνοτρόφους εκπαιδευτικούς κλπ)



Γ.Δ. Το πρόβλημα των αδέσποτων οικόσιτων ζώων ήταν και παραμένει μεγάλο στη χώρα μας , εδώ και πολλά χρόνια. Το 2003 , πριν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα, ψηφίστηκε στη Βουλή ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο έπρεπε απαρέγκλιτα να εφαρμόζεται κατά γράμμα. Αρκετοί δήμοι , αρχής γενομένης του Δήμου της Αθήνας, ξεκίνησαν τότε το πρόγραμμα μέριμνας και περίθαλψης αδέσποτων οικόσιτων ζώων. Δυστυχώς, από την πληροφόρηση που έχω, τα προγράμματα των δήμων δεν καλύπτουν όπως θα έπρεπε τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί στα θέματα των αδέσποτων , ούτε έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για εντατική ενημέρωση των δημοτών τους. Ως δημοσιογράφος ασχολήθηκα παλαιότερα με το θέμα, αλλά και ως πολιτικός κατέθεσα ειδική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μέριμνα των αδέσποτων και για την απουσία ενημερωτικής καμπάνιας . Έλαβα μια αόριστη απάντηση για το τι θα έπρεπε να γίνεται…
Εν προκειμένω, εκτιμώ ότι το Α και το Ω είναι η ενημέρωση των κατοίκων της Αττικής για την προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, για τα δικαιώματά των φίλων μας και συγκατοίκων μας, αλλά και για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, που ενίοτε δημιουργούν οι ίδιοι αδέσποτα στους δρόμους ή ενοχλούν. Αυτό το απαράδεκτο κενό της παιδείας και πληροφόρησης οφείλουμε και έχουμε προγραμματίσει να το καλύψουμε για την Περιφέρεια Αττικής , αλλά και ευρύτερα στη χώρα μας. Σε συνεργασία με τους δήμους και τους ζωοφιλικούς φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα επιδιώξουμε να ενταχθεί η ενημέρωση όπου χρειάζεται, δηλαδή παντού : ειδικά σε μικρές και νεαρές ηλικίες, σε μεγαλύτερες, εντατικά σε σχολεία, πανεπιστήμια, σε αγροτικές περιοχές, σε όλα τα σπίτια ει δυνατόν.
Είναι, εξάλλου, ένα προσωπικό στοίχημα για εμένα , γιατί αγαπώ ουσιαστικά τα ζώα και θαρρώ πως μαθαίνουμε πολλά από αυτά. Μαζεύουμε από τους δρόμους αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, κι εγώ και τα παιδιά μου, και προσπαθούμε να τους βρούμε σπίτι σε γνωστούς και φίλους που τα αγαπούν.

2.. Η ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ) των κηδεμονευόμενων
( ιδιόκτητων ) ζώων
συντροφιάς είναι υποχρεωτική από το νόμο 3170/2003
.Ελάχιστοι όμως κηδεμόνες φροντίζουν για τη σήμανση των ζώων τους με αποτέλεσμα τις αθρόες εγκαταλείψεις και τη διαιώνιση του προβλήματος των αδέσποτων, σκύλων και γατών.
ΕΡΩΤΗΣΗ Δεσμεύεστε να προχωρήσετε σε υποχρεωτικό έλεγχο μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, ώστε να ελέγξετε τους ιδιοκτήτες σκύλων και γατών και να επιβάλετε τα πρόστιμα, που προβλέπει η σχετική Νομοθεσία ; Με ποιόν χρονικό ορίζοντα ;


Γ.Δ. Εφόσον εκλεγεί ο ανεξάρτητος και χωρίς κομματικές δεσμεύσεις συνδυασμός μας , «Άρμα Πολιτών», για την περιφέρεια της Αττικής, τα θέματα αυτά θα τεθούν «επί τάπητος», σε συνεργασία με τους επιμέρους φορείς , αλλά και με τους συμπολίτες μας . Θα δούμε όλοι μαζί πως θα μεθοδευτεί άμεσα η σωστή διαχείριση του θέματος. Οι αγαπημένοι μας φίλοι, από άγνοια, αμέλεια και αναλγησία , έγιναν δυστυχώς … πρόβλημα. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας , θα δούμε με ποιόν τρόπο θα λειτουργήσουν όπως πρέπει και θα ελεγχθούν γι αυτό οι Δήμοι. Πρέπει να εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία , η υποχρεωτική και άκρως σημαντική ηλεκτρονική σήμανση όλων των κατοικίδιων, αλλά και κάθε θεμιτή ενέργεια για τη σταδιακή μείωση των αδέσποτων και τη σωστή φροντίδα τους . Τελεία και παύλα.

3..Δεν υπάρχει δημοτικό Καταφύγιο- Κλινική ζώων στην πόλη σας , όπου τα ζώα θα στειρώνονται ή θα θεραπεύονται και στην συνέχεια θα επανατοποθετούνται, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.3170/2003.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Πως δεσμεύεστε ότι θα προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ιδρυθεί άμεσα έστω κλινική στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων ζώων και από πού θα αντλήσετε τους σχετικούς οικονομικούς πόρους ;

Γ.Δ. Θα ελεγχθεί διεξοδικά το θέμα δημοτικών καταφυγίων και κεντρικής ή άλλων τοπικών κλινικών στη περιφέρεια Αττικής και , εφόσον κριθεί απαραίτητο , ασφαλώς και θα ιδρυθεί άμεσα κεντρική κλινική που θα καλύπτει τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Πρέπει, εξάλλου, να επανεξετασθούν γενικότερα τα καταφύγια αδέσποτων ζώων, γιατί όλοι έχουμε δει άθλιες εικόνες που δεν μας τιμούν και κάποιοι έχουν ευθύνες.
Το πρόγραμμά μας προβλέπει έτσι κι αλλιώς αναπτυξιακά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας , συμπεριλαμβανομένων των μικρών μας φίλων – συγκατοίκων μας, αλλά μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και αγκυλώσεις διαπλοκής. Όσο για την άντληση πόρων, εφόσον υπάρχουν σχέδια και έργο, υπάρχουν προγράμματα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΠΕΠ) και από το ΕΣΠΑ που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τους ταλαιπωρημένους πολίτες και να επιλύσουν χρόνια προβλήματα. Υπάρχουν , τέλος, και άλλα ευρύτερα σχέδια στο «Άρμα Πολιτών» για τη μέριμνα των αδέσποτων , με τη χρήση και αξιοποίηση μεγάλων χώρων, που θα συμβάλλουν στην ευζωία τους.

4. .ΕΡΩΤΗΣΗ: ΄Έχετε επισκεφθεί το Δημοτικό Καταφύγιο πρόσφατα;
Αν ναι, ποια είναι η γνώμη σας για τις συνθήκες λειτουργίας του και τι προτίθεστε να κάνετε για να τις βελτιώσετε;

Γ.Δ. Αν αναφέρεστε στο καταφύγιο του Δήμου της Αθήνας , το επισκέφθηκα πριν 4 χρόνια για 2 αδέσποτους σκύλους που είχα βρει τότε και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υιοθεσίας. Σήμερα τους έχω και τους δύο στο σπίτι μου. Η εικόνα που είχα τότε ήταν πολύ καλή, παρά το γεγονός ότι τελευταία έχω ακούσει αρκετά παράπονα και καταγγελίες. Θα τα δούμε όλα με προσοχή. Εμείς δεν θα υποσχεθούμε σχέδια που δεν θα υλοποιήσουμε. Δεσμευόμαστε ωστόσο ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για τις καλύτερες και αμεσότερες δυνατές λύσεις και βελτιώσεις, ειδικά σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα, πιέζοντας όπου αυτό απαιτείται. Δεν φοβόμαστε να αγωνιστούμε για το ευ ζειν όλων μας , ανθρώπων και ζώων και , νομίζω , το έχουμε έμπρακτα αποδείξει. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να πορευτούμε με εντιμότητα και διαφάνεια.

5.. Οι στειρώσεις των αδέσποτων σκύλων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ώστε να περιορισθεί ο αριθμός τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως και με ποιες συγκεκριμένες προτάσεις δεσμεύεστε ότι θα αρχίσετε , συνεχίσετε, οργανώσετε καλύτερα, ή εντατικοποιήσετε το πρόγραμμα στειρώσεων ;
Θα διαθέσετε ειδικό όχημα για την μεταφορά των τραυματισμένων ζώων και για την περισυλλογή τους, η οποία μέχρι σήμερα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των εθελοντών με αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγάλη φθορά των οχημάτων τους.;

Γ.Δ. Παρά το γεγονός ότι κάποτε αναρωτιώμουνα κατά πόσον είναι θεμιτές οι στειρώσεις στα ζώα, σήμερα το υποστηρίζω με σθένος και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενταχθεί απαραιτήτως στην εντατική ενημερωτική καμπάνια. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο να μαζεύουμε από τους δρόμους εγκαταλειμμένα κουταβάκια και να γεμίζουν οι γειτονιές αδέσποτα ζώα. Πρέπει να γίνει συνείδηση η στείρωση δεσποζόμενων κυρίως αλλά και αδέσποτων σκύλων και γατών. Συμφωνώ και επαυξάνω όσον αφορά στη χρήση ειδικών οχημάτων από τους δήμους για τη μεταφορά τραυματισμένων ζώων και καλό θα ήταν να εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της Αττικής.

6. Η εγκατάλειψη και κακοποίηση των ζώων στη χώρα μας έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Οι φιλοζωικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθημερινά καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις δηλητηριάσεις ,δολοφονίες, τραυματισμούς και εγκαταλείψεις σε όλη την επικράτεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως προτίθεστε να στηρίξετε έμπρακτα (υλικά και ηθικά) τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής σας και να έχετε άμεση και ουσιαστική συνεργασία μαζί τους. για το αποτέλεσμα που έχει άμεση σχέση με την εικόνα του τόπου και της οικονομίας (τουρισμός κλπ) ;


Γ.Δ. Έχω ταξιδέψει για δημοσιογραφικές έρευνες και ρεπορτάζ σε όλο τον κόσμο. Η εγκατάλειψη και η κακοποίηση κατοικίδιων γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες , από όσο σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές, λόγω του μεγάλου αριθμού αδέσποτων , τα οποία πολλές φορές φοβίζουν πολίτες , ηλικιωμένους ή παιδιά. Επίσης, τα περιφερόμενα κατοικίδια γίνονται εύκολος στόχος για ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους , για … «εξαγριωμένους νέους» με έλλειμμα της ανάλογης παιδείας ή για ενοχλημένους και φοβισμένους συμπολίτες μας. Τα αδέσποτα αγριεύουν από τη δική μας συμπεριφορά και προκαλούν φόβο. Απαράδεκτο και καταδικαστέο το φαινόμενο , αλλά αν μειωθούν σταδιακά τα ζώα στους δρόμους με σωστά προγράμματα και με την εντατική ενημέρωση , θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίζουμε παρόμοια και σε τέτοια έκταση φαινόμενα. Όλα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΕΥΝΟΜΙΑΣ. Επίσης, πρέπει να μπει στο «τραπέζι» το σοβαρό θέμα της εκμετάλλευσης των αδέσποτων κατοικίδιων, γιατί αρκετοί πρώην υπουργοί Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλλουν εντός και εκτός Βουλής κυκλώματα παραοικονομίας στον τομέα αυτό. Το θεωρώ αδιανόητο. Εκτιμώ ότι και οι ζωοφιλικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν μαζί μας και τα ΜΜΕ και οι πολίτες , προκειμένου να σταματήσουν όλα αυτά τα λυπηρά για τη χώρα μας φαινόμενα.

7.. Η πώληση ζώων συντροφιάς και εξωτικών ζώων από καταστήματα (pet shops) και τις λαϊκές αγορές που χαρακτηρίζονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, συμβάλουν τα μέγιστα στον υπερπληθυσμό των αδέσποτων, στην παράνομη διακίνηση εξωτικών ειδών και προωθεί την ιδέα του ζώου ως αντικείμενο.
ΕΡΩΤΗΣΗ :Με τι τρόπους θα ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες σας για έλεγχο των καταστημάτων πώλησης και την απαγόρευση πώλησης ζώων στις λαϊκές, όπου παράνομα πωλούνται διάφορων ειδών ζώα στα πλαίσια βέβαια των αρμοδιοτήτων σας ;


Γ.Δ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους εκμετάλλευση των ζώων , με παράνομες εκτροφές, με παράνομο εμπόριο και παραεμπόριο αδέσποτων ή εξωτικών ή άλλων ανυπεράσπιστων ζώων , φυσικά και με pet shops που πωλούν ζώα ως είδη κατανάλωσης.

8..Η εκμετάλλευση και άγρια κακοποίηση των ζώων που χρησιμοποιούνται στα τσίρκο προς διασκέδαση των ανθρώπων θεωρείται απομεινάρι του παρελθόντος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεσμεύεστε να προχωρήσετε στην απαγόρευση παραστάσεων τσίρκο με ζώα στο Δήμο σας ,ότι δεν θα δίνετε άδεια λειτουργίας και ότι θα σφραγίζετε αυτό όταν παρά την έλλειψη άδειας προχωρά σε παραστάσεις ,όπως σε πολλές άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις αλλά και ολόκληρες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;


Γ.Δ. Για να σταματήσει οριστικά το απαράδεκτο φαινόμενο των τσίρκο και η ταλαιπωρία των ζώων προς τέρψη των ανθρώπων , θα αγωνιστούμε και θα πιέσουμε όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

9. Λειτουργούν Δημοτικά Σφαγεία στην περιοχή σας; Αν ναι,
ΕΡΩΤΗΣΗ:Ποια είναι η γνώμη σας για τις συνθήκες λειτουργίας τους και σε τι πρόσθετα μέτρα πρόκειται να προβείτε, αν αυτές δεν είναι οι επιβαλλόμενες από τον νόμο;
Γίνετε η σφαγή των ζώων με αναισθητικό και πως το ελέγχετε αυτό;


Γ.Δ. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής θα φροντίσουμε να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες , ώστε και τα ζώα της διατροφικής αλυσίδας να μην βασανίζονται έτσι απαράδεκτα και οι κανόνες υγιεινής να εφαρμόζονται.

10 .ΕΡΩΤΗΣΗ. Προτείνουμε οι Δήμοι να εισπράττουν ένα ευρώ το χρόνο , μέσω των λογαριασμών του νερού κάθε νοικοκυριό προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κονδύλι για τις ανάγκες περίθαλψης, στείρωσης, ενημέρωσης κλπ για τα ζώα.
Προτίθεσθε να αξιοποιήσετε την πρόταση αυτή ;


Γ.Δ. Είναι μια καλή ιδέα , αλλά να είστε σίγουροι ότι έχουμε σκεφτεί και άλλες λύσεις , ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη περίθαλψη των ζώων. Τα αδέσποτα και η σωστή μέριμνά τους , τουλάχιστον για την Αττική, είναι από τους πρωταρχικούς στόχους μας. Ελπίδα μας και στόχος μας είναι να γίνει αυτό ευρύτερα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.


11 . Βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2/12/2009 ,της οδηγίας της Ε.Ε. 2005/36/ ΕΚ και του ΦΕΚ 31 Α/31Α/27.02.1992 είναι δυνατή πλέον και στην χώρα μας , όπως και σε όλη την Ευρώπη, η αναγνώριση των διπλωμάτων των Ευρωπαίων Κτηνιάτρων.
Οι Ευρωπαίοι Εθελοντές Κτηνίατροι χωρίς Σύνορα προτίθενται να παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στο τομέα των στειρώσεων των αδέσποτων ζώων.
ΕΡΩΤΗΣΗ. Προτίθεσθε να αξιοποιήσετε την μεγάλη αυτή και σωτήρια ευκαιρία;


Γ.Δ. Κάθε εθελοντική ιατρική και νοσηλευτική προσφορά σε ανθρώπους και ζώα είναι εκ των πραγμάτων καλοδεχούμενη. Αφού ελεγχθεί η εγχώρια δυνατότητα προσφοράς εθελοντών και άλλων κτηνιάτρων και οι υποχρεώσεις τους μέσω των δήμων, εκτιμώ ότι θα πρέπει να εξετασθεί και η αξιοποίηση διεθνούς εθελοντικής προσφοράς. Αρκεί αυτή να μην περιορίσει τον ελληνικό εθελοντισμό και να μην προκαλεί άλλου είδους αντιδικίες.


12. Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 258562, από 04/02/2008, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τις Νομαρχίες, τα κατά τόπους κτηνιατρικά τμήματα των νομαρχιών είναι υπεύθυνα για την μεταφορά αποδημητικών και άγριων πτηνών που χρήζουν περίθαλψης, στα ειδικά κέντρα, όπως το ΕΚΠΑΖ, ΑΝΙΜΑ όταν δεν υπάρχει τοπικός σταθμός περίθαλψης ή πρώτων βοηθειών. Η μεταφορά πρέπει να γίνεται με ειδικό όχημα της Νομαρχίας. Με το σχέδιο Καλλικράτη οι αρμοδιότητες αυτές των Νομαρχιών μεταβιβάζονται στους Δήμους..
Θα διαθέσετε όχημα για την μεταφορά; Θα προχωρήσετε στην δημιουργία κέντρου περίθαλψης το οποίο θα περιέχει καραντίνα; Θα συνεργαστείτε με τα τοπικά σωματεία για τα παραπάνω;

Γ.Δ. Συμφωνούμε με τη διαδικασία αυτή και , όσο εντάσσεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας , θα επιδιώξουμε και θα αγωνιστούμε να υπάρξουν παρόμοιες σωτήριες λύσεις, σε συνεργασία με όσους εμπλέκονται σε αυτές, σωματεία, δήμους, κράτος.


Γιάννης Δημαράς
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Γραφεία : Φιλελλήνων 7 , Αθήνα
Τηλ. 210 3226445
Ιστοσελίδα : http://www.armapoliton.gr/

E mail : idimaras@otenet.gr





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για να δουμε θα γινουν ολα αυτα που μας υποσχονται για τα ζωα;
απο υποσχεσεις μεχρι τωρα χορτασαμε.
τουλαχιστον αυτον τον εμπιστεύομαστε και εχει αποδειξει την τιμιτοτητα του
θα τον δουμε στην πραξη

Ν.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΑΦΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΑ "ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ, ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ ΧΡΟΝΩΝ Η ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ;

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει αποδείξει όμως ότι έχει μαγκιά και μπέσα και εντιμότητα . Και γνωρίζω ότι μαζεύει αδέσποτα από τους δρόμους και τους βρίσκει σπίτια. Ένα από αυτά πήρε πρόπερσι η σταρ ελλας Σκλήβα. Αυτός έχει και πράξεις. Οι άλλοι είναι μόνο λόγια και λαμογιές.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

καλα δε ντρεπονται στο συστημα και τα βρωμικα κοματα να ξεθαβουν σημερα μια γενικη πολιτικη και φιλικη συναντηση του δημαρα με το σαμαρα πριν 5 μηνες και να τη σερβιρουν ταχα μου για ειδηση μια εβδομαδα πριν τις εκλογες ; αφου τοτε την εγραψαν μπλοκς και παραπολιτικα και την περασαν ετσι. ο δημαρας δεν ειπε τον αυγουστο που αρχισε να γραφεται η πιθανη υποψηφιοτητα του οτι περιμενει το πασοκ να δει αν θα κατεβασει ιστορικο στελεχοσ, οποτε δε θα κατεβει υποψηφιος ; τοσο ηλιθιους μας περνανε τα κοματα ; η πιστευουμε τους πολιτικους αρχηγους ; εχουν πει ποτε αληθεια ; αυτο που διαψευδουν, αυτο ισχυει . να πανε να...

τσακαλι μεγαρων

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΓΕ ΟΛΟΥΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ. ΚΑΚΟΣ , ΑΛΛΑΖΟΝΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ