Σελίδες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

embargo ΕΕ για φώκιες

Σε ισχύ το εμπάργκο της ΕΕ για προϊόντα προερχόμενα από φώκιες

Το εμπάργκο που έχει αποφασισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα προϊόντα που προέρχονται από φώκιες τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα όπως προβλεπόταν, όμως δεν ισχύει για τις οργανώσεις που έχουν καταθέσει προσφυγή ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.«Η απαγόρευση (του εμπορίου προϊόντων που προέρχονται από φώκιες) ισχύει από σήμερα. Πάντως δεν...


θα ισχύσει για τους ενάγοντες (που έχουν καταθέσει προσφυγή ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης) μέχρι να έχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τη δυνατότητα να ακούσει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», δήλωσε η Μαρία Κοκόνεν, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Τα μέρη έχουν περιθώριο ως τις 7 Σεπτεμβρίου για να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. «Μια ακροαματική διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά» την ημερομηνία αυτή, διευκρίνισε.

Δεκάξι οργανώσεις και πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η κύρια οργάνωση των Ινουίτ του Καναδά, η Ινουίτ Ταπιριίτ Κανατάμι (ITK), κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας να ανασταλεί το ευρωπαϊκό εμπάργκο.

Με μια απόφαση που εκδόθηκε χθες Πέμπτη και για την οποία η Επιτροπή λέει πως ενημερώθηκε «αργά τη νύκτα», το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τους ενάγοντες αποφαινόμενο πως «η εφαρμογή των συνθηκών που περιορίζουν τη διάθεση στην αγορά προϊόντων που προέρχονται από φώκιες (...) αναστέλλεται όσον αφορά τους ενάγοντες μέχρι να υιοθετηθεί μια διαταγή που θα βάλει τέλος στην παρούσα διαδικασία».

πηγές : ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: