Σελίδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το 1ο διεθνές συνέδριο για τα ζώα

Διεθνές Συνέδριο για τα ζώα στο Ευρωκοινοβούλιο

"Εκπαίδευση για την Ευζωία των Ζώων"

Μία φιλότιμη προσπάθεια ξεκίνησε στην Ευρώπη με θέμα την Εκπαίδευση για την Ευζωία των Ζώων. Πρόκειται για τo 1o Διεθνές Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Οκτωβρίου 2010, στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες , από την DG SANCO (Directorate General for Health and Consumers). To συνέδριο άνοιξε...


ο επίτροπος για την Υγεία και τον Καταναλωτή, John Dali, ενώ το κεντρικό θέμα του ήταν η διερεύνηση των μεθόδων που εισάγουν στην εκπαίδευση για την ευζωία των ζώων, από ηθικής και επιστημονικής πλευράς, καθώς και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στη διαμόρφωση γνώμης και την ευαισθητοποίηση του κοινού επί του θέματος.
Με το σύνθημα «Ο καθένας είναι υπεύθυνος», η διοργάνωση είχε ως στόχο την προώθηση περισσότερης πληροφορίας, όσον αφορά σε εκπαιδευτικά εργαλεία και προγράμματα, που σχετίζονται με θέματα ευζωίας των ζώων και τη σημασία της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών, των φροντιστών, των εμπόρων και άλλων ειδικών ομάδων αναφοράς στον τρόπο της ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τα ζώα.
Να σημειωθεί ότι, στο συνέδριο συμμετείχε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,ως μια οργάνωση που συμμετέχει διεθνώς στην περιβαλλοντική εκπαίδευση , αλλά και ως μέλος του δικτύου END CAP.







Δεν υπάρχουν σχόλια: