Σελίδες

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

μέριμνα για τα περιττώματα σκύλων στη Λάρισα

Ειδικοί κάδοι για τα κατοικίδια στα πάρκα της Λάρισας

Καρπούς αρχίζει να αποδίδει η εκστρατεία του δήμου Λαρισαίων για τον έλεγχο των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων από τα περιττώματα των κατοικίδιων ζώων. Το τελευταίο «κομμάτι» της επιχείρησης αφορά την εγκατάσταση των ειδικών κάδων στα πάρκα και...


τους διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους που δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να επιμελούνται τα κατοικίδια τους, αλλά και να διατηρούν καθαρούς τους δημόσιους χώρους.

Την ίδια στιγμή η αντιδημαρχία Καθημερινότητας έχει ήδη περάσει από το δημοτικό συμβούλιο τον κανονισμό λειτουργίας των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, με βάση τον οποίο προβλέπεται η επιβολή από τη δημοτική αστυνομία προστίμων σ’ όσους δεν επιμελούνται τα κατοικίδια τους και προκαλούν προβλήματα. Όμως, δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει πρόστιμα, αν δεν παρέχει πρώτα εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για την διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας. Έτσι λοιπόν εδώ και δέκα περίπου ημέρες, έχουν αναπτυχθεί σ’ όλα τα πάρκα και
τους κοινόχρηστους χώρους της Λάρισας οι ειδικοί κάδοι που προμηθεύτηκε ο δήμος Λαρισαίων στους οποίους μπορούν οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να αποθέτουν τα περιττώματα τους.

Στους ίδιους κάδους έχει εγκατασταθεί ειδικό σύστημα που προμηθεύει τους ιδιοκτήτες των κατοικίδιων με γάντια μιας χρήσης, ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρουν το σχετικό εξοπλισμό από το σπίτι τους. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία και πλέον για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων που τα βγάζουν βόλτα στα πάρκα της πόλης και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν παιδικές χαρές και παίζουν μικρά παιδιά. Υπάρχει όλη η απαραίτητη υποδομή για να επιμεληθούν οι ίδιοι τα ζώα τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρχονται αντιμέτωποι με τη δημοτική αστυνομία και τσουχτερά πρόστιμα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: