Σελίδες

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Για την κατάργηση των πειραμάτων στα ζώα

Εισβάλουν σε πειραματικά εργαστήρια, φάρμες παραγωγής και γούνας, απελευθερώνουν τα ζώα και φροντίζουν να έχουν μια φυσιολογική ζωή...

Είναι τα μέλη της ΑLF (Αnimal Liberation Front), οι άνθρωποι με τις μάσκες και τις μεγάλες καρδιές, που παραβιάζουν εσκεμμένα το νόμο για να απελευθερώσουν τα ζώα από την αιχμαλωσία και να αποκαλύψουν την εκμετάλλευση που διαπράττεται σε βάρος τους!
Εκείνοι που μόλις σιγουρέψουν ότι ...



δεν κινδυνεύει οποιοδήποτε ζώο –ανθρώπινο και μη- καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, ώστε να μην έχουν κι άλλα την τύχη εκείνων που απελευθέρωσαν και να γνωρίζουν οι επίδοξοι επιχειρηματίες εκμετάλλευσης ζώων θα έχουν να κάνουν μαζί τους.
Για τη βρετανική Αστυνομία και το FBI τα μέλη της ΑLF αποτελούν τον «υπ’ αριθμόν ένα εγχώριο τρομοκράτη». Για όσους πιστεύουν ότι τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή, νιώθουν και αισθάνονται, το μέτωπο για την απελευθέρωση των ζώων είναι απλά μια από τις καλύτερες ακτιβιστικές οργανώσεις προστασίας ζώων που υπήρξε ποτέ.
Ιδρύθηκε το 1975 στην Αγγλία από τον Ρόνι Λι, έναν από τους πρωτεργάτες της “Band of Mercy” (ομάδας σαμποτάζ κυνηγιού και εταιριών εκμετάλλευσης ζώων) και το ‘80 μετανάστευσε στις ΗΠΑ.
Έχει στο βιογραφικό της εκατομμύρια απελευθερωμένα ζώα (κουτάβια ράτσας «Μπίγκλ», κουνέλια, μαϊμουδάκια, ποντίκια κ.ά.) , χιλιάδες «χτυπήματα» σε πειραματικά εργαστήρια και φάρμες ζώων, ενώ οι καταστροφές στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ζώων ξεπερνούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Μέλη της δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως η Γαλλία, η Ρωσία, η Ιταλία.
Περίπου 200 μέλη της φυλακίστηκαν και άλλα δολοφονήθηκαν από τους κυνηγούς.
Οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν τους απελευθερωτές των ζώων, αφού «οργανώνονται σε απομονωμένους πυρήνες και είναι δύσκολο να διεισδύσεις ή να τους ταυτοποιήσεις(…) Ψάχνουν προσεκτικά κάθε στόχο και περνούν ακόμη και μήνες φωτογραφίζοντας και χαρτογραφώντας τα συστήματα παρακολούθησης, γράφονται σε γκρουπ ξενάγησης προκειμένου να γνωρίσουν το χώρο και να στρατολογήσουν προσωπικό για βοήθεια και σε κάποιες περιπτώσεις δεν διστάζουν να πιάσουν εκεί δουλειά», αναφέρει το FBI.
«Όπως η Αλ Κάιντα, έτσι και η ΑLF δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της χωρίς χρήματα, μέλη και τα ΜΜΕ» είχαν πει Αμερικανοί αξιωματούχοι
που ερευνούσαν μήνες τη σχέση της ALF με την PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) για να πάρουν την απάντηση της δεύτερης: «Η PETA υπάρχει για να παλεύει την τρομοκρατία και τη βία στην οποία εξαναγκάζονται δισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο για να γίνουν κρέας, πειράματα, γούνες, δέρμα και θεάματα στη βιομηχανία των τσίρκο».

33 Λόγοι για τους οποίους η ΑLF θεωρεί πως τα πειράματα είναι άσκοπα
Αξίζει κανείς να διαβάσει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί η ALF και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις ότι τα πειράματα στα ζώα δεν σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ιδού οι 15 από αυτούς:

1. Τα ζώα έχουν τις ίδιες ασθένειες με τους ανθρώπους σε ποσοστό μόλις 1,16%.
2. Το 95% των φαρμάκων που φτιάχτηκαν ύστερα από πειράματα στα ζώα απορρίφθηκαν αμέσως ως ανίκανα ή επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
3. Τουλάχιστον 50 φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν δημιουργήσει καρκίνο σε ζώα που χρησιμοποιούνται για πειράματα. Πωλούνται όμως ελεύθερα διότι έχει γίνει αποδεκτό ότι τα πειράματα στα ζώα δεν είναι κατάλληλα.
4. Τα τρωκτικά είναι τα ζώα που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα στην έρευνα για τον καρκίνο. Αλλά δεν παθαίνουν καρκίνωμα, την ανθρώπινη μορφή του καρκίνου, που προσβάλει τις μεμβράνες (π.χ. καρκίνο του πνεύμονα). Το σάρκωμά τους επηρεάζει τα κόκαλα και συνδέεται με τους ιστούς: αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.
5. Το 90% των αποτελεσμάτων των πειραμάτων στα ζώα απορρίφθηκαν ως ανεφάρμοστα στους ανθρώπους.
6. Οι διαφορές στα γεννητικά όργανα μεταξύ των ζώων εργαστηρίων μπορούν να προκαλέσουν αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτό δεν συμβαίνει στους ανθρώπους.
7. Το 9% των αναισθητοποιημένων ζώων, που έπρεπε να αναρρώσουν , πέθαναν.
8. Τα ποντίκια είναι μόνο κατά 37% αποτελεσματικά στο να προσδιορίσουν τι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. Το να γυρίσεις ένα νόμισμα μπορεί να είναι πιο ακριβές.
9. Σύμφωνα με τον πρώην επιστημονικό υπεύθυνο της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα και ανθρώπους συμφωνούν μόνο σε ποσοστό από 5 έως 25% τη φορά.
10. Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν ότι τα πειράματα στα ζώα μπορούν να είναι παραπλανητικά «λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ανθρώπων και ζώων», 88% των γιατρών συμφώνησαν.
11. Το 83% των ουσιών μεταβολίστηκαν διαφορετικά στα ποντίκια και διαφορετικά στους ανθρώπους.
12. Η Procter & Gamble χρησιμοποίησε ένα τεχνητό μικρό μοσχαράκι παρά το γεγονός ότι θα απορριπτόταν το πείραμα στα ζώα. Είπαν ότι τα αποτελέσματα στα πειράματα είχαν «μικρή σχέση με τους ανθρώπους».
13. Ο χυμός λεμονιού είναι θανατηφόρο δηλητήριο, αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η τοξίνη βοτουλίασης είναι ασφαλή σύμφωνα με τα πειράματα στα ζώα.
14. Η σύγκλητος των Γερμανών γιατρών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 6% των θανατηφόρων ασθενειών και το 25% των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από φάρμακα. Όλα έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα.
15. Περισσότερα από 200.000 φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει, τα περισσότερα από τα οποία αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μόνο τα 240 (!) από αυτά είναι «ουσιώδη».
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ-ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

πηγή: Περιοδικό "ΓΑΒ", κείμενο: ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: