Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Η Γερμανία ασφυκτιά από "εισαγόμενα ζώα"

"Στα γεμάτα καταφύγια, γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα ζώα, για να χωρέσουν τα καινούργια που έρχονται συνεχώς από τη Νότια Ευρώπη"

Gabriele Hilbig

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt

Η φροντίδα και η προστασία των ζώων είναι εξαιρετική διαδικασία, αλλά τα ζώα από το εξωτερικό (Νότια και Ανατολική Ευρώπη) που σωρεύονται στη Γερμανία αποτελούν ένα πρόβλημα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, όταν...



φυσικά δεν τηρούνται τα όρια. Κάθε ημέρα πληθώρα κλήσεων έκτακτης ανάγκης έρχονται στους διασώστες ζώων με νέες αποστολές από χώρες του Νότου, με αυξητικό ρυθμό. Μετά από τόσα χρόνια, δεν πρέπει να γίνεται πλέον αυτό , τονίζεται.
Αναφέρεται σε άλλο σημείο ότι, σκύλοι που έρχονται από τη Νότια Ευρώπη έχουν πλημμυρίσει τη Γερμανία και σπάνια βλέπει κανείς ... γερμανικό σκύλο. "Και ας μην ακούγεται αυτό σαν να έχω κάτι εναντίον των εισαγόμενων σκύλων" , λέει ο συγγραφέας, "αλλά με τόσο μεγάλο αριθμό εισαγωγών, μειώνονται οι δυνατότητες καλής μεταχείρισης ζώων στη Γερμανία".
Μειώνονται , εκ των πραγμάτων, οι ευκαιρίες υιοθέτησης των κατοικίδιων. Τα οικόσιτα ζώα μένουν στα καταφύγια που δεν τα χωράνε όλα πλέον. Παραμένουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα στα καταφύγια και ως εκ τούτου βασανίζονται και είναι κρίμα.
Προκειμένου να χωρέσουν νέα και πολλά εισαγόμενα ζώα από το Νότο , γίνεται ευθανασία στα παλαιότερα που μένουν χρόνια...
Διευκρινίζεται ότι, ο κανονισμός της ΕΕ 998/2003, σε συνδυασμό με τη RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992 δεν έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία. Ανάμεσα στους λόγους που αυτό συμβαίνει αναφέρονται η έλλειψη ενδιαφέροντος, στο βαθμό που δεν έχει σχέση το κράτος με το κόστος αυτό, η άγνοια, οι προμήθειες για τις δοκιμές και τα πειράματα στα ζώα, μιας και τα εισαγόμενα ξένα ζώα είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθούν σε εργαστήρια. Εξάλλου, σύμφωνα με την πολιτική της ΕΕ, για τη χρήση χημικών στα επόμενα χρόνια, χρειάζονται έως και 450.000 ζώα στις δοκιμές τοξικότητας.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η έρευνα αυτή είναι απο τον Δεκέμβριο του 2008.
Οι ζωόφιλοι και το ζωοφιλικό κίνημα δεν το γνώριζαν αυτό?
Αλλά το χρήμα είναι γλυκύτερο από τις ζωές τόσων αδέσποτων.
Ένας πολύ θυμωμένος αδέσποτος σκύλος

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΖΩΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΩ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Μην το λες οτι είσαι ένας πολύ θυμωμένος αδέσποτος σκύλος γιατί εδώ στην Ελλάδα τους θυμωμένους αδέσποτους τους πάνε για ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

kai exo to idio ginete exipnakides

Margo

Ανώνυμος είπε...

Eχετε μεγαλο κολημα με το τι γινεται εξω.
Τι γινεται εδω πρεπει να μας απασχολει προτιστως.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα υπάρχουν νόμοι και στη Γερμανία αλλά όπως και εδώ, όσοι αφορούν ζώα έχουν "ειδική μεταχείριση" . Οι αρμόδιες αρχές δεν ελέγχουν τίποτα και κανένα παρά μόνο εφόσον έχουν συγκεκριμμένη καταγγελία.

Όσο για το ότι οι ανάδοχες οικογένειες που φιλοξενούν το ζώο μέχρι να υιοθετηθεί έχουν ειδική άδεια, αυτό είναι μεγάλο ψέμα.

΄Εγινε κάποια τέτοια πρόταση σε κάποια κρατίδια αλλά μετά τις ενστάσεις "φιλοζωϊκών οργανώσεων", απερρίφθει.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα απ'ολα αυτά που γράφονται είναι ότι πρέπει ν'αγωνιστούμε όλοι μαζί για να πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα.
Πρέπει να βρούμε τρόπο συνεννόησης μεταξύ μας και να κάνουμε στην άκρη κάποια συγκεκριμένα άτομα που χαρακτηρίζονται απο αδιαλαξία.
Καμμιά προσπάθεια δεν θα πετύχει αν δεν υπάρχει ομόνοια.
Οι εχθροί μας δεν είναι οι άλλοι ζωόφιλοι.
Οι εχθροί μας είναι αυτοί που τα κακοποιούν,αυτοί που τα εγκαταλείπουν,αυτοί που τα θεωρούν αντικείμενα και αυτοί που είναι ανεύθυνοι και ανημέρωτοι ιδιοκτήτες.
Εναντίον αυτών πρέπει ν'αγωνιστούμε και ν'ασκήσουμε μεγάλη πίεση στις αρχές να εφαρμόσουν και να κάνουν πιο αυστηρούς τους νόμους.
Είναι η μόνη μας ελπίδα να σταματήσει αυτό το φαινόμενο των εξαθλιωμένων ψυχών.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΑΟΥ! Ρεσιτάλ δημοσιογραφίας δίνει μι αάγνωστη & άσημη δημοσιγράφος.Όση δόξα δεν βρήκε στην ενεργή της καριέρα προσπαθεί να αποκτήσει τώρα που πήρε σύνταξη στα γεράματα. Ή λέτε να είναι αρχή Alzheimer

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον τελευταίο ανώνυμο

Έτσι θάπρεπε να ήταν τα πράγματα.

Αλλά να παύσει κάποτε και η εκμετάλλευση των ζώων από φιλόζωους, που βολεύονται από τις αδυναμίες της χώρα μας και γίνονται όσα γίνονται και τα ξέρουμε μεταξύ μας ...

Ανώνυμος είπε...

Τα θέματα τα βρίσκουμε όλοι οι "ενεργοί" δημοσιογράφοι που συνεργαζόμαστε στο blog.
Όλοι εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά στα Μέσα Ενημέρωσης που είμαστε, αλλά αγαπάμε τα ζώα και αγωνιούμε για την προστασία τους, μάλλον περισσότερο από κάποιους που το παίζουν σωτήρες τους. Γιαυτό συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια.
Τους ξεβολεύουμε βέβαια και τους θυμώνουμε κάποιους, ως φαίνεται, με τις αποκαλύψεις μας. Αλλά αυτή είναι η δουλειά μας.
Αλήθεια ποιά είναι η δική σας ; Ακαθόριστη μάλλον...
Και διαπιστώνουμε , εκτός από την ανώνυμη ειρωνία σας , πως εκτιμάτε τους ανθρώπους από τη διασημότητα τους.
Και η Τζούλια Αλεξανδράτου διάσημη ειναι η κοπέλα, αλλά ...
Η δημοσιογράφος πάντως που αναφέρεστε, δεν είναι μόνη της, είμαστε ομάδα. Η ιδέα της έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, που ψάχνουμε τα θέματα της ελληνικής ζωοφιλίας και κυρίως τα αδέσποτα, σε επίπεδο πολιτείας , νόμων αλλά και ζωόφιλων ...αμφισβητούμενων... Και πληροφοριακά, δεν έχει πάρει ακόμη σύνταξη , έφυγε οικειοθελώς από τη δουλειά της για να ασχοληθεί με αυτή τη δημοσιογραφία για τα ζώα. Περαστικά σας και καλό βράδυ.

Ρούλα Κοτσέτα
δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ
Μέλος του Animals Press Center

Ανώνυμος είπε...

ελπιζω ολοι εσεις που αντι να απαντατε με επιχειρηματα βριζεται και σπιλωνεται ανθρωπους και διεκδικηται το αποκλειστικο δικαιωμα του της ζωοφιλιας να παιρνεται κανα χαρτζιλικη.διαφορετικα τζαμπα κοπος.αλλωστε δεν πειθετε και κανεναν.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είναι κατα τη γνώμη σας οι "γνωστοί" και "διάσημοι" δημοσιογράφοι; Οι σταρ της τηλεόρασης ; Aλλά πού να ξέρετε εσείς από δημοσιογραφία στις εφημερίδες και σε άλλα μέσα ενημέρωσης (περιοδικά, ραδιόφωνο κ.λπ.); Πού να γνωρίζετε και πώς να εκτιμήσετε άλλους απλούς , έντιμους δημοσιογράφους που δεν επιδίωξαν προβολή ; Γιατί αν επιδιώξεις προβολή, την έχεις στην εποχή μας.
Ψιλά γράμματα για φιλόζωους που επιδίδονται σε εμπόριο ζώων. Για να ενοχλείστε έτσι έντονα , μάλλον αυτό κάνετε, όχι μάλλον, σίγουρα.

Θα δείτε πώς θα γίνετε εσείς "διάσημοι" σε λίγο καιρό... Υπομονή

Δημοσιογράφος - Μέλος του AnimalsPress
Θα με μάθετε κι εμένα σε λίγο. Υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία ή ο κύριος που ειρωνεύεται τη δημοσιογράφο (που βγάζει άπλυτα στη φόρα για τους εκμεταλλευόμενους τα ζώα), βλέπω τα ξέρει καλά τα γερμανικά με τη γραφή του... αλτσχάιμερ ! Έχει μάθει φαίνεται από τις συνεννοήσεις με τα γερμανικά σωματεία και τις εμπορικές συναλλαγές ...
Πάντως, αν ήταν πραγματικοί φιλόζωοι αυτοί που έγραφαν τα σχόλια σαν κι αυτά , θα έπρεπε να λένε ΜΠΡΑΒΟ στις αλήθειες και στην προστασία των έρημων αδέσποτων που πάνε "από τη μία κόλαση στην άλλη". Αλλά για ποιούς φιλόζωους μιλάμε ; Λίγοι είναι αληθινοί ανάμεσα τους. Τους έχω γνωρίσει καλά και στρίβω τετράγωνο...

Λούης

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια σας περί γραφής της σωστής λέξης κυρία "δημοσιογράφε"
στην "Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών"

Αν οι γνώσεις σας και οι έρευνες είναι όπως και το πως γράφετε η λέξη και ονομάζεται πραγματικά η ασθένεια, τότε πέρα από τα ψέματα που λέτε είστε και παντελώς άσχετη.
ALZHEIMER είναι , κυρία Κυρατζή. Οι βλάκες στην Ελλάδα εξακολοθούν να τοην προφέρουν και γράφουν λάθος. ΑΛΣΤΧΑΪΜΕΡ!
Ο ALZHEIMER ήταν Αυστριακός γιατρός προς γνώση και ενημέρωση σας και ο πρώτος που διέγνωσε την ασθένεια που πάσχετε όλοι σας!

Ανώνυμος είπε...

Είστε για γέλια όλοι οι "ζωόφιλοι".
Πιάνεστε από ένα λάθος μιας λέξης, που και εσείς που κάνετε όταν γράφετε, και κάνετε ολόκληρο σενάριο για να ειρωνευτείτε και να προσβάλλετε τίμιους εργαζόμενους.
Νομίζετε ότι μετράει η γνώμη σας?
Είστε αξιοθρήνητα ανθρωπάκια, που βλέπετε ότι πλησίασε η ώρα σας.
Εκτός αυτού, προσβάλλετε και όλους τους άλλους πραγματικούς ζωόφιλους με το άνευ ουσίας χυδαίο λεξιλόγιο σας.
Όσο για το αν θα με ευθανατώσουν, επειδή είμαι θυμωμένος, αφού κατάφερα και γλύτωσα από τους ζωόφιλους.... δεν μπορεί να με πειράξει κανένας πια.
Ένας αδέσποτος σκύλος

animalspress είπε...

Στον ανώνυμο ειρωνικό σχολιαστή που απευθύνεται σε εμένα , για την απάντηση άλλου περί της νόσου ALZHEIMER (που μου αποδόθηκε):

Του συνιστώ να διαβάζει προσεκτικά τα σχόλια και τους υπογράφοντες αυτά, γιατί μου "επετέθη" , με τον συνήθη προσβλητικό τρόπο, για απάντηση που δεν έγραψα εγώ, προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα επίθεσης ...
Δεν ασχολήθηκα καν με το κακεντρεχές σχόλιο ανώνυμου και απάντησε κάποιος "Λούης", προφανώς από τους αντιμαχόνενους μεταξύ σας.
Όσο για τις γνώσεις μας και τις έρευνες μας, ευτυχώς , δεν περιμένουμε από εσάς να τις κρίνετε. Έχουμε κριθεί από μια ολόκληρη πορεία - που φυσικά αγνοείτε - και κρινόμαστε καθημερινά, γιατί η δημοσιογραφία δεν σταματά ποτέ για αυτόν που αγαπά τη δουλειά του, έστω και αν αλλάζει μετερίζι.
Η συγκεκριμένη ομαδική δημοσιογραφική προσπάθεια στα θέματα των ζώων πιθανότατα ενοχλεί , γιατί ψάχνει ένα "δύσβατο δάσος" και κάποιοι από εσάς προβάλλετε πεισματικά το "δένδρο".
Γιατί άραγε οι απαντήσεις , μέσω ανώνυμων σχολίων είναι άστοχες, αποπροσανοτιλιστικές , υβριστικές και παραπλανητικές και ποτέ επί της ουσίας ;
Γιατί άραγε πολλοί δημοσιογράφοι και απλοί ζωόφιλοι πολίτες που παρακολουθούν αυτή την προσπάθεια ρωτάνε "μα καλά , αντί να είναι μαζί σας για το καλό των ζώων , είναι απέναντι σας με εμπάθεια; "
Γιατί αντιστέκεστε έτσι έντονα και φανατισμένα κάποιοι στην προσπάθεια να υπάρχουν ΕΛΕΓΧΟΙ στις αποστολές ζώων στην ενωμένη Ευρώπη;
Γιατί μόνο αυτό διαφαίνεται.
Όσο για την μόνιμη επωδό των σχολίων, τα "ψέμματα" που μας αποδίδετε στις αναρτήσεις , τα διεθνή δημοσιεύματα, οι έρευνες , τα στοιχεία και οι αποκαλύψεις Ευρωπαίων που αναδημοσιεύουμε, καθώς και οι ιστοσελίδες αγγελιών ζώων στο Διαδίκτυο , δεν αποτελούν "μυστικά έγγραφα", αλλά δημόσιες ειδήσεις. Δεν συνιστούν απλές πληροφορίες από αόριστες καταγγελίες πολιτών (που έτσι κι αλλιώς κι αυτές διερευνώνται από την επίσημη πολιτεία, όπως και όλα τα υπόλοιπα).

Η πίεση στην πολιτεία για τα εσωτερικά μας προβλήματα στα ζώα , όσες φορές την έχουμε επιχειρήσει ως δημοσιογράφοι εδώ και χρόνια, συναντά τα "άλυτα προβλήματα μεταξύ ζωοφιλικών σωματείων", "τις μαφίες των ζώων", τα "συμφέροντα" ζωόφιλων που μόνιμα πιέζουν με κάποιους τρόπους και φυσικά την αναλγησία αρμόδιων φορέων με τα εκεί συμφεροντα από την εκμετάλλευση των αδέσποτων και ούτω καθεξής. Δεν θα πρέπει να σταματήσει αυτό κάποτε για να μπουν καθαρές λύσεις ; Για να δούμε λοιπόν, ποιοί δεν το θέλουν αυτό και επιδιώκουν τη διαιώνιση των προβλημάτων για να κερδοσκοπούν εις βάρος αδύναμων πλασμάτων ; Που δεν βασανίζονται μόνο άμεσα από τους κακούς και διεστραμμένους ανθρώπους , αλλά έμμεσα και από κάποιους σωτήρες τους. Και αυτό, κατά τη γνώμη μας, είναι το χειρότερο...

Εύη Κυρατζή

animalspress είπε...

Όσο για τη νόσο ALZHEIMER , που πολύ σωστά προφέρετε - και τη γνωρίζουμε - μην την αποδίδετε έτσι εύκολα σε εμάς, γιατί εμείς μάλλον δεν λησμονούμε , αλλά το αντίθετο, θυμόμαστε και καταγράφουμε.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι μόνο από κάποιους από εσάς διακρίνονται εμφανώς τα συμπτώματα της νόσου , μιας και κάνετε ως να μην καταλαβαίνετε δημοσιεύματα και ερωτήματα και οι απαντήσεις σχολίων καταδεικνύουν "νοημοσύνη προσχολικής ηλικίας".
Και αυτό είναι "επιεικές" εκ μέρους μας για τις περίεργες αντιδράσεις σας , γιατί άλλοι που σας διαβάζουν , σας καταλογίζουν έντεχνη "εσκεμμένη παρανόηση" των δημοσιευμάτων, λόγω φόβου αποκαλύψεων και εμπλοκής. Διαλέχτε εκδοχή ...

Εύη Κυρατζή

Ανώνυμος είπε...

H karagkouni zei akoma vre paidia??? tragiko pragma na min se thelei oute o xaros......

Ανώνυμος είπε...

pou na prolavi o haros apo ta skilia pou tou stelnete;
alla den ine i Karagouni to provlima pia.
Ine megalitero apo oso bori na fanasti to steno mialo sas

melos filozoikou pou gnorizi polla ke den paei to steno mialo sas me tipota.