Σελίδες

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ζάκυνθος : Δεξαμενή νερού για τα αδέσποτα, προσφέρουν οι υδραυλικοί

Ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα σχετικά με τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαγανά στην πρώην χωματερή του Παντοκράτορα, αφού ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος του νησιού κατάφερε να πείσει και τους πλέον δύσπιστους για τις προθέσεις του.

Ήδη, έχουν τοποθετηθεί 20 κλουβιά, ενώ ο χώρος ...

έχει περιφραχτεί. Ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, μάλιστα, αποφάσισε να δωρίσει μια δεξαμενή, ούτως ώστε να υπάρχει νερό για τα αδέσποτα και να ποτίζονται τα φυτά που θα τοποθετηθούν.

“Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, μιας και ξεπεράστηκαν οι μεμονωμένες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι ίσως να μην είχαν καταλάβει τις αγαθές προθέσεις μας. Ο Δήμος Λαγανά είναι άξιος συγχαρητηρίων, διότι μας παραχώρησε την πρώην χωματερή του Παντοκράτορα. Τα μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου ο χώρος να είναι επισκέψιμος και από τους τουρίστες, που θα έρθουν φέτος στη Ζάκυνθο. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, επομένως η κατάσταση δεν είναι ανεξέλεγκτη, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υδραυλικούς του νησιού, διότι μας προσέφεραν μια δεξαμενή νερού, ούτως ώστε να υπάρχει νερό για τα ζώα, αλλά και να ποτίζονται τα φυτά. Θεωρώ ότι η κίνησή τους αποδεικνύει ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν και άνθρωποι με ευαισθησίες” υπογράμμισε η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου, Ντιάνα Παράσχη.

Η ίδια τόνισε πως συνεχίζεται το πρόγραμμα της στείρωσης των αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Λαγανά (ο Δήμος έχει διαθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ γι΄ αυτόν τον σκοπό), ενώ πρόσθεσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξει περίθαλψη και των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ζακυνθίων.
“Ο Δήμος Ζακυνθίων έχει πάρει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αφού έχει στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Πιστεύω πως μετά το Πάσχα θα έχει δρομολογηθεί και αυτό το ζήτημα” σημείωσε η κ. Παράσχη.

αναδημοσίευση από adespoto.gr / πηγή  imerazante.grΣυντάκτης: Γιώργος Γκόγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: