Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010


Οι διαμαρτυρίες στο δρόμο και τα αιτήματα των ζωόφιλων

Τι πρέπει να γίνει τελικά για την ευημερία των κατοικίδιων της Ελλάδας ;

Κάθε μαζική διαμαρτυρία για δίκαια αιτήματα είναι θεμιτή, επιβεβλημένη και χρήσιμη.
Ωστόσο, ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται σήμερα ούτε για τα ίδια του τα συμφέροντα, πόσο μάλλον για τα ζώα. Με τα νέα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας - μέχρι στιγμής τουλάχιστον - διαδηλώνουν στους δρόμους ελάχιστοι μπροστά σε όσους διαμαρτύρονται. Έπρεπε να κατεβαίνουν ...


τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους …
Αυτού του τύπου λοιπόν οι διαμαρτυρίες, με λιγοστό κόσμο συγκριτικά , όπως ήταν και η προχθεσινή ενάντια στις φόλες, δεν συγκινούν παρά μόνον τους πολύ ευαίσθητους ανθρώπους, που έτσι κι αλλιώς δεν ρίχνουν φόλες.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ζωοφιλικών σωματείων και εθελοντών για την οργάνωση της προσπάθειας, δεν κατέβηκαν όσοι ζωόφιλοι έπρεπε να κατέβουν , ούτε καν όλα τα ζωοφιλικά σωματεία της Ελλάδας, ούτε οι εθελοντές που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα. Με αυτή τη διαμαρτυρία δεν θα πτοηθεί ο «απάνθρωπος» που τον ενοχλούν τα ζώα της γειτονιάς του ή του γείτονα και θα ξαναρίξει φόλες.
Φυσικά , τίποτα δεν πάει χαμένο. Καμία προσπάθεια δεν πέφτει στο κενό. Ένα λιθαράκι είναι το κάθε τι.
Μας ήλθαν αρκετά emails για το θέμα, και το αίτημα των περισσότερων είναι ενδυνάμωση άλλου είδους προσπαθειών, όπως παρά- πάρα πολλή ενημέρωση σε όλη την Ελλάδα , τόσο από το κράτος όσο από και τα ζωοφιλικά σωματεία, "άπ΄άκρη σ΄άκρη" όπως λένε χαρακτηριστικά . Το ζητούμενο είναι επίσης ισχυρή πίεση στην πολιτεία από τα ζωοφιλικά σωματεία για λήψη μέτρων και αυστηρές ποινές, απαγόρευση ή έλεγχος των δηλητηρίων κ.λπ.
Ένα ισχυρό όπλο - ταπεινή μου άποψη - είναι η πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων πολιτών , με εντατική ενημέρωση από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων, για το ηθικό τίμημα που πληρώνει η χώρα μας με τόση αύξηση αδέσποτων ζώων στους δρόμους, που εμείς δημιουργούμε. Πρέπει τα ζωοφιλικά σωματεία να μεριμνήσουν λίγο περισσότερο το θέμα της θετικής ενημέρωσης για τα κατοικίδια ζώα και όχι μόνο της αρνητικής. Να αφήσουν κατά μέρος τη διαρκή "γκρίνια" για τις κακοποιήσεις και να συμβάλλουν σε καμπάνιες ενημέρωσης , με συμβουλές για την ευζωία των κατοικίδιων, στις πόλεις τους, στα γύρω χωριά, στις γειτονιές τους.
Πρέπει τα ζώα να «μπουν» στην τηλεόραση με κάθε τρόπο, με ενημερωτικές εκπομπές , με έρευνες, μέσα στα σήριαλ , μέσα στις ειδήσεις. Να μην βλέπουν οι τηλεθεατές μόνο τα κακά περιστατικά. Να «παίξουν» τα ζώα στην τηλεόραση και με καλά και παραδειγματικά περιστατικά, για να δουν όλοι τι αξίζουν τα ζώα και τι δίνουν στον άνθρωπο.
Προτείναμε στο Υπουργείο ΑΑΤ εντατικά διαφημιστικά μικρά μηνύματα , σποτάκια ενημερωτικά για τα ζώα και υποδείξαμε και τον τρόπο που αυτό θα γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για να δούμε τι θα γίνει στην πράξη…
Επίσης, πλύση εγκεφάλου μπορεί να γίνει με κείμενα για την προστασία των ζώων παντού, όπου υπάρχει η δυνατότητα γραπτού λόγου , εφημερίδες, περιοδικά, αφίσες, διαδίκτυο, να μοιραστούν φυλλάδια , με θέματα που θα ευαισθητοποιήσουν, θα συγκινήσουν και θα κινητοποιήσουν την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτός δεν είναι ο στόχος ;
Η πλειονότητα είναι εκείνη που κάποια στιγμή θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ζώων και θα «αστυνομεύει» από μόνη της τη μειονότητα.

Εύη Κυρατζή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται κα Κυρατζή να γίνει τίποτε,
Αν τα φιλοζωικά δεν σταματήσουν τις αρνητικές μεγαλοποιημένες διαφημίσεις κακοποιήσεων,
Αν τα φιλοζωικά καταλάβουν ότι με την γκρίνια και την ζήτουλα δεν γίνεται τίποτε γιατί ο κόσμος δεν τους πιστεύει πια,
Αν τα φιλοζωικά καταλάβουν ότι μόνο με την ενημέρωση του κόσμου θα ελαχιστοποιηθούν τα αδέσποτα,
Αν καταφέρουν ποτέ να συνεννοηθούν μεταξύ τους,
Τότε ίσως , λέω ένα μεγάλο ΙΣΩΣ, καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο να μην εγκαταλείπει τα ζώα του, να μην αγοράζει από petshop, να μην ρίχνει φόλα, να μην παίρνει ζώο αν δεν το σκεφθεί πρώτα καλά, να μην σκέφτεται ότι το ζώο είναι δικό του και το κάνει ότι θέλει, να αποκτήσει σεβασμό προς μία άλλη μορφή ζωής, να θυμηθεί τον χαμένο πολιτισμό των Ελλήνων.
Ακόμη και αν αυστηροποιηθεί ο Νόμος, ποιος θα τον εφαρμόσει;;
Ποιος θα καταγγείλει;;
Ποιος θα ερευνήσει μια καταγγελία;;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη για την μήνυση;;
Απόδειξη…. Η ανευθυνότητα και η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η μήνυση κατά του ανθρώπου του τσίρκο που βασάνισε το ελεφαντάκι. Από τα τόσα φιλοζωικά που δήλωσαν συμμετοχή, ελάχιστα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, για να υποστηρίξουν τον βασανισμό. Όλοι οι υπεύθυνοι των φιλοζωικών ζητούσαν δικαιολογίες για να μην παραστούν.
Έτσι θα υποστηριχτεί η κακοποίηση των ζώων;; Με λιπομαρτυρίες των φιλόζωων.
Τα φιλοζωικά δεν κάνουν τίποτε άλλο από το δημοσιοποιούν την κακοποίηση και την φόλα. Αλλά δεν υποστήριξαν το ζώο , δεν έψαξαν, δεν βρήκαν τον δολοφόνο.
Απλώς το δημοσιοποίησαν….
Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, κα Κυρατζή.
Αλλά με αυτό τον τρόπο που ενεργούν τα φιλοζωικά σήμερα (καθόλου ενημέρωση, μόνο στειρώσεις, περιθάλψεις και υιοθεσίες στο εξωτερικό) είναι σαν να προσπαθούν να υπάρχουν αδέσποτα για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους.
ΑΝΝΙΤΑ Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΑΝΙΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΥΡΑΖΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ.

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία είναι ότι με 30 και 50 άτομα δεν γίνονται αισθητές οι συγκεντρώσεις. Και δυστυχώς οι φιλόζωοι δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένοι έτσι ώστε να διοργανώσουν μια δυναμική συγκέντρωση-πορεία.
Όντως αυτό που λείπει και που είναι το πιο βασικό είναι η ενημέρωση του κόσμου. Όχι μόνο του φιλόζωου πολίτη γιατί και αυτός ακόμα δεν γνωρίζει ότι δεν εγκαταλείπουμε τα ζώα μας το καλοκαίρι, δεν γνωρίζει ότι πρέπει να φοράμε τσιπάκι στα κατοικίδια μας, δεν γνωρίζει τους νόμους που προστατεύουν τα ζώα.
Ενημέρωση και πλύση εγκεφάλου όπως σωστά αναφέρθηκε πρέπει να γίνει σε όλους. Φιλόζωους και μη.
Δεν αρκεί να κοινοποιούμε την δυσαρέσκεια μας στο ίντερνετ για τις κακοποιήσεις των ζώων. Δεν αρκεί να φωνάζουμε από τις οθόνες του υπολογιστή μας για τις δολοφονίες των ζώων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
Πρέπει να δράσουμε πιο αποτελεσματικά και με πιο δραστικά μέτρα.
Δυστυχώς σε αυτή την χώρα όμως, όποιος προσπαθεί να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά τον «τρώει η μαρμάγκα» και πέφτουν όλοι να τον κατασπαράξουν.
Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα.
Και δυστυχώς αυτοί που την πληρώνουν θα συνεχίσουν να είναι τα άμοιρα ζώα..
Εμείς «ευτυχώς» είμαστε ασφαλείς…..
ChrisM7

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ?
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 4-5 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ?
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ο καναπές, πάλι αμπελοσοφίες, πάλι αρνητική συμπεριφορά.
Όλοι μπορούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, φθάνει να υπάρχει καλή θέληση.
Δεν είμαστε εχθροί αλλά ομοϊδεάτες.
Ο κάθένας με τον τρόπο του.
Ποτέ δεν γνωρίζεις τι προσπάθειες έκανε και κάνει ο συνομιλητής σου.
Γιατί λοιπόν τόσος θυμός;;
Ακόμη και 4-5 άτομα που είστε στον σύλλογο σας, την ώρα που ταίζετε τα αδέσποτα, μπορείτε να κολλάτε και την ενημερωτική αφισούλα.
Καλή θέληση να υπάρχει και όχι γκρίνια.
Ή σύγκριση του ενός προς τον άλλον.
Εγώ έκανα αυτό εσύ δεν έκανες τίποτε.
Ίσως αν το βλέπαμε όλοι από μια άλλη πλευρά να μπορούσαμε να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ μας.
Και όχι γκρίνια, θυμός και απαξίωση.
ΑΝΝΙΤΑ Κ.

Ανώνυμος είπε...

Εμεις θα συνεχίσουμε με τη ΓαοΟμάδα μαζί την ενημέρωση που ειναι βασική μας μέριμνα βάζοντας θερινά αφισσάκια σε όλους τους κτηνιάτρους που θα δεχτούν στη θεσσαλονίκη γιατί θα τους πάρουμε έναν έναν και φυλλάδια για στειρώσεις και παιδιά και ζώα.

Στη δαμαρτυρία είμασταν και πρώτη φορά μαζετηκαν τόσοι.

Δυστυχές και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός όμως οτι στη δίκη του ελέφαντα που διοργανώσαμε και μαζέψαμε τα σωματεία ενα ενα εξ'αρχής ενω στην αρχή έδειξαν ενθουσιασμό, οι πιο πολλοί κοίταξαν πως να βρούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους λέγοντας γελοίες δικαιολογιες για εγγονάκια και προβλήματα υγείας που πολύ αμφιβάλουμε αν όλα ηταν πραγματικά. Ο Αρκτούρος στάθηκε στο ύψος του και η Ελπίδα και η Νεα φιλαδέλφεια καθώς και οι ιδιώτες επι το πλείστον.
Για τους άλλους εκτός απο μια περίπτωση δεν θα σχολιάσω...

Αυτη ειναι η υπευθυνότητα των σωματείων και γι αυτό πλέον θα συν-δρούμε μόνο με οσους στέκονται υπεύθυνα στο ύψος τους και δεν χαβαλεδιάζουν σε ταβερνακια κουτσομπολεύοντας "πολιτισμένα". Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Psychanimal

Ανώνυμος είπε...

Καταλάβαμε…καταλάβαμε!!!!!!!!!!!!

Αφιερωμένο στους «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ» ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ

Στιχουργοί: Απολίτιστοι ζωόφιλοι

Σαν μπω στο ΚΑΠΗΛΕΙΟ για κάνα δυο κρασιά
αρχίζει το κουτσομπολιό και η κακογλωσσιά!


Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Σε πότισα ΡΟΔΟΣΤΑΜΟ
με πότισες φαρμάκι
«ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ» αητόπουλο
Της ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ γεράκι.

ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!
ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ?
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΙΝΙΑ ΜΟΥ!!!!!
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΛΙΓΟ.
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΟ ΚΑΠΗΛΙΟ, ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ,ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.... ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ.