Σελίδες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

κακοποιήσεις

19.10.2010
Χανιά

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Αργήσαμε λίγο για το εβδομαδιαίο δελτίο κακοποιήσεων του Συλλόγου μας λόγω άλλων δραστηριοτήτων μας και πολλών τραυματισμένων ζώων, αλλά οι κακοποιήσεις καλά κρατούν.

Νέα Χώρα. Κάτοικοι καταγγέλλουν για εξαιρετικά άσχημες συνθήκες διαβίωσης δύο κυνηγόσκυλων. Όντως αυτό που αντικρίσαμε υπερέβαινε την φαντασία μας. Απίστευτα ...


γεμάτος κόπρανα ο χώρος των αλυσοδεμένων ζώων, τεράστιοι αρουραίοι να τριγυρίζουν τα ανήμπορα να αντισταθούν ζώα , γεμάτα πληγές, νερό βρωμισμένο και γεμάτο κόπρανα. Μείναμε λίγα λεπτά μη αντέχοντας την αποπνικτική βρώμα, ενώ τα ζώα γάβγιζαν απελπισμένα. Γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την σωτηρία των ζώων.

Γερμανός τουρίστας- περιπατητής καταγγέλλει ότι στην περιοχή Φαλασσάρνων , μια έγκυος σκυλίτσα βρίσκεται αλυσοδεμένη μακριά από κάθε ίχνος ζωής , αφημένη επίτηδες χωρίς νερό και τροφή προκειμένου να πεθάνει από ασιτία.
Η σκυλίτσα σώζεται από τον γερμανό τουρίστα, γεννά την επόμενη ημέρα και αναμένεται η υιοθεσία της από τον ίδιο.

Σύνορα Χανίων –Ρεθύμνου. Καταγγέλλεται η ύπαρξη χοιροστάσιου με εγκαταλελειμμένα και απισχνασμένα τα ζώα, με μόνο τα μάτια τους να ξεχωρίζουν από την λάσπη που τα καλύπτει σε όλο το σώμα τους. Γίνονται ενέργειες.

Σε περιοχή του Βάμου καταγγέλλεται μέσα από το διαδίκτυο η ύπαρξη « ζωολογικού κήπου» , κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις , κουνέλια, σκύλους κλπ. Κατά την μετάβασή μας εκεί μαζί με εκπρόσωπο του συλλόγου για την περίθαλψη άγριων ζώων ΑΝΙΜΑ , νοιώσαμε απέραντη θλίψη αντικρίζοντας τα φυλακισμένα ζώα και τις συνθήκες διαβίωσής τους και ιδίως τα λυπημένα μάτια των μαϊμούδων.
Γίνονται ενέργειες.

Πόλη Χανίων. Απισχνασμένο μικρής ηλικίας λυκόσκυλο, με δερματικά προβλήματα, αλυσοδεμένο από κουτάβι. Η γειτονιά καταγγέλλει ότι το σκυλί το κτυπά συνεχώς με ξύλα ο «ιδιοκτήτης». Το σκυλί περιθάλπεται.

Κουντούρα. Σκελετωμένα αλυσοδεμένα σκυλιά, κτηνοτρόφου .Γίνονται ενέργειες.

Βατολακος. Καταγγέλλεται « Κωσταλέξι» αμνοεριφίων κλεισμένα μονίμως σε υγρό , σκοτεινό υπόγειο αγροκατοικίας χωρίς ποτέ να βλέπουν το φως της ημέρας. Έντονη οσμή κοπράνων στην γύρω περιοχή.
Γίνονται ενέργειες.

Καταγγέλλεται από αλλοδαπή κάτοικο Χανίων, ότι στην περιοχή της Νέας χώρας, τρεις νεαροί με φόρμα παραλλαγής εκπαιδεύουν για κυνομαχίες , τις πρωινές ώρες 3 pitbull , κομματιάζοντας αδέσποτες γάτες. Στην εγκαταλελειμμένη πισίνα του Ξενία βρίσκονται νεκρές γάτες. Τα ίδια τα σκυλιά είναι τραυματισμένα από τους μεταξύ τους «αγώνες».

Βάμος: αλυσοδεμένο σκυλί από κουτάβι, με περιλαίμιο από συρματόσχοινο, το οποίο δεν φρόντισαν να μεγαλώσουν με το μεγάλωμα του ζώου, μπαίνει μέσα στο λαιμό του , και σφίγγοντάς το ασφυκτικά, του δημιουργεί βαθιά πληγή που φτάνει στα κόκαλα του ζώου.
Το ζώο περιθάλπεται.

Φόλες στην Χαλέπα σε σκυλιά και γάτες. Ετοιμάζεται εξόρμηση του συλλόγου μας για ενημέρωση και συστάσεις.

Αυτά τα ολίγα. Θα επανέλθουμε μετά τις εκλογές.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια: