Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη

του Gabriele Hilbig ,
μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "

Για παραβίαση του Κοινοτικού Κανονισμού 998/2003, σε συνδυασμό με την οδηγία RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα του 2008, αναφερόμενο σε εμπορική διακίνηση ζώων προς τη χώρα τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αναφέρεται , μεταξύ άλλων, σε Παραβίαση του Νόμου για Ασθένειες των ζώων, Παραβίαση του Animal Welfare Act , καθώς και Παραβιάσεις του Κανονισμού Μεταφορών…
Ο συγγραφέας του δημοσιεύματος επιχειρεί να καταγράψει τη σκοτεινή πλευρά των εισαγόμενων αδέσποτων κατοικίδιων στη Γερμανία από Νότιες κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά τις ανήθικες «συμβάσεις χορηγιών» φιλοζωικών οργανώσεων , με στόχο την κερδοσκοπία εις βάρος των αδέσποτων κατοικίδιων ή κλεμμένων δεσποζόμενων...

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt





Προκειμένου να εξηγήσει την εμπορική εκματάλλευση των αποστολών ζώων, αναφέρει ότι ένα καταφύγιο ζώων στη Γερμανία παραλαμβάνει , ούτε λιγο ούτε πολύ, 100 ζώα μηνιαίως από το εξωτερικό . Η συγκεκριμένη αποστολή κατοικίδιων , τα οποία μπορεί και να έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, δεν έχει έξοδα και κόστος μεταφοράς , λόγω χορηγίας του φιλοζωικού οργανισμού και «αναγκαστικής δωρεάς», ενώ η τιμή για την εισαγωγή ανά κατοικίδιο είναι κατά μέσο όρο 200 ευρώ , για να είναι ακόμη πιο ακριβό. Αυτό σημαίνει ετήσιο εισόδημα 240.000 ευρώ.
Σε πολλές περιπτώσεις δε, τα έξοδα μεταφοράς χρηματοδοτούνται ακόμη και μέσω των δωρεών των απλών ζωόφιλων πολιτών που βοηθούν. Ας αναλογιστεί λοιπόν κανείς τους ισχυρισμούς των οργανισμών των δικαιωμάτων των ζώων, ότι διασώζονται 3.000 ζώα ετησίως με αυτό τον τρόπο, οπότε το ποσό φθάνει αισίως τα 660.000 ευρώ ετησίως. Ακόμη και τα έξοδα της βενζίνης να αφαιρεθούν, το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Υπάρχουν σε αυτή την επιχείρηση «άνεργοι» που κάνουν ταξίδια στη Νότια Ευρώπη , σε τακτά χρονικά διαστήματα , προκειμενου να κλείσουν τις εν λόγω συμβάσεις για κάποιες εκατοντάδες ζώα. Αυτοί παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση» γιατί είναι αρκετά κερδοφόρος. Εξαρτάται ενίοτε από τα ζώα που φέρνουν και από τις διασταυρώσεις τους, οπότε η τιμή τους μπορεί να πάει και στα 300 ή 400 ευρώ το κάθε ζώο.
Εκείνοι που αγαπάνε πραγματικά τα ζώα, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι εκείνοι που πληρώνουν μεγάλα ποσά μόνο για βοήθεια στη δυστυχία τους και όχι για το μεγάλο κέρδος από αυτή.

Είναι γεγονός ότι σε κάποιες νότιες χώρες, δεν μεταχειρίζονται καλά τα ζώα. Αλλά γιατί πρέπει να τα πάρουμε όλα στη χώρα μας; Εδώ και χρόνια γίνονται πολλές μαζικές εισαγωγές , αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι, ενώ τα ζώα αυτά συνήθως έρχονται στη χώρα μας μόνο με «συμβάσεις χορηγίας» , ωστόσο είναι υψηλή η τιμή ανά ζώο . Παρά ταύτα, πρέπει να δηλώνονται ως «δωρεά» τα ζώα στα καταφύγια, για να παραμείνουν εκεί.
Εσείς, αν θέλετε να είστε χορηγός, πρέπει να πληρώσετε όλα τα έξοδα που αφορούν το ζώο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ανήθικο και οι εν λόγω συμβάσεις απαράδεκτες.
Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα , σε πολλές περιπτώσεις χωρών που τα στέλνουν, ενώ στις μεταφορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Τα ζώα παραμένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αερισμό. Δεδομένου ότι υπάρχουν προειδοποιήσεις , με αναφορές στις Αρχές και την κυβέρνηση μας , η αλλαγή θα μπορούσε να γίνει και σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες και τις Αρχές τους για τη μέριμνα των ζώων, ενώ θα πρέπει να επαναξεταστεί η μείωση της ποσότητας των ζώων που εισάγονται έτσι στη Γερμανία.
Στην Ιταλία και την Ελλάδα , οι Αρχές έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το θέμα (2008) και είμαστε αισιόδοξοι. Να σημειωθεί ωστόσο ότι εδώ, κάνει το γύρο της χώρας ένα κείμενο ελληνικό (μεταφρασμένο στη γλώσσα μας) , μία εγκύκλιος του υφυπουργού Γεωργίας , που μιλάει για τις εξαγωγές αδέσποτων κατοικίδιων , τα οποία κάποια στιγμή γίνονται πειραματόζωα. (για άγνωστη τύχη των ζώων έλεγε η εγκύκλιος Κιλτίδη πάντως …). Σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχουν κλαπεί σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους , τα οποία δηλώνονται ως αδέσποτα…Η αρμόδια υπηρεσία της Κτηνιατρικής Επιθεώρησης Υγιεινής της Ελλάδας , ο κ. Μ .Φωτεινόπουλος, εκφράζει μία διαφορετική άποψη: "Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν μεταφερθεί την τελευταία διετία περίπου 200.000 αδέσποτα ζώα από την Ελλάδα στο εξωτερικό». Τονίζει ότι κατά τη γνώμη του, πίσω από την παράνομη διακίνηση των ζώων, υπάρχουν αδίστακτοι κερδοσκόποι. Τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που έφυγαν από την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια επιβεβαίωσε πάντως ο ακόλουθος δικτυακός τόπος :
 http://tausendreporter.stern.de/story.php?title=Noch-immer-102-deutsche-Hunde-in-italienischer-Haft!

Αυτός ο αριθμός ζώων είναι μόνο από μια χώρα …
Αλλά ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία είναι πλέον κοινός τόπος ότι πολλά ζώα έχουν κλαπεί από ιδιώτες.
Gabriele Hilbig ,
μέλος της ΙΖΤ, πρόεδρος της SPCA φίλοι της γάτας

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κερδοσκόποι και στα ζώα!!!!
Που κατάντησε ο Έλληνας!!!!!
Και μάλιστα ο «ζωόφιλος»!!!!!!
Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ευρώπη και η Αμερική ζητάνε να χτυπήσεις τους κερδοσκόπους.
Ξεκίνα από τα γνωστά ζωοφιλικά….. που κερδοσκοπούν βγάζοντας στο σφυρί τα αδέσποτα της Ελλάδος.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η ντροπή.
Που πάνε όλα αυτά τα ζώα!!!!!
Κάνε ακόμη ποιο αυστηρή την εγκύκλιο του κ. Κιλτίδη.
Βάλε όριο και έλεγχο στην μετακίνηση και εξαγωγή των αδέσποτων.
Απαγόρευσε στις αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν ζώα από σωματεία ή μεμονωμένους ιδιώτες, δήθεν για υιοθεσία.
Κάνε το και είμαστε μαζί σου.
Τ.Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι, ναι! Δίκιο έχει η Τ.Ζ.!
Να σταματήσουν τώρα να πωλπούν τα ζώα τόσο φθηνά! Μόνο στους Σόθμπυς να τα βγάζουν στο σφυρί!

Γιαννούλα, Σαλαμίνα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Τ.Ζ.

Και εγώ, φαντάζομαι και πολλοί άλλοι Έλληνες, ζωόφιλοι και μή, που σέβονται τον εαυτό τους.

Αναρωτιέμαι γιατί να μη στείλουμε μια τέτοια επιστολή στο Πρωθυπουργό με κοινοποίηση σους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς με τις υπογραφές όλων μας απο κάτω.

Αν μπορεί βέβαια να το οργανώσει και να το συντονίσει το Blog αυτό. Μπορούμε να στέλνουμε την υπογραφή στο e-mail του Blog.

Kατι τέτοια κάνουν οι εξαγωγείς και πανικοβάλονται οι παραλήπτες πως θα χάσουν ψήφους. Γιατί όχι και εμείς που στο κάτω κάτω δε ζηταμε oύτε χάρες ούτε κουκούλωμα των παρανομιών μας αλλά ΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ , ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ.

Και τότε Γιαννούλα υπόσχομαι να σου στέλνω τσιγάρα στο Κορυδαλλό
Α.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Να μου στείλεις πούρα! Με τόσες εξαγωγές και χρήμα καπνίζω πλέον μόνο πούρα Αβάνας!
Εγώ λέω να στείλετε και μια επιστολή στον πρόεδρο της Γερμανίας. Να σταματήσει τις εισαγωγές!
Να σας στειρώσουμε κιόλας μπας και σταματήσετε τις μ......

Ανώνυμος είπε...

Και στη Merkell θα στείλουμε και στους Ολλανδούς και τους Αυτριακούς και στους Βέλγους και τους Ελβετούς και στην Κομισιόν σίγουρα. Αυτό που κατέθεσε ο Καρχιμάκης εκείνη τη μέρα στη Βουλή δικο μας ήταν, απάντηση σε δική μας καταγγελία.

Όσο για πούρα δε σου υπόσχομαι. Αυτά τα ακριβά θα στα φέρνουν όσοι φίλοι σου τη γλυτώσουν και δε μπούνε στη στενή.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!!!!
ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η γιαγιά μου έλεγε " μεγάλη μπουκιά να φάς, μεγάλο λόγο μη λές".

Όπερ, επικίνδυνα πολύ για σένα αυτά που λές.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ!!!!!!
ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΜΟΙΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τις κρεμούλες που βάζετε στη ζαρωμένη μούρη σας, όπως η Ιωάννα στην Αγ. Παρασκεύη, τις έχουν δοκιμάσει πάνω σε ελληνικά σκυλιά που στέλνουμε! Μόλις στρώσει η μούρη σας ίσως στρώση και το ηλίθιο μυαλό σας, αποτυχιμένες δημοσιογραφίνες και δημαγωγοί της συμφοράς.
Αν είχατε στοιχεία πραγματικά, θα είχε ο εισαγγελέας σταματήσει τις υιοθεσίες.
Αλλά μόλις ο Καρχιμάκης κατάλαβε τι παλάβρες είστε, είπε την αλήθεια.
Άντε να δούμε τι θα κάνατε τώρα.
Γιατί πάντα έφευγαν και καθημερινά φεύγουν τα ζώα και κανένας σας δεν μπορεί να το σταματήσει.
Απλά περνάτε την ώρα σας με παλαβοβάμάρες και σενάρια φαντασίας.
Τουλάχιστον γελάμε αν μη τι άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Βρε κερδοσκόποι ζωόφιλοι που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε και πιάνεστε από μία λέξη των σχολιαζόντων και συνεχίζετε το παραμύθι σας...
Δεν καταλάβατε ότι και ο Καρχιμάκης και η υπουργός απλώς κουνούσαν το κεφάλι τους συναινετικά για να σας ξεφορτωθούν.....
Οι άνθρωποι δεν είναι κουτοί. Έχουν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους.
Όσο για το ρεζίλεμα στους Ευρωπαίους, αν διαβάσατε καλά και εμπεδώσατε αυτά που διαβάσατε, τα άρθρα τα έγραψαν Ευρωπαίοι, Γερμανοί και Ελβετοί.
Αυτοί τα γνωρίζουν από το 2008, εμείς τα μαθαίνουμε σήμερα.
Στα άρθρα επαινούν την εγκύκλιο Κιλτίδη και του δίνουν συγχαρητήρια...
Πως θα γίνουμε λοιπόν ρεζίλι αν στείλουμε επιστολή.....
Ίσα ίσα θα μας πουν και μπράβο που το αντιληφθήκαμε έστω και αργά.
Το παιχνίδι σας της κερδοσκοπίας άρχισε να μπαίνει στην τελική του φάση.
Προκαλέστε και άλλο χυδαιολογώντας.
Σας βαρεθήκαμε πια, αλλά και διασκεδάζουμε με τις αστείες κραυγές σας.
Τ.Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσάς θα σας κεράσει το καφέ της λυπητερής. Εκτός αν σας κάνει κάτι άλλο.... μπας και ξελαμπικάρετε!

Ανώνυμος είπε...

NTΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΧΡΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ; ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ , ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΠΡΑΒΟ; ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ. ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ; ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΣΑΣ.
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ 8 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΎΜΕ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Γ.Κ.

ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Poia stoixeia filozoe PatraS??
asxolitite me thn Polisas
giati exoyme polla ramata gia tin goynasas,oso gia ton giosoy poy einai kai filos dimosiografoy apo aytin tin omada,pesmas giati den bgazi ta stixia na ta matoyme kai emis????

Ανώνυμος είπε...

Η χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Ζωόφιλοι, υποτίθεται, αμόρφωτοι, ακοινώνητοι, κερδοσκόποι.
Τόσα στοιχεία από ξένους δημοσιογράφους που δημοσιεύονται συνέχεια δεν τα είδατε, και ζητάτε και άλλα στοιχεία.
Εσείς που λέτε πως νοιάζεστε για τα ζώα, δεν νοιάζεστε καθόλου για την εικόνα του εαυτού σας?
Πραγματικά είστε αηδιαστικοί και προσβάλλετε την έννοια της ζωοφιλίας νομίζοντας ότι με την βρωμιά σας, μπορείτε να απειλήτε κιόλας.
Δεν χαλαλίζω το σάλιο μου για να σας φτύσω.
Ε.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΞΟΔΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΕΙΜΑ.
ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑΖΑΤΕ, ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ ; ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΛΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΥΟ. ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΟΤΙ ΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ , ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΚΑΤΙ . ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ...

Γ.Κ.
ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!!ΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ
ΑΚΟΥΣ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΛΑΔΟΡΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ?
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ?
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΑ!!!
ΤΩΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα περισσότερα θα είναι ήδη πεθαμένα, εκεί που τα στείλατε δολοφόνοι.
Και αυτές οι αστείες δικαιολογίες που επαναλαμβάνετε τόσα χρόνια, θα μπορούσαν να γίνουν διδάγματα ώστε να μάθουν όλοι τι θα πει φόλα.
Ανάξιοι ζωόφιλοι που μόνο στα χρήματα έχετε το νου σας και όχι στις αρρώστειες που θα σας φέρουν όλοι οι τελευταίοι αναστεναγμοί των σκύλων που σκοτώσατε, πουλώντας τους.
Αϊ να χαθείτε, που τολμάτε να μιλάτε χυδαίοι.
Ζ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.
ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΞΩ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΠΑΡΤΑΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΦΡΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟ ΠΛΑΣΜΑ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΞΩ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

τι ευτυχία είναι αυτή και εδώ και εκεί για τα σκυλιά;
ου να μου χαθείτε όλοι σας απατεώνες κερδοκόποι φιλόζωοι
που κι εδώ τ αφήνετε να γίνονται τα αίσχη με τα ζώα και τίποτα δεν κάνετε με τα λεφτά που παίρνετε για να ενημερώνετε τον κόσμο και έξω τα στέλνετε πάλι για λεφτά
κρέμασμα θέλετε όλοι
καλά τ ακούμε τελευταία ότι όλοι οι φιλόζωοι (σαν κι εσάς των σωματείων) είναι για δέσιμο

την κατάρα των δυστυχισμένων αδέσποτων να έχετε

φοιτητής έξαλλος με τη λαμογιά ακόμη και στα ζώα

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ?
Α ΡΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΤΗ
ΘΕΛΕΙ Η Π.......ΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ.
ΟΣΟ ΚΑΙ Ν'ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.

Ανώνυμος είπε...

είστε πραγματικά για δέσιμο...

άκου Γιαννούλα... δηλαδή μεταξύ σας έχετε μπλέξει τα μπούτια σας

φοιτητής είμαι και αγαπάω τα ζώα πιό πολύ από σας

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΑΣ.
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

patrine ,patrinia,mas doyleyis?
re esis pies katagelies gia topikosas silogo mas tsampoynas?esis toys psifisate me wrawio
ante mazepse kanena adespoto sthn polisoy
akoy zoofilos politis PATRAS