Σελίδες

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

η εκδίκηση των λιονταριών...

Λιοντάρια επιτίθενται στο θηριοδαμαστή






Τον γύρο του κόσμου κάνει το video που δείχνει καρέ καρέ την επίθεση λιονταριών στον θηριοδαμαστή τους, σε τσίρκο στην πόλη Λίβιβ της Ουκρανίας.
Στο video, που κόβει την ανάσα και παραπέμπει περισσότερο σε μονομαχία παρά σε τσίρκο, ο θηριοδαμαστής Oleksie Pinko προσπαθεί να κρατήσει σε απόσταση τα εξαγριωμένα λιοντάρια χρησιμοποιώντας μια βέργα...



Έχει ήδη δεχτεί επίθεση από ένα λιοντάρι, γι αυτό και κουτσαίνει. Το κοινό έχει σαστίσει και ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές.

Το λιοντάρι επιτίθεται ξανά, αυτή τη φορά μαζί με άλλο ένα αρσενικό λιοντάρι από τα πέντε που υπήρχαν στην αρένα.

Τρεις θηριοδαμαστές σπεύδουν σε βοήθεια και χτυπούν τα λιοντάρια με ράβδους, όμως αυτά συνεχίζουν την επανάστασή τους και τους περικυκλώνουν.

Στο μεταξύ, άλλοι δυο θηριοδαμαστές έξω από την αρένα προσπαθούν να τα απωθήσουν με αντλίες νερού.

Μέχρι να τελειώσει το video οι περισσότεροι από τους θεατές, που στην ουσία ήταν απροστάτευτοι, είχαν εκκενώσει τον χώρο.

Περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου, ο Doug Shepherd, Αμερικανός τουρίστας που είχε πάει με τα δυο του παιδιά στο τσίρκο για να δει την παράσταση, είπε ότι «τα παιδιά ούρλιαζαν και ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από την αρένα».

Η γυναίκα του άρπαξε την κόρη της από το χέρι και άρχισε να τρέχει καθώς φοβήθηκε ότι τα λιοντάρια θα κατάφερναν να ξεφύγουν από την αρένα.

Το σοκαριστικό video ήταν η αφορμή για να έλθει και πάλι στην επιφάνεια το θέμα των τσίρκο και του αλύπητου βασανισμού των άγριων ζώων προκειμένου να συμμετάσχουν σε εξευτελιστικές παραστάσεις, μηδενικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

animalrightsgr.blogspot

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

D.Angel είπε...

Αναρωτιέμαι για την τύχη των καημένων λιονταριών μετά απ αυτό!