Παρασκευή 23 Απριλίου 2010
Αξίζουν τόσες θυσίες ζώων για να ζούμε "καλά" ;
Κάθε φάρμακο, κάθε καλλυντικό, κάθε χημική ή οπλική δοκιμή, θα έχει πάντα τη "σφραγίδα" του πόνου, του αίματος των ουρλιαχτών των ζώων, αυτών των υπάρξεων που θανατώνονται και βασανίζονται στο όνομα της επιστήμης , της ομορφιάς, στο όνομα του κέρδους και του υπερκαταναλωτισμού των ανθρώπων.
Κουνέλια, ποντίκια, μπαμπουίνοι, πίθηκοι, ακόμη και οι "φίλοι του ανθρώπου", σκύλοι και γάτες, βασανίζονται, υποφέρουν και θυσιάζονται κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε ημέρα, για ... τον άνθρωπο.
Ακόμη και στην Ελλάδα, που τα ποσοστά ερευνών στα ζώα είναι μικρά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, χρησιμοποιούνται 900.000 ζώα, σύμφωνα με δήλωση του πρώην κοινοτικού επιτρόπου για το περιβάλλον, Σταύρου Δήμα. Λόγω των γενετικών διαφορών με τον άνθρωπο, τα πειράματα στα ζώα οδηγούν συχνά σε λαθεμένα συμπεράσματα. Το 90% των πειραμάτων που γίνονται στα ζώα δεν...
περνούν το τεστ στον άνθρωπο. Σήμερα, που υπάρχουν οι πλέον αξιόπιστες μέθοδοι δοκιμών σε φάρμακα χωρίς χρήση ζώων, όπως καλλιέργειες κυττάρων και ιστών, 3D ομοιώματα ανθρώπινων νόσων, μοριακές μελέτες, γονιδιακή ταυτοποίηση, μοντέλα σε κομπιούτερ, πλασματική τεχνολογία, μελέτες σε νεκροψίες, επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες, είναι ντροπή και ανήθικο για μια πολιτισμένη κοινωνία να χρησιμοποιεί τα ζώα με τέτοιο τρόπο και βέβαια δεν συνάδει με τους κανόνες της ηθικής και του Δικαίου.
17-22 εκ. ζώα χρησιμοποιούνται σε ετήσια βάση για έρευνες και πειράματα.
Στατιστικά στοιχεία του 2007
• O αριθμός σκύλων και γατών που θανατώνονται σε καταφύγια ζώων ετησίως κυμαίνεται από 10,1 έως και 16,7 εκατομμύρια…
• Ποσοστό 1,1% των εισερχόμενων σε καταφύγια αδέσποτων ζώων χρησιμοποιούνται σε έρευνες και τα υπόλοιπα υποβάλλονται σε ευθανασία.
http://animalspress.blogspot.com/2010/02/10-2010-17-22.html
Σκληρά πειράματα
σε σκύλους και γάτες *στο Κτηνιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Ανόβερο
*από παραγωγούς ζωοτροφών
http://animalspress.blogspot.com/2010/03/blog-post_8588.html
Η 24η Απριλίου
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.
Διοργανώνεται από την Animal Aid υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε.
Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.
Ακόμη, είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ’ ένα σκύλο, σε μια γάτα ή ένα κουνέλι, ενώ τα χρωμοσαμπουάν, δοκιμάζονται στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των πειραμάτων είναι από ανατριχιαστικές έως αποκρουστικότατες και ίσως η αναλυτικότερη αναφορά σε αυτές να μην είναι του παρόντος.
Αυτό που ίσως είναι του παρόντος, είναι το να αναρωτηθούμε κατά πόσο αξίζει τον κόπο.. δεδομένου πως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο ώστε η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, σκοπός, τον οποίο συχνά επικαλούνται οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, μπορεί, όπως έρευνες έχουν δείξει, να αποτυπωθεί και σε υπολογιστές..
Το διεθνές standard
Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο standard για το εάν ένα προϊόν περιποίησης είναι "μη δοκιμασμένο σε ζώα".
Σχεδιάστηκε από ένα διεθνή οργανισμό φιλοζωικών οργανώσεων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βόρειο Αμερική, συμπεριλαμβανομένων και του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για την Κατάργηση των Πειραμάτων στα Ζώα και του Συνασπισμού για την Ενημέρωση των Καταναλωτών για τα Καλλυντικά.
Είναι η πρώτη φορά που φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ομόφωνα συμφώνησαν στο τι καθιστά ένα προϊόν "Μη Δοκιμασμένο σε Ζώα".
Σχετικά links :
http://www.animalaid.org.uk/h/n/AA/HOME/
http://stopanimaltests.com/AnimalsinLabs.asp
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
Απαράδεκτα, αποτρόπαια και φρικιαστικά εγκλήματα σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, που μόνο αγάπη και προστασία ζητάνε από τους ανθρώπους. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ σε όλες τις κυβερνήσεις, σε όλους τους επιστήμονες που πάνε να πείσουν ότι τα ζώα είναι χρήσιμα, στις εταιρίες καλλυντικών, σε αυτούς που έχουν τα οπλικά συστήματα και σε κάθε δοκιμή. Δυστυχώς είναι ΝΤΡΟΠΗ ακόμη και η υπερβολική κατανάλωση κρέατος, που μόνο κακό μας κάνει, γιατί αυτή η διατροφή περιέχει μόνο πόνο και αίμα άλλων υπάρξεων δίπλα μας και γύρω μας. Η φύση μας τα παρέχει όλα και δεν χρειάζεται να σκοτώνουμε, όπως οι πρωτόγονοι που δεν ήξεραν.
Μαρίνα
Ντροπή το δίχως άλλο που στην ιατρική και τις άλλες επιστήμες υγείας χρησιμοποιήσαμε πειραματόζωα για να εξαλείψουμε ασθένειες και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων. Θα ήταν σαφώς καλύτερα τώρα που είμαι κοντά στα 30 να θεωρούμαι μεσήλικας ή ακόμα χειρότερα λίγο πριν το θάνατο....
Όταν υπάρχουν ενaλλακτικές μέθοδοι για τα φάρμακα και τα καλλυντικά και τα οπλικά συστήματα (δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο και στο ίντερνετ), δεν χρειάζεται να βασανίζονται φρικτά κάποια πλάσματα στη φύση για την ομορφιά σου ή την υγεία σου. Το τίμημα το σκέφτηκες ποτέ ; Αν όχι, θάρθει η ώρα που θα το σκεφτείς.
Άγγελος
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΕΥΖΩΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΑΡΞΕΩΝ. ΣΤΑ 30 ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ , ΔΕΝ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΣΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΡΕΑΤΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΥΑΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.
....Σε κάποια ζωάκια αλλά και σε κάποιους ανθρώπους είτε σαν ερευνητές είτε σαν "πειραματόζωα" έχουν σωθεί εκατομμύρια άνθρωποι ,παιδιά ,και όλοι μας οφείλουμε μεγάλο μέρος της ζωής και της επιβίωσης μας ανα τους αιώνες στα ζώα. Σίγουρα δεν υποστηρίζω δοκιμές καλλυντικών στα ζώα ...Αλλά ας κοιτάξουμε να εξαλείψουμε την ντροπή στη χώρα μας που λέγονται "αδέσποτα" και μετά να προχωρήσουμε πιο πέρα.
33 Λόγοι για τους οποίους η ΑLF(Animal Liberation Front) θεωρεί πως τα πειράματα είναι άσκοπα.
Αξίζει κανείς να διαβάσει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί η ALF και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις ότι τα πειράματα στα ζώα δεν σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ιδού οι 15 από αυτούς:
1. Τα ζώα έχουν τις ίδιες ασθένειες με τους ανθρώπους σε ποσοστό μόλις 1,16%.
2. Το 95% των φαρμάκων που φτιάχτηκαν ύστερα από πειράματα στα ζώα απορρίφθηκαν αμέσως ως ανίκανα ή επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
3. Τουλάχιστον 50 φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν δημιουργήσει καρκίνο σε ζώα που χρησιμοποιούνται για πειράματα. Πωλούνται όμως ελεύθερα διότι έχει γίνει αποδεκτό ότι τα πειράματα στα ζώα δεν είναι κατάλληλα.
4. Τα τρωκτικά είναι τα ζώα που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα στην έρευνα για τον καρκίνο. Αλλά δεν παθαίνουν καρκίνωμα, την ανθρώπινη μορφή του καρκίνου, που προσβάλει τις μεμβράνες (π.χ. καρκίνο του πνεύμονα). Το σάρκωμά τους επηρεάζει τα κόκαλα και συνδέεται με τους ιστούς: αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους.
5. Το 90% των αποτελεσμάτων των πειραμάτων στα ζώα απορρίφθηκαν ως ανεφάρμοστα στους ανθρώπους.
6. Οι διαφορές στα γεννητικά όργανα μεταξύ των ζώων εργαστηρίων μπορούν να προκαλέσουν αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτό δεν συμβαίνει στους ανθρώπους.
7. Το 9% των αναισθητοποιημένων ζώων, που έπρεπε να αναρρώσουν , πέθαναν.
8. Τα ποντίκια είναι μόνο κατά 37% αποτελεσματικά στο να προσδιορίσουν τι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. Το να γυρίσεις ένα νόμισμα μπορεί να είναι πιο ακριβές.
9. Σύμφωνα με τον πρώην επιστημονικό υπεύθυνο της εταιρείας Huntingdon Life Sciences, τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ζώα και ανθρώπους συμφωνούν μόνο σε ποσοστό από 5 έως 25% τη φορά.
10. Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν ότι τα πειράματα στα ζώα μπορούν να είναι παραπλανητικά «λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ανθρώπων και ζώων», 88% των γιατρών συμφώνησαν.
11. Το 83% των ουσιών μεταβολίστηκαν διαφορετικά στα ποντίκια και διαφορετικά στους ανθρώπους.
12. Η Procter & Gamble χρησιμοποίησε ένα τεχνητό μικρό μοσχαράκι παρά το γεγονός ότι θα απορριπτόταν το πείραμα στα ζώα. Είπαν ότι τα αποτελέσματα στα πειράματα είχαν «μικρή σχέση με τους ανθρώπους».
13. Ο χυμός λεμονιού είναι θανατηφόρο δηλητήριο, αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η τοξίνη βοτουλίασης είναι ασφαλή σύμφωνα με τα πειράματα στα ζώα.
14. Η σύγκλητος των Γερμανών γιατρών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 6% των θανατηφόρων ασθενειών και το 25% των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από φάρμακα. Όλα έχουν δοκιμαστεί σε πειραματόζωα.
15. Περισσότερα από 200.000 φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει, τα περισσότερα από τα οποία αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μόνο τα 240 (!) από αυτά είναι «ουσιώδη».
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΖΩΑ-ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
ΠΗΓΗ: Περιοδικό "ΓΑΒ", κείμενο: ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ
Για την μεταφορά: Σοφία Κ.
Κυρία Σοφία Κ. είστε πάντα ενημερωμένη για τα θέματα των ζώων και ΜΠΡΑΒΟ σας ! Είστε από αυτούςπου ασχολούνται επί της ουσίας και τα αγαπούν αληθινά. Φαίνεται από όλα τα σχόλια σας.
Αρετή Σ.
Δημοσίευση σχολίου