Σελίδες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Αποστολές ελληνικών αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη
Απαντήσεις στα ερωτήματα

της Αννίτας Κασσιμάτη

Προκαλώ αυτόν που βάζει όριο στην ελευθερία του λόγου και απειλεί με την δικαιοσύνη, να πάει όλους εμάς που τον αμφισβητούμε και του λέμε ότι λέει ψέματα.
Αν έχει τα κότσια βέβαια. Γιατί πιο θρασύδειλους ανθρώπους, από αυτούς τους «φιλόζωους» που κραυγάζουν σε αυτό το μπλοκ, δεν έχω γνωρίσει.
Έχω μπει σε πολλά φιλοζωικά σωματεία και καταφύγια, έχω δει πολλά, έχω καταγράψει πολλά.
Αποδείξεις υπάρχουνε ακόμη και για τον πιο άσχετο με τα φιλοζωικά.
Αρκεί να ξέρει τι ακριβώς να διαβάσει...


Λοιπόν για να τελειώνουμε, γιατί η χυδαιότητα και η προκλητικότητα σας δεν έχει όρια.
1. Να παραδεχθούμε ότι η τιμή που αναγράφεται δίπλα σε κάθε αδέσποτο σκύλο είναι τα έξοδα του σκύλου που κάνατε. [αιματολογικές εξετάσεις, εμβόλια, στείρωση, τσιπάκι, διαβατήριο, εισιτήριο για το αεροπλάνο]. Σύνολο περίπου 545 ευρώ.
Άρα τα 250-350 ευρώ που αναγράφονται δίπλα από κάθε σκύλο είναι λίγα.
Ή είστε τόσο ελεήμονες που τα υπόλοιπα τα βάζετε εσείς για κάθε σκύλο που όπως λέτε είστε τόσο φτωχοί ή κάτι άλλο συμβαίνει. (Το γνωρίζω αλλά δεν θα το αναφέρω στην παρούσα στιγμή).
2. Το κάθε καταφύγιο στην Γερμανία, κάνει εράνους για κάθε αδέσποτο που εσείς μαζεύετε, αναφέροντας μια δακρύβρεχτη ιστορία, και τα ποσά φθάνουν μέχρι και τα χίλια ευρώ το λιγότερο. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟ!!!!!!! Χώρια η τιμή που αναγράφεται δίπλα σε κάθε σκύλο.
3. Και έπειτα έρχονται και οι δωρεές σε χρήματα, των Γερμανών. Μιλάμε για ποσά της τάξεως των 2000, 3000 ευρώ και πάνω. Για κάθε ελληνικό σωματείο που συνεργάζεται μαζί τους. Φθάσαμε σε τόσο χαμηλό επίπεδο ώστε σωματείο που έχει καταφύγιο εδώ στην Ελλάδα και κλάφτηκε πάρα πολύ, που θα του πληρώνουν οι Γερμανοί το ενοίκιο κάθε μηνός.
4. Το κάθε γερμανικό καταφύγιο ζητάει πράγματα από τους αφελείς ζωόφιλους Γερμανούς, λέγοντας πάλι μια δακρύβρεχτη ιστορία, και οι τροφές, τα κουβερτάκια, τα σπιτάκια, τα κλουβάκια, οι παγίδες, τα καλαθάκια, οι φωλίτσες, τα στρωματάκια, οι ποτίστρες, κ.λ.π. εισρέουν στο κάθε καταφύγιο με αφθονία. Όλα αυτά στέλνονται στο κάθε φιλοζωικό ελληνικό σωματείο που συνεργάζεται μαζί τους.
Όμως στην Ελλάδα τα φιλοζωικά σωματεία δεν έχουν όλα καταφύγια. Τα αδέσποτα είναι στον δρόμο, ταίζονται από φιλόζωους πολίτες, και όταν κάνει κρύο ή βρέχει, κουρνιάζουν όπου μπορούν για να προστατευθούν.
Οπότε ρωτάω εγώ, σαν αφελής που είμαι.
ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ????????
5. Τα περισσότερα ελληνικά φιλοζωικά σωματεία ζητιανεύουν από τους Έλληνες φιλόζωους για τροφές και υλικά. Και οι περισσότεροι Έλληνες προσφέρουν.
ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ?????????
6. Τα ταμεία των ελληνικών φιλοζωικών δεν ελέγχονται παρά μόνο αν γίνει καταγγελία. Οπότε τίποτε δεν μπορεί να μας πείσει για το τι γίνεται με τα χρήματα που εισπράττουν. Υπάρχουν σωματεία που τα χρήματα αυτά και οι δωρεές, δεν μπαίνουν στον λογαριασμό του σωματείου, αλλά στον λογαριασμό του πιο επιτήδειου μέλους του Δ.Σ. Και το Δ.Σ. δεν γνωρίζει τίποτε, ούτε φυσικά ελέγχονται αυτοί οι λογαριασμοί.
7. Ο νόμος στην Γερμανία που αναφέρει για τα «ασφάλιστρα» ισχύει μόνον για τα γερμανικά σκυλιά που υπάρχουν στα καταφύγια. Όχι για τα ελληνικά, ισπανικά κ.λ.π. αδέσποτα που στέλνονται εκεί στα τυφλά, και βαφτίζονται γερμανικά, σαν τα εισαγόμενα αμνοερίφια, που τα κρατάνε οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μια εβδομάδα και τα πουλάνε σαν ελληνικά.
8. Να πούμε και για τις reunion γιορτές που γίνονται για να δουν οι «φιλόζωοι» τα σκυλιά που δώσανε με τους νέους ιδιοκτήτες τους. Σε όλα τα video που έχουν επιδειχθεί μέχρι τώρα, στις γιορτές αυτές εμφανίζονται μόνον 5-10 σκυλιά. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?
Αν υπολογίσουμε ότι κάθε ελληνικό σωματείο στέλνει στα γερμανικά καταφύγια 70-120 ελληνικά αδέσποτα τον χρόνο, τότε σε κάθε γιορτή θα έπρεπε να υπάρχουν 70-120 σκυλιά για κάθε σωματείο. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ?
Γιατί δεν εμφανίζονται σε αυτές τις γιορτές?
9. Τα αδέσποτα που φεύγουν για την Γερμανία από όλα τα ελληνικά φιλοζωικά σωματεία, κάθε χρόνο είναι το λιγότερο 4.000 ζώα. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΤΕ ΖΩΑ ΠΕΡΣΙΝΑ Ή ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ?
Και ότι ζουν καλά με τις οικογένειες που τα υιοθέτησαν? Και εννοώ και για τα 70 ζώα που στείλατε το 2009, τα 70 ζώα που στείλατε το 2008, κ.λ.π. Για το κάθε ελληνικό φιλοζωικό σωματείο.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ????????????

Για να ενημερωθείτε τι σημαίνει η λέξη SCHUTZGEBÜHR που αναφέρει ένας "φιλόζωος" αναγνώστης.
Οπότε αυτό που ισχυρίζονται οι "φιλόζωοι" δεν ισχύει. Η τιμή δίπλα σε κάθε αδέσποτο ελληνικό σκύλο είναι η προκαταβολή για να κλείσουν τον σκύλο, η οποία μετά αφαιρείται από την τιμή αγοράς.
Οπότε από μόνοι τους καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς τους, ότι αυτά τα χρήματα είναι για τα έξοδα τους.
Ντροπή τους.
Η ερμηνεία είναι:
Μια μικρή χρέωση είναι για να διασφαλιστεί η αίτηση από άτομα που έχουν συμφέρον σε μια υπόθεση πάνω του. Έτσι δείχνουν το ενδιαφέρον τους αυτό καταβάλλοντας ένα τέλος. Οι αμοιβές Προστασία χρησιμοποιούνται σήμερα από πολλές δημόσιες εγκαταστάσεις που απαιτούνται από κρατικούς φορείς, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, ενώσεις, και φυσικά από ιδιώτες πωλητές, για παράδειγμα, για ορισμένα έγγραφα, προσφορά, συλλογές ετυμηγορία, νομικές συλλογές και δημοσιεύσεις.
Κοινή μία είναι η ονομαστική αμοιβή, ακόμη και κατά την εκτύπωση καταλόγων, οι οποίες συνήθως ενδιαφέρονται και για παραγγελίες, το τέλος αυτό αφαιρείται έπειτα από την τιμή αγοράς.
Στη Γερμανία δεν υπάρχει νομικό καθεστώς για τη χρήση του όρου ονομαστική αμοιβή.


Αυτά τα ολίγα προς το παρόν για να σας βάλω σε σκέψεις.
Σταματήστε να κομπάζετε λοιπόν και να προσπαθείτε να μας πείσετε.
Οι αποδείξεις υπάρχουνε, οι περισσότερες έχουν κατατεθεί σε εισαγγελείς, και αναμένουμε.
Προκαλώ το Υπουργείο, τον κ. Καρχιμάκη και την κα Μπατζελή να με διαψεύσουνε.
Τα γνωρίζουνε όλα και δεν έχουνε κάνει τίποτε μέχρι στιγμής.
Αναμένω, και περιμένω να γίνει κάθαρση όπως διαφημίζουνε και να παρθούν άμεσα και αυστηρά μέτρα. Δεν θα περιμένω όμως πολύ.

ΑΝΝΙΤΑ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ


77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΙΣ ΤΡΩΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ.
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΕΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

καλά, ο τελευταίος ανώνυμος είναι για τα ...μπάζα.
απ όλο αυτό το κείμενο, που το διαβάζω , το ξαναδιαβάζω και σοκάρομαι περισσότερο με τις αποκαλύψεις και τη βρωμία τους ακόμη και στα άμοιρα αδέσποτα, αυτό βρήκε να σχολιάσει ;

Σχολιαστής της νύχτας

Ανώνυμος είπε...

ειναι κανονικο λαθρεμποριο.και μρπαβο στον blog που με το πλουσιο ρεπορταζ του αποκαλυπτει αυτη την θλοβερη κατασταση.το μεγαλο θεμα ομως ειναι αλλο.εκει στο υπουργειο κοιμονται ακομη η τα συμφεροντα ειναι τοσο μεγαλα που τρεμουν να επιβαλλουν ποινικες κυρωσεις

Ανώνυμος είπε...

αυτή η κυρία που αποκαλύπτει τόσα τα γνωρίζει καλά
ή είναι ανάμεσα τους και έχει μετανοιώσει ή έχει καεί από σκυλιά που της πήραν και τα έψαξε...
γιατί έχω έναν φίλο που έδωσε σκυλιά αδέσποτα που φρόντιζε, επειδή του έταξαν την ευτυχία τους στην Αυστρία...
όσο και να ρώτησε, ποτέ δεν του είπαν που τα έδωσαν...
ψάχνει απεγνωσμένα τώρα στις αγγελίες και ήδη βρήκε δύο από αυτά να πουλιούνται
τί κάνει το κράτος ;
παρακολουθεί αυτό το αισχρό εμπόριο και τη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ;
άλλα μας έταξαν...

Φανή

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά συγνώμη..
ΡΩΤΗΣΑΤΕ ποτέ όλα αυτα τα σωματεια που κατηγορείται για αποδειξεις κ δεν σας εδειξαν?
Γιατι εγω βλεπω οτι βγάζουν απο μονοι τους άρθρα κ φωτογραφίες,οπως τα reunion που λεει στο αρθρο...
Γιατί ανετα σας κανουν μηνυση για συκοφαντικη δυσφημηση..

Κ εγω μπορω να πω για καθε πετ σοπ για παραδειγμα οτι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΑΝ ΖΕΙ Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...γιατι τους νοιαζει μονο να πληρωθουν το χρημα κ μετα...τιποτα.

Σε αντιθεση με σωματεια που ξερουν κ στην ελλαδα κ στο εξωτερικο πού ειναι τα ζωα τους.

Γιατι τοσο κολλημα?Γιατι δεν ασχολειστε με τους φιλοζωικους στην ελλαδα (ορισμενους) που δεν εχουν ζωα κ κανουν κατι εικονικα πραγματα?με κατι αλλους που υποστηριζουν κτηνιατρους που δεν εχουν αδεια κ στειρωνουν ζωα στις κουζινες τους?(ψαξτε ΠΑΙΔΑΣ στο ιντερνετ κ θα δειτε)
Ειπαμε οτιδηποτε κανει κακο στα ζωα να το βγαζουμε..αλλα νομιζω οτι φανατιζεστε χωρις επαρκεις αποδειξεις στα χερια σας...

Ταπεινη αποψη μου.

animalspress είπε...

Μην υπερβάλλετε και μην έχετε επιλεκτική μνήμη.
Τα πάντα έχουμε δημοσιεύσει σε αυτό το blog. Όλα τα θέματα που απασχολούν τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα. Όλα όσα αναφέρετε τα έχουμε θίξει, όλες τις καταγγελίες δημοσιεύουμε. Όλα τα επώνυμα άρθρα που μας στέλνουν τα αναρτούμε και έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι όλοι όσοι επιθυμούν έχουν βήμα εδώ. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και φιλοξενούνται. Εμείς οι ίδιοι έχουμε καταγγείλει, με άρθρο μας, την πολιτεία για την αναλγησία της στα θέματα των ζώων. Έχουμε δημοσιεύσει ελληνικές και ευρωπαϊκές νομοθεσίες.
Κάποιοι από εσάς είσαστε πολύ προσβλητικοί και είρωνες - στην ανωνυμία σας - όποτε θίγουμε ό,τι σας ενοχλεί, δηλαδή κάποιο θέμα σεχτικό με αποστολές ζώων στο εξωτερικό. Λες και πρέπει να το παρακάμψουμε... Εδώ όλες οι χώρες του κόσμου καταγγέλουν το παράνομο εμπόριο και φωνάζουν ότι πρέπει να ελέγχονται οι εξαγωγές ζώων.
Τελικά, ποιός θα μας απαγορεύσει στη δημοκρατική Ελλάδα του 2010 να να αναδημοσιεύσουμε διεθνείς έρευνες και στοιχεία μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και εφημερίδων και video για κακοποιήσεις, εκμετάλλευση ζώων, πειράματα, εκτροφεία ή εξαγωγές αδέσποτων από χώρα σε χώρα; Ποιός θα μας απαγορεύσει να αναρτούμε ιστοσελίδες του διαδικτύου με αγγελίες πώλησης ελληνικών αδέσποτων ζώων, λες και είναι κρατικά μυστικά ; Ποιός θα μας απαγορεύσει να υπενθυμίσουμε ότι άλλα μας έλεγαν για τα αδέσποτα που πάνε στην Ευρώπη ; Ποιός θα μας απαγορεύσει να ρωτήσουμε πού πάνε τα ζώα που φεύγουν ανεξέλεγκτα από τη χώρα μας ;
Δεν κατηγορήσαμε κανέναν, δεν κατονομάσαμε κανέναν και δεν κρίναμε αθώους και ενόχους. Δεν είναι δική μας δουλειά, κυρίες και κύριοι διαφωνούντες. Στοιχεία δημοσιεύουμε και κάνουμε τη δική μας δουλειά. Έρευνα .

Καλή Ανάσταση
Η δημοσιογραφική ομάδα του Animalspress

Unknown είπε...

Ακουω συχνα για αποδειξεις και στοιχεια που εχουν κατατεθει στον εισαγγελεα.
Που ειναι ολα αυτά τα στοιχεία, γιατι δεν δημοσιοποιούνται και γιατι δεν εχει κατηγορηθει ποτέ κανεις φιλοζωος.
Αν εχετε εσεις τετοια στοιχεία γιατι δεν τα παρουσιαζεται,επώνυμα.
Ολη η φιλοζωική κοινότητα θα ηθελε να γνωριζει ποιοι ειναι αυτοι που κερδοσκοπουν σε βάρος των αδέσποτων.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΥΡΓΕΙΑ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.

Χ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ'ΟΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ Τ'ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.
ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ?
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ?
ΦΛΟΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
MIA ΑΠΛΗ ΦΙΛΟΖΩΗ

animalspress είπε...

Ως δημοσιογράφοι μόνο μπορούμε να σας απαντήσουμε κυρία Μαρινάκη. Όχι φυσικά ως αρθρογράφοι που έχουν τις απόψεις τους και μπορούν μόνον εκείνοι να απαντήσουν.
Εμάς, το "χρήμα" εν προκειμένω, μας αφορά ως αντικείμενο προς διερεύνηση, όταν πρόκειται για "αδέσποτα ζώα"...
Εκτιμούμε ότι τα αδέσποτα ζώα δεν είναι είδος προς εκμετάλλευση ούτε των Δήμων και Κοινοτήτων, ούτε του κράτους , ούτε των σωματείων, ούτε των κτηνιάτρων, ούτε κανενός ζωόφιλου ή μη ζωόφιλου πολίτη. Αν δεν είχε γίνει κάποια κατασπατάληση των κονδυλίων που δόθηκαν είτε μέσω των προγραμμάτων για τους Δήμους, είτε μέσω των επιδοτήσεων της ΕΕ και του κράτους, είτε μέσω δωρεών ελληνικών και διεθνών και αν δεν είχε γίνει καθεστώς η κρατική αναλγησία και η αδιαφορία στους νόμους , οι εικόνες των ελληνικών καταφυγίων αδέσποτων ζώων ανά την Ελλάδα δεν θα ήταν τόσο άθλιες. Αν φροντίζαμε όλοι να πιέσουμε τους "διπλανούς" μας σωστά για τη σωστή μέριμνα των κατοικίδιων, δεν θα είχαμε τα προβλήματα αυτά.
Εκτιμούμε παράλληλα, ότι πιθανότατα αυτή η ελληνική "αγγίλωση" στα θέματα των αδέσποτων εν μέρει συντηρείται με στόχο την εκμετάλλευση τους. Αυτό διερευνάμε γιατί είναι τραγικό. Η ανάγκη διάσωσης τους δίνει αφορμή και δικαίωμα σε όλους να κάνουμε το καλύτερο και να αναζητούμε λύσεις υιοθεσίας για τα ζώα των δρόμων. Δεν δίνει όμως το δικαίωμα σε όποιον τα μαζεύει και τα φροντίζει εθελοντικά, να τα εκμεταλλεύεται εμπορικά και δη σε άλλες χώρες, χωρίς κανέναν έλεγχο, με πρόσχημα τη διάσωση τους.
Η οικονομική εκμετάλλευση των αδέσποτων ζώων , όπως και να γίνεται, δεν λέγεται ζωοφιλία. Λέγεται αισχροκέρδεια.

Εύη Κυρατζή

flora είπε...

ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ Κ.ΚΥΡΑΤΖΗ.
ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ?
ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.
ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?
ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ.
ΦΛΩΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Κα Μαρινάκη
ορισμένα από τα φιλοζωικά σωματεία που ασχολούνται με τα καταφύγια, δεν χρηματίζονται.
Ίσα ίσα, με πολύ δυσκολία τα βγάζουν πέρα αλλά το παλεύουν και προσπαθούν για την υιοθεσία των ζώων που έχουν και για την ευζωία τους.
Και δεν γίνονται ευθανασίες παρά μόνο στην έσχατη ανάγκη.
Το καλύτερο θα ήταν βέβαια η πολιτεία να αρχίσει να βοηθά όλους αυτούς τους εθελοντές που αντικαθιστούν το κράτος για την εφαρμογή του Νόμου και την προστασία του πολιτισμού μας.
Εύχομαι κάποια στιγμή όλοι οι πολιτικοί μας να καταλάβουν ότι πρέπει να παρθούν αυστηρότερα μέτρα, να αρχίσει η εφαρμογή του νόμου, να καταλάβουν ότι πρέπει να βοηθήσουν όλους αυτούς τους εθελοντές.
Φανή,
δεν είμαι από αυτούς που έχω στείλει ποτέ ζώο στο εξωτερικό για υιοθεσία και έχω μετανοιώσει τώρα.
Απλώς, όπως προείπα, έχω μπει σε πολλά καταφύγια και σωματεία και έχω καταγράψει πολλά.
Αν ο φίλος σας έχει γνωρίσει τα σκυλιά στις αγγελίες να πάει να καταθέσει την καταγγελία του στον εισαγγελέα.
Έχουν κατατεθεί πολλές καταγγελίες σε διάφορες πόλεις, ελπίζω ότι κάποια στιγμή, πολύ γρήγορα, θα μαζευτούν όλες μαζί από κάποιον ανώτερο.
Είναι πολλά που πρέπει να ερευνηθούν και πολλά ακόμη να κατατεθούν.
Είδωμεν.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

Αγκύλωση, καλή μου, αγκύλωση! Άκου "αγγίλωση"... Ξέρω, ξέρω, εκ παραδρομής...

animalspress είπε...

Ναι είναι λάθος η α-γγί-λωση και το σωστό είναι α-γκύ-λωση και είναι ορθογραφικό λάθος. Εκ ...ζάλης, όμως, καλή μου και εκ της βιασύνης στη γραφή των σχολίων.
Δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε άλλα πιό ουσιώδη λάθη στα θέματα των ζώων.

Ευχαριστώ για τη διόρθωση
Ε.Κ.

Unknown είπε...

Κυρία Κασσιμάτη,δεν απαντήσατε ουτε στη δική μου ερώτηση.
Την επαναλαμβάνω λοιπόν. Ποιες ειναι οι αποδείξεις που γράφεται οτι υπάρχουν και ποιοι τις εχουν καταθεσει στον εισαγγελέα.
Δεν αρκει νομιζω να το γραφεται αλλα να το αποδεικνυεται ως οφειλεται και στα πλαισια της δημοσιογραφικης σας ιδιοτητας.

@Χ.Χ Πόσα χρόνια τα διερευνα ο εισαγγελέας? Το ακουω περίπου τα 6 τελευταια αλλα δεν βλεπω να απαγγελονται κατηγοριες. Αρα ή δεν υπαρχουν αυτά τα στοιχεία ή δεν μπορει να στηριχτει κατηγορια.

Η κυρία Γκαραγκούνη χάνει τα δικαστήρια, αλλος φιλοζωος δεν εχει κλιθεί απο τον εισαγγελέα να καταθέσει, δεν εκδικαζονται μηνύσεις για εμπορία ζωων ή κατι παρομοιο.
Τι συμβαίνει τελικά?

Lion είπε...

Μια ειναι η λυση για να παψουν αυτοι οι καταραμενοι να βγαζουν τα σκυλια στην Γερμανια και να θησαυριζουν.

Εσεις που ειστε οι "πραγματικοι" φιλοζωοι, φροντιστε να μην υπαρχουν αδεσποτα στην χωρα σας.
Φροντιστε να τα μαζευετε απο τους δρομους, φροντιστε να τα δινετε για υιοθεσια, φροντιστε να ζουν σε υγειιενες συνθηκες.
Εκτος αν η τοοοοοοσο μεγαλη φιλοζωια σας σας επιτρεπει να τα αφηνετε στον δρομο και να τα λιωνουν τα αυτοκινητα.

Στην Ελλαδα υπαρχουν 50.000 αδεσποτα σκυλια (κατ εκτιμηση). Συμφωνα με ΔΙΚΑ ΣΑΣ στοιχεια, εξαγονται γυρω στα 5.000 ζωα (σκυλια και γατες).

Ωραια, ας δεχτουμε οτι γυρω απο αυτα τα 5.000 ζωα εχει στηθει ενα παρανομο εμποριο. Φρικη, φρικη.

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 45.000 ΖΩΑ ;;;;

Στις μυνησεις και στα αρθρακια στα μπλογκ εισαστε πρωτοι.
Στον δρομο δεν ειδα κανεναν απο σας.

Η φιλοζωια δεν αποδεικνυεται στα δικαστηρια. Η φιλοζωια αποδεικνυεται στους δρομους.

Δεν ειναι φιλοζωος αυτος που κανει τις καλυτερες μυνησεις.


Εσεις ποιο ασυλο πληρωνετε; Ποια προγραμματα υιοθεσιας εχετε προωθησει;
Ποσα λεφτα εχετε δωσει για την περιθαλψη αυτων των ζωων;

Καθοσαστε σ' εναν καναπε και κανετε μυνησεις. Ωραιοι φιλοζωοι εισαστε.

Ανώνυμος είπε...

Προς την αναγνώστρια Myrina.
Φυσικά και δεν θα σας απαντήσω ποιες είναι οι αποδείξεις που έχω ή που έχουν οι εισαγγελείς στα χέρια τους.
Και πρέπει να το καταλαβαίνετε αυτό.
Ποτέ δεν κοινοποιείται το περιεχόμενο ένός φακέλου πριν ερευνηθεί και εκδικαστεί.
Δεν γνωρίζω τι έγινε πριν 6 χρόνια και δεν γνωρίζω την κα Καραγκούνη.
Δεν είμαι εναντίον των υιοθεσιών στο εξωτερικό. Συμφωνώ να γίνονται, αλλά πάντα με έλεγχο και αποδείξεις ότι τα ζώα υιοθετούνται από μία οικογένεια που γνωρίζει ότι θα έχει ένα μωρό για 15 χρόνια και θα το φροντίζει καλά. Και ότι δεν θα το παρατήσει σε κάποιο καταφύγιο ή στον δρόμο γιατί το βαρέθηκε ή λόγω οικονομικής χρήσης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Το ίδιο πρεσβεύω και για τις υιοθεσίες στο εσωτερικό.
Είναι μεγάλο το θέμα για να το αναπτύξω σε ένα σχόλιο.
Εγώ και η παρέα μου είμαστε ανεξάρτητοι από σωματεία, γκρουπ, και οτιδήποτε άλλο και ασχολούμαστε εδώ και ενάμισυ χρόνο με τις εξαγωγές των αδέσποτων, όταν ανακαλύψαμε τι συμβαίνει.
Έχουμε δεχτεί απειλές και απειλές.
Αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Υπάρχουν στην Ελλάδα πολλών ειδών χρηματισμοί.
Αλλά δεν ανεχόμαστε χρηματισμό σε ψυχές.
Για πληροφόρηση σας, οι καταγγελίες με τις αποδείξεις τους, έχουν κατατεθεί στους κατά τόπους εισαγγελείς, ανάλογα με τα επεισόδια και τους μάρτυρες που βρίσκαμε.
Αυτά τα ολίγα που μπορώ να σας αναφέρω. Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σας προς το παρόν.
Είδωμεν στο μέλλον.
Καλό σας Πάσχα.
Αννίτα Κασσιμάτη

Περαστικός είπε...

Καλό θα ήταν, αν είστε πραγματικά φιλόζωοι, να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στο να προσφέρετε βοήθεια στα ζώα με όποιο τρόπο σας επιβάλλει η δική σας συνείδηση και όχι στο να επιτίθεστε σε άλλους φιλόζωους. Έχω κουραστεί να βλέπω διαμάχες και επιθέσεις θρησκευτικού χαρακτήρα από διάφορους ζηλωτές που πιστεύουν ότι τα ζώα πρέπει να βοηθούνται με τον Α και όχι με τον Β τρόπο, να στειρώνονται ή να μη στειρώνονται, να υιοθετούνται στο εξωτερικό ή όχι, να περιθάλπονται στο δρόμο ή όχι, και όλα αυτά ενώ τα αδέσποτα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς στη χώρα μας, ενώ πεθαίνουν στο δρόμο, ενώ βασανίζονται με φρικτούς τρόπους από συμπολίτες μας.

Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά ανθρώπους ενός «κακού σωματείου» που στέλνει ζώα στο εξωτερικό. Όχι, δεν κυκλοφορούν με γούνες από αδέσποτα ούτε ζουν στη χλιδή. Είναι άνθρωποι που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους και χρήμα στα ζώα (ναι, έχουν κανονικές δουλειές και δεν συντηρούνται από το «εμπόριο ζώων») και αγωνιούν για να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να καλύψουν τα χρέη τους σε κτηνιάτρους και πανσιόν.

Η εκτόξευση κατηγοριών είναι κάτι πολύ εύκολο και θα μπορούσα να το κάνει ο καθένας και εναντίον σας, καθώς δεν είναι μυστικό ότι πολλές παρόμοιες επιθέσεις γίνονται γιατί η δράση των ανεξάρτητων φιλοζωικών σωματείων και η υιοθεσία ζώων στο εξωτερικό θίγει κάποια συμφέροντα, που εισπράττουν, αλλά δεν κάνουν. Αν έχετε όντως στοιχεία για αθέμιτες πρακτικές με θύματα ζώα, καλά κάνατε και τις καταθέσατε στον εισαγγελέα, αλλά δεν σας πολυπιστεύω. Βαρέθηκα να ακούω εδώ και χρόνια για τον εισαγγελέα που έρχεται, κάπως σαν τον τιμωρό που θα κατακευραυνώσει τους κακούς που κάνουν τα αδέσποτα πειραματόζωα, λουκάνικα, γούνες, στην κακιά Γερμανία όπου τα ζώα ζουν τόσο χειρότερα από τη χώρα μας… Τα φιλοζωικά σωματεία που γίνονται στόχος αυτών των κατηγοριών λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με το νόμο, ενώ πολλά από αυτά προβάλλονται και δημόσια και επώνυμα. Είναι και αυτά παρέες φιλόζωων, όπως λέτε ότι είστε και εσείς, μόνο που αυτά έχουν δηλωμένα τα ονόματα των μελών τους σε χαρτιά και είναι υποχρεωμένα να ακολουθούν νόμιμες διαδικασίες. Αν κάποιοι είναι αδιαφανείς, αυτοί είστε εσείς, που όπως λέτε «είστε απλώς μια παρέα».

Μπορεί οι διαδικασίες στη δικαιοσύνη να μην επιτρέπουν τη δημοσίευση στοιχείων, αλλά δεν ξέρω πόσο δεοντολογικό είναι να εξαπολύετε κατηγορίες δημόσια επικαλούμενη μη δημοσιεύσιμα στοιχεία. Θα ήσασταν ευτυχής αν κάποιος έκανε το ίδιο σε εσάς λέγοντας, για παράδειγμα, ότι υποκινείστε από κύκλους και συμφέροντα που ωφελούνται σε βάρος των αδέσποτων και δεν επιθυμούν την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Τελικά, το μόνο που προσφέρει αυτό το άρθρο σας είναι η επιβεβαίωση ότι σε αυτό τον τόπο όποιος αγαπάει τρώει βρώμικο ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Σωπα καλε που δεν γνωριζης την
CRUELLA DE VILL των Αθηνων
σε πιστεψαμε τωρα,δεν ντρεπεστε λιγακι,λεω εγω,γιατι δεν πατε να βρειτε καποιους απο αυτους που στελνουν ζωα στο εξωτερικο και να κανετε και ενα ταξιδακι μαζι με τα ζωα ,για να διαπιστωσετε που και πως δινοντε?δεν θελετε ?δεν μπορειτε?
και βεβαια μπορειτε,αλλα δεν θελετε
και εαν θυμαστε καποια χρονια πριν γνωστος Δικηγορος καλεσε την Μαμασας
C.D.V.να κανουν το ταξιδακι μαζι
και αρνηθηκε ΓΙΑΤΙ?????????Αυτος ομως πηγε,και οταν γυρισε ικανοποιημενος απο αυτα που ειδε ,η καλη Μαμασας δεν ηθελε καν να ακουση ΓΙΑΤΙ??????

Ανώνυμος είπε...

Δεν πήγε μόνο ο δικηγόρος στην Γερμανία για να διαπιστώσει αν τα σκυλιά είναι όντως σε οικογένειες και αν τα εκεί σωματεία είναι νόμιμα. Πήγε και εκπρόσωπος του Δήμου Ηλιούπολης ( Δημοτικός Σύμβουλος) σε γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο. Και βρήκε και είδε ΟΛΑ τα ζώα που έχουν φύγει από τον Δήμο Ηλιούπολης και έλεγξε τις οικογένειες.Ο Δήμος έκανε μάλιστα τότε και ανακοίνωση δημόσια. Λέτε ο Δήμαρχος και το Συμβούλιο να είναι και αυτοί μέρος του κόλπου. Και μην μας πείτε ότι του έδειξαν μερικά σκυλιά. Γιατί ΟΛΑ τα σκυλιά που φέυγουν από την Ηλιούπολη είναι καταγεγραμμένα στον Δήμο!
Άρα πρέπει να μηνύστε τώρα και τον Δήμο Ηλιούπολης!

Ανώνυμος είπε...

για να τελειωνει μια και καλη το παραμυθη.εμεις δεν θα υποδειξουμε ενοχους.εμεις ζηταμε ποινικες κυρωσεις για οποιον παραβιαζει την νομοθεσια.και μην πειτε παλι υπαρχουν ποινικες κυρωσεις.δεν υπαρχουν οταν λαθραια,εν κρυπτω φυγαδευεις σωρηδων αδεσποτα στο εξωτερικο.εσεις γιατι αρνηστε να μπουνε ποινικες κυρωσεις αφου ολα ειναι τελεια και δεν εχετε τιποτα να φοβηθητε?απαντηστε με σαφηνεια και ευθεως.

Lion είπε...

Για μικρη και ανεξαρτητη παρεα που ειστε, εχετε αξιοσημειωτα καλες σχεσεις με δικηγορους και εισαγγελεις.

Πολυ καλο αυτο. Χαιρομαι που σας βρισκω.
Τα σωματεια που ξερω δεν εχουν λεφτα για δικηγορους, ουτε ελευθερο χρονο για δικαστηρια.

Εσεις λοιπον που εχετε ΤΟΣΟ καλες σχεσεις με τον εισαγγελεα, θα μπορεσετε σιγουρα να ασχοληθειτε με τις ΔΕΚΑΔΕΣ περιπτωσεις απο φολιασμενα, πυροβολημενα, βιτριολισμενα, δαρμενα, κρεμασμενα ! , ξεκοιλιασμενα και κακοποιημενα σκυλια.

Εχω στοιχεια και ονοματα για να απασχολησω ΠΕΝΤΕ εισαγγελεις, οχι εναν.

Ειμαι σιγουρος οτι θα αφιερωσετε τον χρονο σας και τις καλες σας σχεσεις με δικηγορους - εισαγγελεις στο να πιασετε αυτα τα καθαρματα και να τα δικασετε οπως τους αξιζει.

Αφου το κανετε αυτο, ΜΕΤΑ ελατε να συζητησουμε για εξαγωγες ζωων.

Ειναι εντελως αναξιοπιστο να ασχολειστε με τις εξαγωγες (που εστω και 1% αν ειναι αληθινες υιοθεσιες, παλι κερδος θα ειναι).
Την ιδια στιγμη που εχετε διπλα σας δεκαδες περιστατικα καραμπινατης βαρβαρης κακοποιησης, με τα οποια δεν ασχολειται κανενας.

Αντι να το παιζετε Σερλοκ Χολμς και να κανετε "ερευνες" ανα την Ευρωπη, ριξτε μια ματια στην γειτονια σας και στην διπλανη σας πορτα. Θα σας δωσει αρκετο υλικο, ωστε να κανετε μυνησεις για την υπολοιπη ζωη σας.

Υ.Γ. Περιμενω το μεηλ σας με τα στοιχεια του δικηγορου σας και της αρμοδιας εισαγγελιας.
Εγω θα σας στειλω τα στοιχεια, κι εσεις που εχετε τους καλους δικηγορους (και την ορεξη για δικαστηρια) θα κανετε τις μυνησεις.
Ανυπομονω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που μιλάνε μόνιμα για ...καναπέδες και νομίζουν ότι μόνο τα σωματεία και οι διαφημιζόμενοι φιλόζωοι φροντίζουν αδέσποτα , καλά θα κάνουν να σωπάσουν και να φύγουν λίγο από την έπαρση τους και την προβολή των θυσιών τους. Γιατί δεν γνωρίζουν και ίσως δεν μπορούν να φανταστούν στο στενό μυαλό τους ότι υπάρχουν γύρω μας και δίπλα μας άνρθρωποι που ταίζουν αδέσποτα, που τα τρέχουν σε κτηνιάτρους, που φροντίζουν σιωπηρά κάθε ζώο που έχει ανάγκη, εκτός των δικών τους αδέσποτων στα απίτια τους, και που αγωνίζονται καθημερινά να δίνουν σε σπίτια, κτυπώντας σχεδόν πόρτα πόρτα , αδέσποτους σκύλους και γάτες. Δεν φαντάζονται πόσα ζώα έχουν υιοθετηθεί με την επιμονή μας και την υπομονή μας και πόσα έχουμε σώσει και σώζουμε. Μην μιλάτε λοιπόν σαν κοκόρια από το θρόνο των φιλόζωων με "ταμπέλα".
Αυτό δεν γίνεται βέβαια απο όλους τους Έλληνες και δεν γίνεται σωστά και από το κράτος ούτε από τα φιλοζωικά σωματεία. Αλλά γίνεται πιά από πολλούς Έλληνες. Σταματείστε τις κατηγορίες εναντίον των συμπατριωτών σας, γιατί είναι βέλος που θα γυρίσει πίσω. Και προβλήματα και βασανισμοί γίνονται παντού. Διαβάστε και καμιά ξένη εφημερίδα. Δείτε και κανένα ξένο κανάλι. Θα φρίξετε ...
Σωστά έγραψε η κυρία Κυριαζή, αν και τα σωματεία πίεζαν όσο έπρεπε και πήγαιναν στις περιοχές τους πόρτα πόρτα και κόλλαγαν και κανα φυλλάδιο στα μπακάλικα και στα καφενεία για τα ζώα και τις στειρώσεις και άλλα , δεν θα είχαμε τόσα αδέσποτα. Όσο για την κυρία που όλο απορίες έχει, ξέρουμε όλοι το πρόβλημα και κάνουμε όλοι ότι μπορούμε. Γιατί να λειτουργούν σωστά τα θέματα των ζώων και των καταφυγίων, αφού δεν εφαρμόζεται ο νόμος να τους μαντρώσει όλους αυτούς που εκμεταλεύονται τα αδ΄΄εσποατ και τρώνε τα λεφτά. καιξέρω καλά τι λέω γιατί τα έχω ζήσει. Σταματείστε την κλάψα , γιατί κάποια στιγμή θα ανοίξει ο κρουνός και θα μιλήσουμε όλοι όσοι γνωρίζουμε... Και εκεί να δεις διακστήρια , αλλά όχι σαν αυτά που έχουν γίνει και κοροϊδεύετε. Άλλα..
Φροντίστε τα ζώα , γιατί αυτό επιλέξατε να κάνετε και επίσημα και αφήστε τους υπόλοιπους αφανείς να τα φροντίζουν ανεπίσημα. Κανείς μας δεν τα έστειλε όμως φορτωμένα σαν καρπούζια στο εξωτερικό , για να βγάλουμε και το κάτι τις μας. Πλούσιοι μπορεί να μην γίνονται όλοι, αλλά βγαίνουν χρήματα. Και κάποιοι βρέθηκαν με βίλες και τζιπάρες και με μόνη ασχολία τα ζώα και τις εξαγωγές τους. Φτάνει πιά. Τα αδέσποτα έγινα εμπορεύσιμο είδος . Ντροπή μας , μέρες πούναι.

Α. Α.
Ηθοποιός

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι τρώγεστε εδώ. Γιατί ρε παιδιά δεν συμφωνείτε ότι η Ελλάδα έχει άλλο πρόβλημα; Οτι ο καθένας κάνει ότι θέλει και δηλώνει αυτό που θέλει. Ποιά δικαστήρια και έλεγχοι ; Για γέλια είναι όλα. Ποιός δικάστηκε απο τους κλέφτες των πολιτικών από τους κλέφτες του χρηματιστήριου ; μας δουλεύετε με τα δικαστήρια και τους δικαστές που ...λαδώνονται; Αλοίμονο σε όποιον δεν έχει μέσον και χρήματα... Τώρα, με τα αδέσποτα, γίνεται πολύς θόρυβος και άδικη διαφωνία. Ούτε οι έλληνες είναι τόσο άγριοι . Τίποτα βοσκοί και κάποιοι ψυχανώμαλοι τα κάνουν, ή κατι κολόπαιδα που δεν ξέρουν που να ξεσπάσουν την οργή τους. Να στέλνονται λοιπόν κάποια ζώα για υιοθεσίες , όπως προτίνουν οι δημοσιογράφοι εδώ και να γίνονται από κάποιους έλεγχοι για το αν πάνε εκεί που πρέπει. Αυτή είναι η λύση. Όχι βέβαια στο ίντερνετ , αλλά σε σπίτια. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείτε εσείς που τα στέλνετε.

Σωτήρης

Lion είπε...

Α.Α. ηθοποιε, ταχεις μπερδεψει εντελως τα πραγματα.

Γραφεις:
"Φροντίστε τα ζώα , γιατί αυτό επιλέξατε να κάνετε και επίσημα και αφήστε τους υπόλοιπους αφανείς να τα φροντίζουν ανεπίσημα."

Ποιος ειναι αυτος που αρχισε τις μυνησεις; Ποιος ειναι αυτος που αρχισε τα αρθρα σε μπλογκ; Ποιος ειναι αυτος που σκιζει τα ρουχα του;

Ηρθε κανενας να σε ενοχλησει, αφανη μου ηρωα; Ηρθε κανενας να σου υποδειξει το πως θα φροντιζεις τα ζωα; Ηρθε κανενας να σου κανει μυνηση, επειδη (νομιζει οτι) δεν τα φροντιζεις με τον σωστο τροπο;

Ζητας να σε αφησουμε στην ησυχια σου; Τιποτα πιο ευκολο.
Αφησε μας κι εσυ στην ησυχια μας.

Δηλαδη με ποια λογικη οσα κανεις εσυ ειναι σωστα και οσα κανω εγω ειναι λαθος; Επειδη το λες εσυ;

Ποιος ειναι εκεινος που αγνοει ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ παραδειγματα κακοποιησης και επιλεγει να ασχοληθει με τις εξαγωγες ζωων; Εγω η εσυ;

Τοσα ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ και ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΑ σκυλια μπροστα στην μυτη σου . Κι εσυ επιλεγεις να μην δεις τιποτα απο ολα αυτα. Επιλεγεις να ενοχληθεις στο οτι τα "στοιβαζουν" (ετσι νομιζεις) και τα μεταφερουν.

Αν ενοχλεισαι τοσο πολυ με εμας που τα στοιβαζουμε, φανταζομαι τι θα κανεις σε εκεινους που τα πυροβολουν.
Που ειναι αυτες οι τρομερες μυνησεις; Που ειναι οι εισαγγελεις; Γιατι εκει σε πιανει μουγγαμαρα και δεν μιλας;

Δεν ειδα πουθενα κανεναν εισαγγελεα να ασχολειται με (μαζικα) φολιασματα και κρεμασματα. Γι' αυτα δεν σας περισσευει χρονος; Η μηπως δεν σας βρισκεται προχειρη η διευθυνση του εισαγγελεα;

Θελεις να φροντιζεις αδεσποτα αφανως; Μπραβο σου.
Αλλα γιατι επιμενεις να κανεις μυνησεις σε εκεινους που τα φροντιζουν με αλλον τροπο;

Lion είπε...

"Και κάποιοι βρέθηκαν με βίλες και τζιπάρες και με μόνη ασχολία τα ζώα και τις εξαγωγές τους."

Αυτο το πραγμα λεγεται συκοφαντικη δυσφημιση. Εσυ που εισαι στα μεσα και στα εξω με τους δικηγορους - εισαγγελεις θα επρεπε να το ξερεις αυτο.

Ειτε αποδειξε το ειτε ανακαλεσε το.

Αλλιως θα ισχυριστω κι εγω οτι θελω για τους ηθοποιους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΞΥΠΝΑΚΙΔΕΣ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΣΑΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ) ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ , ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΔΩ. ΔΙΚΟΜΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ;

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Dralion,
εσύ μάλλον τάχεις μπλέξει... Εγώ δεν μίλησα για μηνύσεις και δεν γράφω άρθρα, ούτε έσκισα τα ρούχα μου. Εγώ φροντίζω με τον τρόπο μου όσα ζώα μπορώ και κάποιοι πολλοί άλλοι, που εσείς κατηγορείτε για ...καναπέδες και ξέρω ότι τρέχουν για τα ζώα όλη μέρα και νύχτες , πιό πολύ και απ ότι τρέχουν για τη μάνα τους ή τα παιδιά τους. Γι αυτό είπα μην κρίνετε και μην έχετε τέτοια έπαρση. Γιατί κάποιοι διάλεξαν να ασχοληθούν επίσημα με τα ζώα, όταν ιδρύουν σωματείο και αναλαμβάνουν την ευθύνη τους , ενώ κάποιοι λειτουργούν από μόνοι τους. Δεν ζητούν παράσημα, ούτε χρήματα ούτε δόξες , αλλά όχι και υποδείξεις από εσάς.Εσείς κρίνετε αφ υψηλού τους υπόλοιπους εθελοντές φιλόζωους. Οι των σωματείων κάνουν τα πάντα και οι άλλοι ...τίποτα. Όσο για το θέμα των εξαγωγών ζώων, υπάρχει κάποιος κόσμος που απαιτεί έλεγχο για να γνωρίζουν οι έλληνες που πάνε τα ζώα. Γιαυτο μπαίνουμε εδώ, γιατί συμφωνούμε μαζί τους. Είναι έντιμοι και ξεκάθαροι στις θέσεις τους. Το ότι κάποιοι ανώμαλοι τα βασανίζουν τα ζώα ή τα πετάνε, δεν σημαίνει πως θα βγουν οι "ξύπνιοι" να τα μαζέψουν και να τα πουλήσουν όπου θέλουν. Υπάρχουν και αυτοί που νοιάζονται πραγματικά και μην τους αγνοήτε ειρωνικά. Εμείς κάνουμε αγώνα να φροντίσουμε αυτά που άλλοι πετάνε, όπως ίσως κι εσείς. Αλλά όχι μαγγιές και ειρωνίες.

Α.Α.
ηθοποιός

Lion είπε...

Δ.Δ.Δ., πριν μιλησεις για δικομανεις, παρε εναν καθρεφτη και κοιταξου μεσα.
Δεν ξεκινησαμε εμεις καμμια μυνηση.
Αλλοι τις ξεκινησαν.
Εμεις θελουμε να μας αφησετε στην ησυχια μας, τιποτα αλλο.

Δ.Δ.Δ. και Α.Α. ηθοποιε, θελετε να φροντιζετε ζωα με τον τροπο σας; Μπραβο.
Κανενας δεν σας μιλησε, κανενας δεν σας ενοχλησε. Κυριως: κανενας δεν σας εκανε μυνηση.

Α.Α. μιλας για ελεγχους. Υπαρχουν και γινονται. Επειδη ομως μερικοι ενοχλουνται, θελουν να σταματησουν οι εξαγωγες εντελως. Με την προφαση του ελεγχου θελουν πρακτικα να απαγορεψουν τις εξαγωγες ζωων.
Για τους ελεγχους θα σου γραψω και κατι αλλο, στο τελος αυτου του σχολιου.

Μιλατε για παρανομους, για στοιχεια και για εισαγγελεα. Ε, ας ερθει τελος παντων αυτος ο περιβοητος εισαγγελεας. Εδω και 5 χρονια ακουω οτι ερχεται.

Στην καλυτερη περιπτωση (μιλαω στον Δ.Δ.Δ. και Α.Α.) ειστε θυματα προπαγανδας. Καλοπροαιρετοι φιλοζωοι που ακουν για βασανισμους ζωων και συγχιζονται.

Δυστυχως, η πραγματικοτητα ειναι εντελως διαφορετικη. Τουλαχιστον πριν ενστερνιστειτε την φτηνη προπαγανδα του "μερικοι βρεθηκαν με βιλες απο το εμποριο ζωων", σκεφτειτε για τι πραγμα μιλατε.

Φερτε ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. Δειξτε μας εστω μια βιλα.

Αν εμεις δειχνουμε το 10% των ζωων που στελνουμε στο εξωτερικο με τις οικογενειες τους, δειξτε εσεις το υπολοιπο 90%. Που στο καλο εξαφανιστηκε; Πιστευετε οτι ετσι απλα μπορουν να εξαφανιστουν 4500 ζωα;

Οχι να βαζουμε 3 ψευτικες ψωτογραφιες στο μπλογκ, να πεταμε λασπη για βιλες και τζιπ και να ζηταμε απο τους αλλους να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες.
Ειτε υπαρχουν στοιχεια, ειτε οχι.
Ιδου η Ροδος.

* * * *
Για το θεμα των ελεγχων.
Οπως ειπα ηδη, υπαρχουν ελεγχοι. Ειναι αυστηροι και τηρουνται σχολαστικα (πρωτοφανες για την Ελλαδα).
Η σχολαστικη τηρηση των ελεγχων οφειλεται σε εκεινους τους γνωστους - αγνωστους που κανουν τις μυνησεις και πετανε τις αστηρικτες συκοφαντιες για εμποριο ζωων κλπ.

Θα υπηρχε ενας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ απλος τροπος, να σταματησουν οι εξαγωγες ζωων. Με το μαχαιρι.
Δεν συμφερει ομως τους γνωστους - αγνωστους, γι' αυτο μενουν τα πραγματα εκει που ειναι.
Δεν μπορω να μιλησω για τα σωματεια που εξαγουν ζωα, αλλα εγω προσωπικα θα εκανα τα παντα για να εφαρμοστει αυτη η λυση.

Η λυση ειναι να αναγνωρισουμε στα ζωα τα ιδια δικαιωματα με τους ανθρωπους.

Σημερα το ζωο απο νομικη αποψη θεωρειται "αψυχο πραγμα".
Νομικα, κανενας δεν μπορει να με εμποδισει να παρω ενα σκουπιδι απο τους ελληνικους δρομους και να το μεταφερω στην Γερμανια.

Με το δεδομενο, οτι πολλα κουταβια τα βρισκουμε σε σκουπιδοντενεκεδες και σακουλες, η λεξη "σκουπιδι" πρεπει να παρθει κυριολεκτικα, οχι συμβολικα.

Νομικα λοιπον, το ελληνικο κρατος εχει λιγα περιθωρια να ελεγξει, ποιο "σκουπιδι" θα μεταφερω εγω στο εξωτερικο. Και σας πληροφορω, οτι αυτα τα λιγα περιθωρια ελεγχου τα εξαντλει και με το παραπανω. Εξ' αιτιας των πιεσεων απο τους γνωστους - αγνωστους κυκλους.

Αν λοιπον οι υπαρχοντες ελεγχοι δεν σας ειναι αρκετοι, αν νομιζετε οτι με το υπαρχον καθεστως μπορει κανεις να κανει εμποριο ζωων (ειναι ευκολο να συκοφαντειτε - αλλα δεν ξερετε πως γινεται το εμποριο), τοτε πιεστε για την λυση που γραφω πιο πανω.

Αν τα ζωα αποκτησουν ανθρωπινα δικαιωματα, η καθε μεταφορα τους θα ειναι απαγορευμενη απο χερι.
Εμπρος - εγω μαζι σας.

Ανώνυμος είπε...

Μη στηρίζετε τα δίκια σας ή τα άδικα σας με επιπόλαιες φράσεις ή ψευτιές. Το μπλοκ αυτό δεν έχει καμία ψεύτικη φωτογραφία. όσες έχει βάλει, υπάρχουν και οι αντίστοιχες διευθύνσεις στο ιντερνετ, που τις βλέπουμε και live τις αγγελίες σκύλων με τις τιμές. Σελίδες με σκύλους από την Ελλάδα. όσα βίντεο έχουν βάλει υπάρχουν στο youtube. Όσα γράφονται ή μεταφράζονται απο τους ξένους , υπάρχουν και τα κανονικά κείμενα. Τίποτα ψεύτικο δεν έχουμε δει εμείς. και κανείς δεν απαντάει τί γίνονται τελικά τα ζώα που δεν πουλιούνται ή έστω δεν υιοθετούνται από τους ξένους. Τί έχουν γίνει όλα αυτά τα ζώα που ξέμειναν σε καταφύγια και δεν τα ήθελε κανείς. μας έβαλαν κι οι δημοσιογράφοι σήμερα ζώα που υιοθετήθηκαν... Ελπίζουμε να μην τους έπεισαν με αυτά.
Ένα μικρό ποσοστό μπροστά σε αυτά τα χιλιάδες ζώα που έφυγαν και φεύγουν χρόνια τώρα. Και σ αυτόν που γράφει για νομικά και ...σκουπίδια, ας διαβάσει προσεκτικά το νόμο 3170/03 και τον ευρωπαϊκό κανονισμό 998/03 για τις μετακινήσεις των αδέσποτων και μετά ας ρητορεύσει περί νομικών διαδικασιών. Δεν ξέρω ποιοί έχουν στοιχεία από εσας και τι έχουν καταγγείλει, αλλά πρέπει όσοι έχουν μαζέψει στοιχεία και ονόματα και παράπονα και ενδείξεις και καταγγελίες , να τα βγάλουν επιτέλους. Και έλεγχοι δεν γίνονται παρά μόνο μεταξύ σας , γιατί είναι αδήλωτο αμπόρευμα τα αδέσποτα . Ας κάνει επιτέλους κάτι το υπουργείο να ξεδιαλύνει το θέμα και να δούμε ποιοί είναι αθώοι και ποιοί υποκριτές. Μπορεί κάποιοι ναχετε δίκιο. Αλλά δεν είναι όλοι καθαροί σ αυτή την ιστορία.

Τ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΠΑΛΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΤΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΑΡΩ. ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΡΙΚΑΡΩ... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ.

ΓΑΤΟΣ ΣΚΥΛΙΔΗΣ

Lion είπε...

Τ.Τ, ωστε υπαρχει ο ν. 3170/03 και ο ευρωπαϊκός κανονισμός 998/03; Χαιρομαι που το παραδεχεσαι.

Αυτο γραφω κι εγω στο σχολιο μου. Οτι οι νομοι υπαρχουν, οτι τηρουνται αυστηρα και αρα δεν ειναι δυνατον να γινεται εμποριο.
Εσυ εισαι εκεινος που μεσα στην (ηθελημενη; ) τυφλωση του ζηταει νομους και ελεγχους.
Εγω δεν ζητησα νομους - ειπα οτι μας αρκουν οι υπαρχοντες.

Αποφασιστε τι θελετε τελος παντων.
Ειτε υπαρχουν νομοι, αρα οι συκοφαντιες σας περι εμποριου ειναι αστηρικτες.
Ειτε δεν υπαρχουν νομοι και πρεπει να υιοθετησετε την προταση που κανω πιο πανω για τα δικαιωματα των ζωων.

Ελπιζω καποτε να ξεκαθαρισετε την θολουρα στο κεφαλι σας και να μας πειτε τι ζητατε.

* * * *
Κατα τα αλλα Τ.Τ., εισαι στην κοσμαρα σου.

Εχεις ιδεα τι ειναι εμποριο; Εχεις προσπαθησει να κανεις εμποριο ποτε σου;

Εξηγησε στον εαυτο σου, πως ειναι δυνατον να βγαζω βιλες και τζιπ με το να μαζευω αδεσποτα απο τους ελληνικους δρομους και να τα πηγαινω στα ευρωαπικα ασυλα.
Μηπως νομιζεις οτι τα ασυλα χαιρονται; Μηπως νομιζεις οτι με πληρωνουν που τους φερνω ζωα;
Γιατι δεν παιρνεις ενα αδεσποτο να το πας σε ενα ασυλο - ωστε να δεις τι ισχυει; Γιατι δεν κανεις ενα απλο τηλεφωνημα σε ενα ασυλο; Ρωτησε τους αν δεχονται σκυλια και αν πληρωνουν γι' αυτο.

Μη μου πεις οτι τα αφηνω στον δρομο, γιατι ουτε αυτο αποφερει λεφτα.

Συμφωνα με δικα σας στοιχεια εξαγω 6000 αδεσποτα. Απο αυτα δινω για υιοθεσια το 10%
Που πηγαινουν τα υπολοιπα 90% ;
Εξαφανιζονται;
Σε μια χωρα σαν την Γερμανια;

Μπορει να ζειτε στην κοσμαρα σας, αλλα οσο ναναι, κατι θαχετε ακουσει εκει στα περατα του οριζοντα για την γερμανικη οργανωση. Πως ειναι δυνατον ενας ξενος να κουβαλαει 5400 ζωα ΚΑΘΕ χρονο και να τα εξαφανιζει - ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ;

Και μαλιστα οχι μονο να τα εξαφανιζει, αλλα να βγαζει βιλες και τζιπ (ξεχασατε το τζακουτζι) απο αυτην την διαδικασια;

Πως ειναι δυνατον να υπαρχει ενας τοσο ευκολος τροπος πλουτισμου και να ειστε οι μονοι που τον εχουν παρει χαμπαρι;

Πως ειναι δυνατον να βγαλει κανεις λεφτα, εξαφανιζοντας ζωα;
Εξαφανιστης σκυλων εν αλλοδαπη. Το επαγγελμα του μελλοντος.

Ποια ειναι τελος παντων αυτη η διαδικασια που θα με εκανε να βγαλω βιλες και τζιπ; Πειτε την μου παρακαλω, ανυπομονω να την εφαρμοσω.

Υ.Γ. Οσο για τους ιδιοκτητες του μπλογκ - μουγγα στην στουγκα. Με την τακτικη "πεταμε μια συκοφαντια και αφηνουμε τον αλλο να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας".

Ανώνυμος είπε...

τρια πουλακια...παντελως ασχετοσυνη.

λοιπον πρεπει να ενσωματωσουμε τον ευρωπαικο κανονισμο στην νομοθεσια μας.που σημαινει τροποποιηση νομου και ποινικες κυρωσεις σε οσους περισυλλεγουν ζωα παρανομα τα στελνουν εξω παρανομα,τα υιοθετουν παρανομα κτλ,που σημερα δυστηχως δεν υπαρχουν στην νομοθεσια .

αλλωστε οσες υποθεσεις πηγανε στην δικαιοσυνη οι εισαγγελεις τον ειπαν καθαρα.παραβιαση νομου 3170 αλλα δεν υπαρχουν ποινικες κυρωσεις.επισης ακομη το θεμα των εξαγωγων βρισκεται στην δικαιοσυνη.αυτο ζηταμε.και ξαναερωτω.

εσεις γιατι αντιστεκεστε σθεναρα?και κατι αλλο για νa μαθαινει και κανεις που διαβαζει εδω μεσα

1)θα αναγκαστουμε να τροποποιησουμε την νομοθεσια αργα η γρηγορα.εαν δεν το κανουμε τωρα στο μελλον θα τρωμε προστιμα απο τη ευρωπαικη ενωση για την μη ενσωματωση ευρωπαικου κανονισμου.και τα προστιμα θα τα πληρωσει ο φορολογουμενος

2)εινα γελοιο να προσπαθηται να πεισετε τους αφελεις οτι εμεις ζηταμε να εμποδιστον οι εξαγωγες.πολυ απλα και να θελαμε δεν γινεται γιατι ανηκουμε στην ευρωπαικη ενωση και υπαρχει ελευθερια προσωπων και πραγματων κτλ.αυτο που ζηταμε και το ζηταει και η ευρωπαικη ενωση ειναι κυρωσεις και ελενκτικοι μηχανισμοι.

αυτα ειναι η ουσια και περιμενω απαντησεις συγκεριμενες.τα υπολοιπα ειναι καλοστημενη προπαγανδα για ταιζεται τους αφελεις.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ
ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ,ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΡΟΥΝΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΥΟΘΕΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ,ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΕΣΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΥΤΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΜΑΤΑ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ,ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΤΕ ΠΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΝΕΠ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ,ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ,ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ

Lion είπε...

τρια πουλακια...παντελως ασχετοσυνη, σε προσφωνω ετσι, γιατι δεν δινεις πουθενα αλλου καποιο στοιχειο. Μαλλον αυτο θα ειναι το ονομα σου.

Ο ευρωπαικος κανονισμος 998/03 για τον οποιο σκιζεσαι τοσο πολυ δεν λεει τιποτα σπουδαιο.
Αν ξερεις να διαβαζεις, ιδου το πρωτοτυπο
http://eur-lex.europa.eu/pri/en/oj/dat/2003/l_146/l_14620030613en00010009.pdf

Εκεινο που ζηταει ο 998/03 ειναι να ειναι τα ζωα εμβολιασμενα (κατα της λυσσας), να εχουν μικροτσιπ και διαβατηριο.
Αυτο το κανουμε εμεις πολλα χρονια πριν την υπαρξη του νομου.
Θελεις να εναρμονισεις τον ελληνικο νομο με τον 998/03; Κανενα προβλημα απο την δικη μου μερια.

Εσεις θα εχετε το προβλημα, οταν θα πρεπει να εξηγησετε στην εκλογικη σας πελατεια γιατι το μικροτσιπ ειναι υποχρεωτικο.
Εμενα δεν με νοιαζει το διαβατηριο + εμβολιο + μικροτσιπ, γιατι αυτα τα εφαρμοζω εδω και 15 χρονια.
Εσενα θα παρουν με τα λεμονια οι πελατες σου, αν προσπαθησεις να τους επιβαλλεις το μικροτσιπ υποχρεωτικα.

Εμπρος λοιπον, εφαρμοστε τον ευρωπαικο νομο. Ποιος σας εμποδισε απο το 2003 μεχρι το 2010;
Μη μου πεις οτι οι ζωοφιλοι δεν σας αφησαν.
Εφτα χρονια και ακομα δεν εχετε εφαρμοσει τον νομο. Γιατι αραγε;

Μιας και πιασαμε του νομους, φροντιστε να εφαρμοστει ο ελληνικος 3170 και στις διαταξεις που κανουν τζιζ.
Οπως για παραδειγμα οι συνθηκες διαβιωσης των ζωων, τα παρανομα εκτροφεια κλπ.
Αλλα αυτα δεν σας συμφερουν και δεν τα βλεπετε. Για εναν εντελως "περιεργο" (που εξηγειται με ψηφους) λογο δεν ζητατε να γινουν ελεγχοι για παρανομα εκτροφεια. Ζητατε να αυξηθουν οι ηδη αυστηροι ελεγχοι για τις εξαγωγες.
Οι εξαγωγες σας μαραναν.

Ουτε ο 3170 ουτε ο 998 λενε τιποτα για αδεσποτα. Οπως πολυ σωστα παρατηρησες, ειναι δικαιωμα μου να μαζευω οσα αδεσποτα θελω και να τα πηγαινω οπου θελω.

Απο την στιγμη που ο νομος δεν προβλεπει καποια παρανομη πραξη, δεν ειμαι παρανομος.
Συνεπως ολες αυτες οι λασπολογιες και οι συκοφαντιες στο κυριως ποστ ειναι για τα μπαζα.

Σε ποιον εισαγγελεα εχετε στειλει στοιχεια; Για τι ειδους παρανομια θα επεμβει ο εισαγγελεας;
Γραφετε απειλες με τον εισαγγελεα για να κανετε ντορο. Κυμβαλα αλαλαζοντα.

Για να τελειωνουμε με το θεμα του νομου. Εγω (και οσοι ζωοφιλοι ξερω) θα ημασταν ευτυχισμενοι, αν εφαρμοζονταν αυστηρα και ο 3170 και ο 998.
Για ΟΛΟΥΣ, οχι μονο εκεινους που εξαγουν ζωα.
Για μας δεν θα αλλαζε τιποτα. Για σας θα αλλαζαν πολλα.

* * * *
Τωρα που σου απαντησα εγω, θα μου απαντησεις κι εσυ; Τοσες ερωτησεις εχω κανει πιο πανω.

Αν δεν μου απαντησεις, θα παρω το τζιπ και θα παω στην βιλα μου για πασχα.

animalspress είπε...

Πρός όσους απευθύνονται στους δημοσιογράφους του blog:

Κύριε ή κυρία Dralion, αρχικά απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί έχουμε την αίσθηση ότι φάσκετε και αντιφάσκετε. Τη μια λέτε ότι εφαρμόζεται αυστηρά ο Νόμος και γιαυτό δεν σας εμποδίζει κανείς στις αποστολές αδέσποτων στην Ευρώπη και την άλλη λέτε ότι δεν εφαρμόζεται...
Όλοι ανάλογα με τα συμφέροντα τους απαντούν τελικά .
Φυσικά και δεν εφαρμόζεται η υφιστάμενη Νομοθεσία, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε τόση ασυδοσία στη διαχείριση προγραμμάτων περίθαλψης αδέσποτων, ούτε από δήμους, ούτε από φορείς ούτε από κάποια σωματεία. Δεν θα υπήρχαν τόσα εγακτελειμμένα αδέσποτα στους δρόμους... Δεν θα υπήρχαν κακοποιήσεις ζώων ατιμώρητες, ούτε αυτή η κατάσταση που επικρατεί , αν και - επιμένουμε γιατί εδώ ζούμε - πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Σε πάμπολλες γειτονιές υπάρχουν τα πιατάκια με νερό και φαγητό για τα αδεσποτάκια και όχι μόνο στην Αττική.
Όπου δεν συμβαίνει αυτό, υπάρχει η ευθύνη της μη ενημέρωσης - συλλογική ευθύνη ζωόφιλων και κράτους - και η ευθύνη της όχλησης από τους ιδιοκτήτες ζώων που προκαλούν αγανάκτηση. Σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, που τάιζαν οι περίοικοι αδέσποτα, οι "Ευρωπαίοι" πελάτες διαμαρτύρονται μόνιμα ότι τους ενοχλούν τα γαβγίσματα και οι βρωμιές των φαγητών τους... Και όλο κτυλημένα ήταν τα σκυλιά...Και τα πήρε ζωόφιλη Ελληνίδα και τα πήγε σε φιλικό κτήμα και πληρώνει τη διαμονή τους κάθε μήνα!
Όσο για το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων του blog, αν κάνατε τον κόπο να ψάξετε τα θέματα του , εδώ και ένα χρόνο, θα βλέπατε ότι όλα όσα καταγγέλετε, έχουν αναρτηθεί. Στηλιτεύσαμε κάθε αδικία και παρανομία , κάθε πείραμα στο όνομα της επιστήμης, εντός και εκτός Ελλάδας, κάθε εισαγωγή ή εκτροφή κατοικίδιων και ειδικά τα pet shops, κάθε βασανισμό ή κακοποίηση ζώου, εντός και εκτός Ελλάδας. Επιβραβεύσαμε και επιβραβεύουμε κάθε θετική ενέργεια και προσπάθεια εθελοντών ή σωματείων για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κωφεύσουμε σε κάθε καταγγελία ελληνική ή διεθνή για την εκμετάλλευση ζώων και δη αδέσποτων.
Βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και να εισπράττουμε ασυνάρτητα και αποπροσανοτιλιστικά σχόλια.
Ουδείς εδώ έγραψε ότι διαφωνεί με την υιοθεσία αδέσποτων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά με επίσημα χαρτιά και με διασφάλιση του τόπου διαμονής του κάθε ζώου. Όχι να φεύγουν κατά δεκάδες τα ζώα , ανεξέλεγκτα και παράνομα και κρυφά, σε υπερφοτωμένα φορτηγά από τα λιμάνια και σε cargo από τα αεροδρόμια. Όχι βέβαια για σπίτια που λέγατε ως τώρα, αλλά για αγγελίες με τιμή 350 ευρώ, με αδιαφανείς συναλλαγές και συμφωνίες (χορηγίες, δωρεές ξένων , δηλαδή χωρίς έξοδα ταξιδίου).
Και ας τα ...παρακάμψουμε όλα αυτά. Ας έβρισκαν τουλάχιστον σπίτι και χαλάλι το εμπόριο... Ας μην είναι αγαθές υιοθεσίες , αλλά διατιμημένες προσφορές σκύλων στους ξένους.
Πόσα πουλήθηκαν ή πωλούνται από όλα αυτά ; Είναι 5, 10, 20 , 30 ; Πού είναι τα υπόλοιπα ζώα που έχουν μείνει στα αζήτητα ; Τί έχουν γίνει ; Μούγκα εδώ... Φωνή βοώντος... Μόνο θεωρίες...
Δηλαδή , ξεκαθαρίζουμε τον τόπο, ξορκίζουμε το "κακό" και κοιμόμαστε με ήσυχη σνείδηση ότι τα στείλαμε στην Ζωόφιλη Ευρώπη, μακριά από την "καταραμένη" Ελλάδα και ο Θεός μαζί τους.
Κάποια κυρία που έστελνε ζώα έξω ξέρετε τι απάντησε ; "Κάποια τα παίρνουν. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω και δεν με νοιάζει..."
Έτσι λοιπόν, τα σώζετε από τους ελληνικούς δρόμους και τα στέλνετε στο άγνωστο. Και είστε υπερήφανοι γιαυτό ; Μπράβο σας, αφού αυτό σας κάνει να νοιώθετε καλά. Αλλά απαντήστε μια φορά επί της ουσίας και όχι ασυνάρτητα.
Δεν μας νοιάζουν εμάς οι μεταξύ σας καταγγελίες. Μας νοιάζει η κατάληξη των ζώων. Μας νοιάζει ο εδώ αγώνας που όλοι κάνουμε για τα αδέσποτα και η προσπάθεια να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται. Ο καθένας ας ρίξει το βάρος της προσπάθειας του εκεί που πιστεύει και όλοι κρινόμαστε κάποια στιγμή.

Καλή Ανάσταση σε όλους

Animalspress

Ανώνυμος είπε...

Εχετε ρωτησει καποιο σωματειο που ειναι τα ζωα και σας ειπαν δεν ξερουν?
Που βασιζεται ολες αυτες τις ερωτήσεις? Απευθυνονται σε καποιον συγκεκριμενα η ειναι απλα αοριστολογιες.

Πού είναι τα υπόλοιπα ζώα που έχουν μείνει στα αζήτητα ; Τί έχουν γίνει ; Μούγκα εδώ... Φωνή βοώντος... Μόνο θεωρίες...

Ποιοι ειναι αυτοι που "χανουν" τα ζώα?

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.
Τα περισσοτερα ζωα πηγαινουν στο εξωτερικο αφου εχουν βρει οικογενεια και καποια αλλα πηγαινουν για φιλοξενια.
"Χανονται" στη διαδρομη? Για πιο λογο? τι να τα κανουν οι Γερμανοι?
Γιατι δεν απαντάτε αν επικοινωνησατε με καποιο κυνοκομειο στη Γερμανια και σας "ανοιξαν" τις αγκαλες και μαλιστα επι πληρωμη?

Μη μου πειτε μονο γουνες και πειραματοζωα γιατι πραγματικά τοτε θα εισαστε εντελως ανενημερωτοι.
Η δεν το ξερετε οτι στη Γερμανια βασει του νομου πειραματοζωα γινονται τα ζωα που γεννιουνται για αυτο το σκοπο ΜΟΝΟ.

Αν φυσικά μου φερεται αποδειξεις απο φαρμακευτικη εταιρεια οτι εκανε πειραματα σε ελληνικα αδεσποτα τοτε μονο θα σας πιστεψω.

Εν αντιθεση στις Ελληνικες κτηνιατρικες σχολες κανουν θραυση τα πειραματα σε αδεσποτα και μαλιστα ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΣΗ

Οσα γραφεται δεν αποδεικνυονται.

Ξερω ομως παρα πολλους φιλοζωους και σωματεια που μπορουν να αποδειξουν που ειναι τα ζωα τους αρκει να το ζητησεται ή να παρεβρεθειτε στις ετησιες συναντησεις.
Φυσικά δεν θα το κανετε γιατι τοτε με τι θα εχετε να ασχολήστε.

Οι λεξεις Schutzvertrag και Schutzgebühr σημαινουν adoption-fee. Αυτες οι λεξεις αναγραφονται σε λινκ που εχετε παραθεσει ως πειστηρια οτι τα ζωα πωλούνται.
Οι ευρωπαιοι πληρωνουν για την υιοθεσια και τα σωματεια φολορογουνται για αυτο το ποσο.
Με αυτα τα χρηματα καλυπτεται ενα μικρο μερος των μεταφορικων των ζωων.
Επανελειμενες φορες εχει αναφερθει τι κοστιζει στον εθελοντη φιλοζωο ενα ζωο απο τη στιγμη που το περισυλεγει εως και τα εξοδα του για να φυγει.
Εσεις αγνοειται το πραγματικος κοστος γιατι προφανως δεν εχετε ασχοληθει να φροντισεται ενα ζωο απο την αρχη εως τη μερα της υιοθεσιας του.
Να μην αναφερω τι μπορει να κοστισει ενα χειρουργειο ή μια μακροχρονια θεραπεια.

Τι γινονται τα ζωα που υιοθετουνται στην Ελλαδα? Αυτά γιατι δεν απασχολουν κανεναν?
Στην πληοψηφια τους βρισκονται σε μπαλκονια και ταρατσες μετα απο 2-3 χρονια. Αρκετα απο αυτά επιστρεφονται ή τα αφηνουν στο δρομο ή "χανονται".

Οι Γερμανοι ομως αγαπουν και σεβονται τα ζωα.
Αυτο δυστυχως αδυνατει να κατανοησει και να δεχτει το μυαλο του Ελληνα και βλεπει φαντασματα!

Η επικεφαλιδα της πρωτης παραγραφου του γερμανικου νόμου ειναι: Σκοπος του παροντος νομου ειναι η προστασια της ζωης και της ποιοτητας διαβιωσης των ζωων, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ, ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΧΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΧΟΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΩ...
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ, ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ Η ΟΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ; ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ; ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ (ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ) ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ 2006,2008,2ΟΟ9 ; ΜΕΤΗΡΣΑΤΕ ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΟΣΟ ΓΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΞΩ, ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΤΑ 500.000 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ; ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2009 ΜΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΖΩΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ; ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΒΕΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ;
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ . ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ . ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΑΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ 2007 ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. ΠΩΣ ΧΩΡΕΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ; Η ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ; ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΑΡΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΑΣ.
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εσεις μετρήσατε ποσες φορες ρωτήθηκαν οι bloggers ποιοι ειναι αυτοί που θησαυριζουν κανοντας εμποριο αδεσποτων ζωων, αλλα δεν απαντησαν?
Η αποκρυψη τετοιου ειδους στοιχειων αν υπάρχουν ειναι επιβλαβης για ολη τη φιλοζωική κοινότητα.
Δημιουργούνται εσφαλμενες εντυπωσεις και καλλιεργούνται αμφιβολιες για ολες τις υιοθεσιες στην Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

ο τρια πουλακια ειμαι.σε πληροφορω οτι εγω φιλε μου κυνηγαω τον δημαρχο της πολης μου να εφαρμοσει την νομοθεσια.δεν προωωθω υιοθεσιες ζητοντας αντοιτιμο,δεν εχω εκλογικη πελατεια-απο που το συμπερανες αυτο?-η βλακεια δεν φορολογηται αλλωστε-

για την ταμπακιερα δεν μας ειπε τιποτα.θεωριες συνομωσιας μονο.οτι κλεινουμε τα ματια στα εκτροφεια κτλ.εχεις στοιχεια για τα πιο πανω?κατηγορεις ολους οσους εχουν αντιθετη αποψη οτι δεν εχουν στοιχεια μα ομως εσυ εισαι αυτος που λασπολογει.εν τελει δεν μας απαντησες.η ευρωπαικη ενωση μας ζηταει ελενκτικους μηχανισμους και κυρωσεις για τις παρανομες εξαγωγες.δεν εφαρμοζεται ο ευρωπαικος κανονισμος γιατι πολυ απλα δεν εχει τροποποιηθει η ενχωρια νομοθεσια.εχω δεν εχω προβλημα.ας βαλουν οσες ποινες βαριες για παρανομους εκτροφεις ,εξαγωγεις,δημαρχους που δεν εφαρμοζουν το προγραμμα κτλ.εσυ τι προβλημα εχεις να γινουν ολα αυτα?α και κατι αλλο που ανεφερες.δεν εχεις δικαιωμα να εχεις οσα αδεσποτα θελεις.παραβιαζεις οπως παρα πολλοι τον νομο.οι δημοι ειναι υπευθυνοι για αυτα.εμεις θελουμε ελενχο για ολους και για τα παντα.και αυστηρες ποινες.εσεις τι ζηταται και τι προβλημα εχετε δεν εχω καταλαβει?

υ.γ η υποθεση των εξαγωγων δεν εχει κλεισει.βρισκεται ακομη στην δικαισυνη.οσο για αυτα που ανεφερα αναζητησε παλιες υποθεσεις και τις αποφασεις δικαστηριων που ξαναανοιγουνε τωρα.εαν δεν ξερεις μπορεις να ρωτησεις να μαθεις ειναι πολυ ευκολο.

Ανώνυμος είπε...

Τρια πουλάκια
Δεν ειδα κανεναν εδω μεσα να διαφωνει με την εφαρμογή του νόμου.
Μακάρι, μήπως και βελτιωθει η κατάσταση αλλα δυστυχώς φοβαμαι οτι θα περασουν πολλά χρόνια.
Ο νομος αν ποτε εφαρμοστει θα διευκολύνει το εργο των φιλόζωων.
Επισης δεν πιστευω οτι διαφωνει κανεις να τιμωρηθουν οσοι εκμεταλευονται τα αδεσποτα.

Το θεμα ομως ειναι οτι δεν γινεται να γραφεται για εμπορια, μηνύσεις εισαγγελεις χωρις ποτε να παραθετεται ενα στοιχείο.

Ποιες ειναι αυτες οι περιπτωσεις που εφτασαν στην δικαιοσυνη? τοσα χρόνια που τα ακουμε δεν εχει εκδικαστεί καμία?
Είναι κανένας φιλοζωος φυλακή?

Θα ειχε βουηξει ο τοπος αν υπηρχαν μηνύσεις ή καταγγελείες, τιποτα απο ολα αυτά ομως δεν ειναι γνωστα στους φιλοζωους.

τρια πουλακια είπε...

1)ρωτα την πιατσα να σου πουνε για τις υποθεσεις.
2)κανεις λαθος.ολοι διαφωνουνε.για αυτο αντιδρανε λυσαλεα τοσα χρονια στην θεσπιση ποινικων κυρωσεων.εγω ομως ξαναρωταω.αυτοι θα πληρωσουν τα προστιμα απο την ευρωπαικη ενωση εξαιτιας της μης συμορφωσης της χωρας μας με την κοινοτικη νομοθεσια? και στο φινεαλ εγω ανωνυμε δεν εχω να κρυψω τιποτα.γαι αυτο ζηταω απο το κρατος εξωντοτικες ποινες για ΟΛΟΥΣ που παραβαινουν την νομοθεσια.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε των 9.59: Με επίδειξη φτηνού πνεύματος διάλογος δεν γίνεται...

@ Ανώνυμε των 5.21, γράφεις: «ΡΩΤΗΣΑΤΕ ποτέ όλα αυτα τα σωματεια που κατηγορείται για αποδειξεις κ δεν σας εδειξαν? Γιατι εγω βλεπω οτι βγάζουν απο μονοι τους άρθρα κ φωτογραφίες, οπως τα reunion που λεει στο αρθρo».

Πόση σημασία μπορούν να έχουν φωτογραφίες δέκα, εκατό, χιλίων σκύλων όταν είναι αδύνατον να διασταυρωθεί ο αριθμός των ζώων που, τελικά, αναχώρησαν από Ελλάδα για Αγγλία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία ή όπου αλλού; Αξία θα είχε εάν όλα αυτά τα ζώα ήταν τσιπαρισμένα (με ελληνικό τσιπ όχι γερμανικό), καταγεγραμμένα σε αρχεία κρατικής Αρχής (Υπουργείου ή ΠΚΣ) και όχι σε αρχεία του τάδε Φιλοζωικού Συλλόγου (δηλαδή στο δικό μου που προεδρεύω ή στο δικό σου) , οπότε τότε θα μπορούσαμε να διασταυρώσουμε και να πούμε: Θέλουμε 1002 φωτογραφίες επειδή 1002 ήταν το ζώα που έφυγαν π.χ. το 2009. Απλό δεν είναι;

Όσο για τους «κτηνιάτρους που στειρώνουν στις κουζίνες» που αναφέρεις γενικεύοντας, να σε πληροφορήσω ότι για έναν θλιβερό τύπο επρόκειτο, απόφοιτο Παν/μίου Ρουμανίας ή Βουλγαρίας, αν θυμάμαι καλά, με πτυχίο που δεν ήταν αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ (ΔΗΚΑΤΣΑ) για τον οποίο, όταν καταγγέλθηκε η δράση του, κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες. Αλλά και για πολλούς εάν επρόκειτο, αυτό - κατά την κρίση σου - τι σημαίνει; Ότι θα μιλάμε κατόπιν εντολής σου; Μιλήστε για τους κτηνιάτρους! Μιλήστε για τους τσομπαναραίους! Μην μιλάτε για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό! Για ό, τι θέλουμε θα μιλάμε όπως για ό, τι θέλεις μπορείς να μιλάς και συ. Εμείς σου το επιτρέπουμε, εσύ με ποια ιδιότητα μας το απαγορεύεις;

@ Dralion γράφεις: «Εσεις θα εχετε το προβλημα, οταν θα πρεπει να εξηγησετε στην εκλογικη σας πελατεια γιατι το μικροτσιπ ειναι υποχρεωτικο».

Πoια είναι η «εκλογική μας πελατεία» αγαπητέ Dralion; Μιλάς σε αγνώστους σου, αμφισβητείς τη διαδρομή και την προσφορά τους και τους επιτίθεσαι φραστικά υπονοώντας ότι ασχολούνται με τα ζώα προκειμένου να ψηφοθηρήσουν; Προφανώς αναφέρεσαι στην υποψηφιότητα της Πόπης Μπάκα όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα έχουν κάνει κατά καιρούς. Ας το συζητήσουμε λοιπόν.

Κατ΄ αρχάς γνωρίζεις ότι κάθε πολίτης της Ελλάδας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι; Επίσης, γνωρίζεις ότι από το 1976 όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα μας είναι νόμιμα; Συνεπώς πού το μεμπτόν; Ηθικά και νομικά.

Από την άλλη, για σκέψου: Ποιοι είναι αριθμητικά οι περισσότεροι; Εκείνοι που είναι υπέρ των αποστολών αδεσπότων στο εξωτερικό ή εκείνοι που είναι κατά και ζητούν τήρηση του νόμου; Οι πρώτοι! Αποδεικνύεται από την πληθώρα των blogs στο διαδίκτυο, αποδεικνύεται από τα οργισμένα σχόλια των αναγνωστών, αποδεικνύεται από τις ζωοφιλικές στήλες εντύπων εθνικής κυκλοφορίας, συνεπώς εάν η Μπάκα δεν αγαπούσε τα ζώα αλλά σκόπευε να ψηφοθηρήσει και να ωφεληθεί από αυτά, με ποιους θα συμπαρατασσόταν; Με τους πολλούς ή με τους λίγους; Άλλωστε μια «μικρή παρέα» αποκαλείς και συ, κάπου αλλού, τους διαφωνούντες...

Σε ό, τι αφορά αυτή την «μικρή παρέα» δε, θα σου πρότεινα να μην την υποτιμάς. Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι «μικρές παρέες» ξεκινούν ως μειοψηφία και στη συνέχεια πείθουν, καθιερώνονται, συγκροτούν το νέο «κατεστημένο» έως ότου μια άλλη «μικρή παρέα» ανατρέψει τα ισχύοντα και πάρει τη θέση της προηγούμενης. Από την αμφισβήτηση και την έρευνα προήχθη η επιστήμη, αγαπητέ Dralion, όχι από την πειθήνια αποδοχή των ήδη δεδομένων...

Ανώνυμος είπε...

Σφαλεται ανεπανορθωτα εκτος και αν το κανετε σκοπιμα.

Το 95% των σωματείων και των φιλοζωων ειναι υπερ των υιοθεσιων του εξωτερικου.
Αν δεν υπήρχε η Ευρώπη θα ειμασταν χειροτερα απο τη Ρουμανία.
Αυτο το κομματι ομως δεν εχει χρόνο και ενεργεια να σπαταλαει στο ιντερνετ διαφημιζοντας τα φιλοζωικα του "κατορθωματα" και δεν εχει τετοιου ειδους αναγκη.

Περισσοτεροι ειναι αυτοι που γραφουν κατά των ευρωπαικών υιοθεσιων.
Είναι και αυτος ενας τροπος να τραβουν την προσοχή.

Ανώνυμος είπε...

Τελευταίε ανώνυμε κάλυψες όλα όσα ήθελα να απαντήσω στις καθιερωμένες απαντήσεις των φανατικών "φιλόζωων" αναγνωστών.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Για ενημέρωση των "φιλόζωων" και ειδικά του Dralyon σας παραθέτω παρακάτω:
[Η κτηνιατρική νομοθεσία που διέπει τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς είναι η ακόλουθη:
1. Ο Κανονισμός (ΕΚ) αρ. 998/2003 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε από τον Κανονισμό (ΕΚ) αρ. 425/2005 της Επιτροπής της Ε.Ε. (αντικατάσταση παραρτήματος ΙΙ)ׂμε τον οποίο θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες υγειονομικών απαιτήσεων για τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., καθώς και αυτών που προέρχονται από τρίτες χώρες.
2. Η απόφαση 2003/803/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., με την οποία καθιερώνεται ένας ενιαίος τύπος διαβατηρίου για τις ενδοκοινοτικές μετακινήσεις ζώων συντροφιάς (σκύλοι, γάτες και ικτίδες).
3. Η απόφαση 2004/824/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., με την οποία καθιερώνεται ο τύπος του κτηνιατρικού πιστοποιητικού που απαιτείται για τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες, ικτίδες άνω των 3 μηνών), που συνοδεύουν ταξιδιώτες τρίτων χωρών.
4. Η απόφαση 2004/839/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., με την οποία καθορίζονται οι υγειονομικοί όροι, που εφαρμόζονται στις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις σκύλων και γάτων μικρής ηλικίας, κάτω των 3 μηνών, από τρίτες χώρες στην Κοινότητα.
5. Η απόφαση 2004/233/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση 2005/392/ΕΚ, με την οποία καθορίζονται τα κτηνιατρικά εργαστήρια των κρατών μελών της Ε.Ε., τα οποία είναι εγκεκριμένα για τη διεξαγωγή του ορολογικού ελέγχου αντισωμάτων για τη λύσσα.
6. Η απόφαση 2004/301/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., με την οποία θεσπίζονται ορισμένα μεταβατικά μέτρα σχετικά με τα διαβατήρια και τα κτηνιατρικά πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί πριν τις 3 Ιουλίου 2004 και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.
7. Η απόφαση 2005/91/ΕΚ της Επιτροπής της Ε.Ε., με την οποία καθορίζεται η περίοδος μετά την οποία θεωρείται ότι ισχύει ο αντιλυσσικός εμβολιασμός.
8. Ο Νόμος 3170/2003 «ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς και άλλες διατάξεις» (Α΄ 191).
9. Η κοινή απόφαση Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Γεωργίας με αρ.πρωτ. 280241/18.11.2003 «Σήμανση, καταγραφή δεσποζόμενων σκύλων και λοιπές διατάξεις» (Β΄ 1777).
10.Από 1ης Ιουνίου 2004 και μετά, σύμφωνα με την ΚΥΑ 280241/18.11.2003 (Β΄1777) οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ελλάδα υποχρεούνται να έχουν σημάνει τα ζώα τους με σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (microchip). Τα ιατρεία μικρών ζώων πρέπει να έχουν αναρτημένη σχετική ανακοίνωση ενημέρωσης των πελατών τους.]
Αυτά είναι μερικοί από τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται στην μετακίνηση των ζώων.
Και ειδικά ο τελευταίος. Αλήθεια υπάρχει ανηρτημένη σχετική ανακοίνωση στα κτηνιατρεία?
Θα μπορούσα να γράψω ακόμη ένα άρθρο με όλους τους κανόνες που υπάρχουν και που θα έπρεπε να τηρούνται και να υπάρχει έλεγχος.
ΥΠΑΡΧΕΙ? Τηρούνται όλοι?
Τους γνωρίζετε όλους τους κανόνες και τις οδηγίες?
Δεν το πιστεύω γιατί το μόνο που αναφέρετε είναι ο 3170/03.
Καλή σας Ανάσταση.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

Λέγοντας τελευταίε ανώνυμε εννοούσα των αναγνώστη των 08:04.
Ευχαριστώ.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ
ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ,ΤΑ ΚΡΕΜΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΗΡΟΥΝΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΤΙ ΥΟΘΕΤΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ,ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΕΣΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΥΤΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΜΑΤΑ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ,ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΝΑ ΕΛΕΝΞΕΤΕ ΠΟΣΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΑΝΕΠ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ,ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ,ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΗ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΥΕΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΝΤΑΝ. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΣΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΣΑΣ. ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΝΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ. ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΖΗΤΑΝΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΖΩΩΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΝΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΩ, "ΟΧΙ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ", ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΤΕ. ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΤΕ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ. Ε ΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ...

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε των 9.27: Προτού απαντήσουμε σε ένα σχόλιο πρέπει να έχουμε διαβάσει το σχόλιο. Στοιχειώδες αγαπητέ Ουώτσον...


@ Αννίτα Κασιμάτη: Υποχρέωσή μου να συμβάλλω στον διάλογο, δυστυχώς όχι ευχαρίστησή μου. Κι αυτό γιατί είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρο να συνομιλείς με ανθρώπους που σε καλούν να ασπαστείς το παράλογο και να αρνηθείς τη λογική, με ανθρώπους που χωρίς αδιάσειστα στοιχεία κάνουν υπαινικτικά σχόλια κι αφήνουν αόριστες κατηγορίες να πλανώνται (π.χ. σε σχέση με τις δικαστικές εμπλοκές: "ποιοι ξεκίνησαν τις μηνύσεις", "ποιοι έχουν χρήμα για δικηγόρους", "ποιοι έχουν χρόνο για δικαστήρια"), με ανθρώπους που από την τύφλωση και τον φανατισμό, στο όνομα μιας ακόμη Μεγάλης Ιδέας, βάλλουν κατά δικαίων και αδίκων.
Να είστε καλά.

Λόλα

Ανώνυμος είπε...

Λόλα
δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.
Δίνεις συμβουλές στον αναγνώστη των 9:27 αλλά και εσύ δεν διάβασες το άρθρο.
Διάβασες μόνο τα σχόλια και σύμφωνα με αυτά έδωσες την απάντηση.
Δεν ανέφερα ποτέ ότι υπεβλήθηκαν μηνύσεις. Άλλοι έχουν κολλήσει σε αυτές αλλά και στο παρελθόν.
Αυτό που όλοι είπαμε είναι ότι τα στοιχεία και οι αποδείξεις, κατατέθηκαν στους εισαγγελείς.
Και κανένας δεν έχει Μεγάλη ιδέα.
Εσείς κολλάτε στο παρελθόν.
Η ζωή προχωράει, οι άνθρωποι επίσης, μόνο εσείς παραμένετε στα 6 χρόνια πριν.
Πρεσβεύουμε την υιοθεσία με έλεγχο, είτε αυτή είναι στο εξωτερικό -είτε εδώ στην Ελλάδα.
Τίποτε άλλο.
Αυτό φωνάζουν οι δημοσιογράφοι του μπλοκ, αυτό φωνάζουμε και εμείς.
Και η παρέα που ξεκίνησε μικρή, μεγάλωσε και θα μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ, όπως φαίνεται.
Χριστός Ανέστη.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

Kυρια Κασσιματη,
Γραψατε ενα αρθρο γεματο ανακριβειες και χωρις στοιχεια και τωρα δεν ξερετε πως να τα μπαλωσετε.
Οφειλεται να ελεγχεται τις πηγες σας κατι που απο οτι φαινεται δεν κανετε.

1-Ενα ζωο που περιθαλπτεται πολλες φορες εχει περισσοτερα εξοδα των 545. Απο αυτά καλυπτεται μαξιμουμ το ποσο των 200. Τα υπολοιπα τα καλυπτουν οι ελληνες φιλοζωοι ή τα σωματεια που εχουν αναλαβει το ζωο και για αυτο ειναι ολοι μονιμως χρεωμενοι. Δεν το γνωριζεται αυτο? ρωτήστε κανα κτηνιατρο
Προφανως το φιλοζωικο σας συναισθημα σταματα στο μπλογκ και σας ειναι αδιανοητο οτι υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν μισθους και ελευθερο χρόνο για τα αδεσποτα.
2- Τα καταφύγια ειναι κρατικά και δεν κανουν ερανους! Μόνο τα σωματεια κανουν.
Η τιμη που αναγραφεται διπλα στο ζωο ειναι η υιοθεσια οχι τιμη πωλησης, αλλα ποιειται τη νησσα.
3- ουδεις αρνήθηκε οτι οι γερμανοι κανουν δωρεες. Είναι τα χρήματα που πέρνουν απο την υιοθεσία για τα οποια φορολογούνται και με αυτά τα χρήματα καλυπτεταιενα μερος των μεταφορικών εξόδων.

Φθάσαμε σε τόσο χαμηλό επίπεδο ώστε σωματείο που έχει καταφύγιο εδώ στην Ελλάδα και κλάφτηκε πάρα πολύ, που θα του πληρώνουν οι Γερμανοί το ενοίκιο κάθε μηνός.

Μπραβο τους! αν ειναι ετσι. Αφου θα καλύπτεται το ενοικιο θα μπορουν να βοηθησουν περισσοτερα ζωα. Που ειναι το κακο? Το ελληνικό κρατος θα επρεπε να νιωθει οτι επεσε τοσο χαμηλά που δεν τηρει τον 3170 που λεει για δημιουργία καταφυγίων και δεν υποστηρίζει οικονομικά κανένα σωματείο.
4-Πάλι σφαλεται. Τα γερμανικά καταφύγια που θα αναλαβουν αδέσποτα ειπαμε ειναι κρατικά και δεν κανουν εράνους. Η επαναληψη μητηρ μαθήσεως.
Πολλά σωματεία αλλα και ανεξαρτητοι φιλοζωοι πληρώνουν κεννελ ή φιλοξενουν ζωα σπιτια τους. Η μειοψηφία ταίζει στο δρόμο.
Εχετε χάσει επισόδεια. Πάνε οι εποχες που οι γερμανοι εστελναν τροφες και αλλες προμήθειες. αυτού του ειδους οι εισφορες εχουν μειωθει τραγικά.Πόσο πια να βοηθησουν και αυτοι τα ελληνικά αδέσποτα που τελειωμο δεν εχουν?
Ξέρετε εσεις να γινονται κατι αλλο οι τροφες εκτος του σκοπου που εσταλθησαν? γιατί δεν το λετε?
5- Ολοι οι φιλοζωοi κανουν ερανους ή ζητιανευουν κατα την προσφιλη σας λεξη.Δεν εχουν πορους δεν επιδοτουνται. Ντροπή σας να τους κατηγορήται. Τι θα γινόντουσαν ολα αυτά τα ζώα αν δεν υπήρχαν οι ηλιθιοι ελληνες φιλοζωοι?
Εσεις δεν εχετε τα κότσια να κανετε οτι και εκεινοι και κατα τη κλασσικη τακτική οσα δεν φτάνουμε τα λασπολογούμε.
6- Τα σωματεία ελεγχονται και χωρις καταγγελίες. Οι ιδιώτες φιλοζωοι που ανοιγουν λογαριασμους ερανων δεν ελεγχονται, αλλα για αυτο δε λετε τίποτα.
7- Τραγικό σφαλμα. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν ρωτήσατε κανεναν πριν γραψεται ολες αυτες τις ανακρίβειες. Τα γερμανικά σωματεία ασφαλίζουν ολα τα ζωα που αναλαμβανουν για υιοθεσια και η υπηκοοτητα τους δεν εχει καμια σχέση.
8- Οχι δεν ειναι ολα. Καποια εχουν υιοθετηθει 500 και παραπανω χιλιομετρα απο τις πολεις που γινονται οι συναντήσεις. Γιατι πρεπει οι ανθρωποι να μπορουν να ερθουν οπωσδήποτε και γιατι αν δεν ερθουν σημαίνει απαραίτητα οτι το ζωο εχει χαθεί.
Εσεις παρεβρίσκεσται οπου σας καλουν?
9- Ναι. Τα περισσοτερα σωματεία εχουν επαφη με τις αναδοχες οικογενειες οσα χρόνια και να περάσουν.
Δεν μπορείτε να αποδειξετε οτι δεν τα βλεπουν και δεν μαθαίνουν για αυτά.

Μη χρησιμοποιείται το γκούγκλι για μεταφραση. Η γερμανική ειναι σύνθετη γλώσσα.

Και μετά το γυρισατε στο νομο.

Απαιτείστε να εφαρμοστει ο 3170 και μετά να κατηγορείται τους φιλοζωους για παρανομια.

Last but no least
Τηρούνται ολες οι διαδικασίες για να φύγει ενα ζωο και ξερετε γιατι?
Διοτι οι γερμανοι τηρουν τους νομους και επιβαλουν προστιμα αν μπει ενα ζωο στη χωρα τους χωρις τις σωστες διαδικασιες.

Δεν το γνωριζεται ουτε αυτο?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν χρειάζεται να δικαιολογήσω ούτε να "μπαλώσω" τίποτε.
Λέτε τα ίδια που ακούω συνέχεια και που προείπαν και οι μισοί προηγούμενοι αναγνώστες.
Τίποτε καινούριο. Η ίδια δικαιολογία πάντοτε.
Όσο για τις "ανακρίβειες" που λέτε ότι αναφέρω.
Μακάρι να λέμε ανακρίβειες. Και να είστε εσείς οι σωστοί.
Αλλά τόσοι ξένοι ερευνητές και δημοσιογράφοι δεν μπορεί να παραλογίζονται!
Τόσα ξένα άρθρα που αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεστε εσείς!
Τόσοι Έλληνες που έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμασι τι συμβαίνει, λέτε να λένε ψέμματα για να σας κατηγορήσουν μόνο;
Γιατί και με ποιο όφελος.
Δεν μπορεί οι μισοί ζωόφιλοι να θέλουν να κάνουν κακό στους υπολοίπους ζωόφιλους και να τους κατηγορούν άδικα.
Για σκεφτείτε το λίγο....
Για τον ίδιο σκοπό παλεύουμε όλοι.
Αλλά πρέπει να σταματήσει ο απολυταρχισμός των περισσοτέρων ζωόφιλων,
να δεχτείτε ότι δεν δουλεύει σωστά το σύστημα των υιοθεσιών στο εξωτερικό,
ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα των αδέσποτων στην χώρα μας.
Τα αδέσποτα πληθαίνουν κάθε ημέρα,
εσείς κατηγορείτε αυτούς που σας φέρνουν αντιρρήσεις,
φέρεστε με προσβλητικό τρόπο.
Κανένας που ασχολείται με την ζωόφιλία δεν είναι άνθρωπος του καναπέ.
Δεν μπορείτε όμως να απαγορεύσετε κάποιον που κάθεται σε μια αναπηρική καρέκλα να μην είναι ζωόφιλος, γιατί εσείς έτσι το νομίζετε.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να γράφει ή να μιλάει.
Αλλά εσείς θεωρείτε ότι μόνον αυτοί που ταίζουν ζώα ή τα στέλνουν στο εξωτερικό είναι ζωόφιλοι.
Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.
Αν δεν προσπαθήσετε να μάθετε στους Έλληνες τι θα πει ζωοφιλία, τα αδέσποτα θα πληθαίνουν συνεχώς, θα φθάσετε κάποτε σε αδιέξοδο, η Γερμανία δεν θα μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος τόσων ζώων από τις τρίτες χώρες και τότε ποια θα είναι η λύση;
Περισσότερες κακοποιήσεις, περισσότεροι θάνατοι, περισσότερη αγραμματοσύνη.
Θέλετε να λυθεί το πρόβλημα;
Ψάξτε το και εσείς.
Βρείτε μία λύση πριν είναι πολύ αργά.
Το κράτος κωφεύει, ή δίνει τις συνηθισμένες του λύσεις... φόλα...
Βολεύεται από τις υιοθεσίες στο εξωτερικό γιατί έχει κάποιους άλλους που φροντίζουν για αυτό και κουράζονται.
Αυτή η λύση που ακολουθείτε τόσο καιρό, δεν είναι η πίεση που πρέπει, προς το κράτος για να πάρει μέτρα.
Δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα και η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Τι θα κάνετε τότε;
Χριστός Ανέστη.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

Nα σας θυμίσουμε αυτά για απάντηση; Για ξαναδιαβάστε τα μήπως δεν τα είδατε :

1)DVT . Εργασία του Κτηνιατρικού Συλλόγου για την καλή μεταχείριση των ζώων

Θέμα : Σκύλοι που εισάγονται στη Γερμανία από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη


http://www.tierschutz-tvt.de/merkblatt113.pdf

Μελέτη που εκπονήθηκε από ομάδα εργασίας τον Ιανουάριο του 2009

Τα σκυλιά μπαίνουν στη χώρα μας μέσω εμπορίου, υπό το πρόσχημα της προστασίας των ζώων; --
Αρ. φύλλου 113
Εκπονήθηκε από ομάδα εργασίας ( Δρ Sylvia Heesen
Δρ Burkhard Wendland) - τον Ιανουάριο 2009
«Οι οργανώσεις προστασίας των ζώων και των επιμέρους φορέων προστασίας των ζώων εμπλέκονται όλο και περισσότερο
για τη διάσωση των λεγόμενων «σκύλων των δρόμων» (αδέσποτων) από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Δικαιώματα των ζώων (;)
Η διαδικασία αφορά στα σκυλιά του δρόμου και οργανώνεται η μεταφορά τους προς τη Γερμανία, προκειμένου να μπουν
στα καταφύγια, μέσω της ενθάρρυνσης και διαφήμισης για υιοθεσία σε σπίτια …Ειδικά στο απασχολημένος τουριστικές περιοχές της νότιας Ευρώπης (π.χ. Ισπανία, Ελλάδα) η μεταφορά των σκύλων συχνά αναπτύσσεται στα τοπικά αεροδρόμια («νονοί πτήσεων») και όλα είναι οργανωμένα. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν τηρούν τους κανονισμούς και αφήνουν ελευθερία για τη μεταφορά των σκύλων . Η αύξηση του αριθμού των σκύλων που τακτικά έρχονται στη Γερμανία από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη , γίνεται
με το πρόσχημα της πράξης για την καλή διαβίωση των ζώων.
Είναι αδιάφορο κατά τη γνώμη της DVT, για το φιλοζωικό που κάνει την προμήθεια ζώων από την αρχική χώρα, αν υπάρχει εγχώρια ζήτηση σκύλων εκεί που τα στέλνει, αν πάνε δηλαδή σε ιδιωτικές κατοικίες για να φιλοξενηθούν….»


2)Γύρω στα 500.000 σκυλιά μπαίνουν κάθε χρόνο στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερμανικού Οργανισμού Καλής Μεταχείρισης των Ζώων .
Σε χώρες που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς , όπως η Ισπανία , η Ιταλία και η Ελλάδα, υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα...
http://www.bild.de/BILD/ratgeber/haustier/2009/06/hunde-aus-dem-ausland/vermittlung-krankheiten-ansprechpartner.html



3)Κερδοσκοπία και παράνομη διακίνηση ζώων στη Γερμανία από τη Νότια Ευρώπη

του Gabriele Hilbig ,
μέλους της ΙΖΤ, προέδρου της "SPCA φίλοι της γάτας "

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/das-geschaeft-mit-den-auslandstieren-boomt

Για παραβίαση του Κοινοτικού Κανονισμού 998/2003, σε συνδυασμό με την οδηγία RL 92/65EWG του Συμβουλίου, της 13ης Ιουλίου 1992, κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα του 2008, αναφερόμενο σε εμπορική διακίνηση ζώων προς τη χώρα τους από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Λέει ότι, η συγκεκριμένη αποστολή κατοικίδιων , τα οποία μπορεί και να έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, δεν έχει έξοδα και κόστος μεταφοράς , λόγω χορηγίας του φιλοζωικού οργανισμού και «αναγκαστικής δωρεάς», ενώ η τιμή για την εισαγωγή ανά κατοικίδιο είναι κατά μέσο όρο 200 ευρώ , για να είναι ακόμη πιο ακριβό. Αυτό σημαίνει ετήσιο εισόδημα 240.000 ευρώ.
Σε πολλές περιπτώσεις δε, τα έξοδα μεταφοράς χρηματοδοτούνται ακόμη και μέσω των δωρεών των απλών ζωόφιλων πολιτών που βοηθούν. Ας αναλογιστεί λοιπόν κανείς τους ισχυρισμούς των οργανισμών των δικαιωμάτων των ζώων, ότι διασώζονται 3.000 ζώα ετησίως με αυτό τον τρόπο, οπότε το ποσό φθάνει αισίως τα 660.000 ευρώ ετησίως. Ακόμη και τα έξοδα της βενζίνης να αφαιρεθούν, το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο. Υπάρχουν σε αυτή την επιχείρηση «άνεργοι» που κάνουν ταξίδια στη Νότια Ευρώπη , σε τακτά χρονικά διαστήματα , προκειμένου να κλείσουν τις εν λόγω συμβάσεις για κάποιες εκατοντάδες ζώα. Αυτοί παίρνουν μέρος στην «επιχείρηση» γιατί είναι αρκετά κερδοφόρος. Εξαρτάται ενίοτε από τα ζώα που φέρνουν και από τις διασταυρώσεις τους, οπότε η τιμή τους μπορεί να πάει και στα 300 ή 400 ευρώ το κάθε ζώο.
Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα , σε πολλές περιπτώσεις χωρών που τα στέλνουν, ενώ στις μεταφορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Τα ζώα παραμένουν νηστικά, χωρίς νερό, χωρίς αερισμό.


Συνεχίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Να σας θυμίσουμε και αυτά ;

4)H Γερμανική ζωοφιλική οργάνωση ΕΤΝ
και η ...πολυσχιδής δράση της
Η ΕΤΝ είναι μια γερμανική οργάνωση με πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία επισκέφθηκε την Ελλάδα με τα δώρα της για τα αδέσποτα τον εφετινό Ιανουάριο. Ήλθε στην Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο με τροφές και στειρώσεις για τα ελληνικά αδέσποτα.

http://tierwelt-im-schatten.de/prominentetierfreunde/etn.html



5)Απαίτηση για αυστηρότερες ποινές στην κακοποίηση των ζώων

Καταγράφεται τρομερή κακοποίηση ζώων στην Ολλανδία

Η έκκληση - απαίτηση απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ολλανδίας , αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και ζητούνται υπογραφές από ζωόφιλους.

http://www.thepetitionsite.com/1/we-demand-stricter-penalties-against-animal-abuse-in-the-netherlands




6)Έρευνα για τις αποστολές αδέσποτων ζώων από την Ισπανία στη Γερμανία

*Τα κατοικίδια ζώα μεταφέρονται από τη Νότια Ευρώπη προς την Κεντρική και οι μεταφορές είναι παράνομες , απάνθρωπες και σκληρές για τα ζώα. Η επωδός και η δικαιολογία είναι γνωστή: «Πρέπει να σώσουμε τα ζώα και να πάνε κάπου καλύτερα από εδώ».

*«Αυτό που με σοκάρισε είναι τα μεγάλα φορτία με ζώα στριμωγμένα όλα μαζί εν μέσω άθλιων μεταφορών , με ζέστη, ασφυξία , έλλειψη αερισμού, δαγκωμένα…»

*Δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ.

Mo Swatek
PRO-GALGO INTERNATIONAL
http://www.pro-galgo.com/

http://www.tierschutz-schattenseiten.com/index.php/nicht-ueberall-wo-tierschutz-draufsteht-ist-tierschutz-drin

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η έρευνα του απέδειξε ότι υπάρχουν πολλά ζωοφιλικά σωματεία που στέλνουν τα ζώα τους σε ξένες χώρες , μόνο αν κερδίσουν αντάλλαγμα ή οικονομική ενίσχυση με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου ή εξαγορά.


7)Σκληρά πειράματα
σε σκύλους και γάτες

*στο Κτηνιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Ανόβερο
*από παραγωγούς ζωοτροφών

Η Οργάνωση των Δικαιωμάτων των Ζώων διέρρευσε στη δημοσιότητα εικόνες, που καταγράφηκαν κρυφά, οι οποίες δείχνουν τα "λαγωνικά" που περιμένουν σε κυνοκομεία να πάρουν τα κατοικίδια για σκληρά πειράματα που διεξάγονται στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερο. Τα ζώα παραμένουν σε πολύ στενά κλουβιά , ενώ υπάρχουν εκκλήσεις για την απελευθέρωση τους...

http://www.myheimat.de/hannover-mitte/natur/tieraerztliche-hochschule-hannover-und-ihre-grausamen-tierversuche-an-hunden-d101312.html

Χρόνια Καλά !
Μάνια Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΝΙΑ Κ. ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μανια αντε πληνε κοριτσακιμου κανα πιατο ,αυτα που γραφης ειναι μπουρδες
νομιζης οτι ειμαστε ασχετοι ,ξερουμε πολυ καλα γερμανικα και διαβαζουμε

4/4/10 6:13 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Είμαι καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας !
Πλένω καλά τα πιάτα μου...
Βλέπω και διαβάζω άριστα!
Έχω πολλούς φίλους στη Γερμανία, όπου και σπούδασα!
Καλύτερα να μάθετε πρώτα τα ελληνικά και να γράφετε σωστά τη γλώσσα σας και...
Φροντίζω τα ζώα μου και προσεύχομαι να μην πέσουν στα χέρια σας άλλα αδέσποτα.

Μάνια Κ.

4/4/10 6:18 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω καλα Μανια τα ελληνικα γιατι ειμαι η ιδια Γερμανιδα
στην χωραμου υπαρχη μεγαλη παιδεια σε οτι αφορα τα ζωα ,τη θελης να μας διδαξης ????οτι δεν εισαστε απο της χωρες που στεκεστε στην ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
μην μιλατε ,στην χωρασας το ενα τεταρτο του πλυθησμου βλεπη τα ζωα σαν πλασματα του Θεου η υπολιποι σαν ΠΡΑΜΑ ,μην μιλας καθολου δεν σε περνη να μιλας για τους αλλους
ολες οι αναπτυγμενες χωρες σας εχουνε καταδικαση για την βαναυση συμπεριφορα των ζωων στην χωρασας

4/4/10 6:35 μμ

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα μου τα γνωρίζω καλά τα προβλήματα με τα αδέσποτα, γιατί έχω ασχοληθεί πολύ. Όπως γνωρίζω και αυτούς που τα συντηρούν τα προβλήματα και δεν θέλουν να λυθούν , για ευνόητους λόγους. Αυτό καταγγέλλεται στην επαρχία πολύ, γιαυτό ας προσέχουν τί λένε τα φιλοζωικά σωματεία της επαρχίας. Μεγαλοποιούν κάποιες κακοποιήσεις, που άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τιμωρούν αυστηρά μεν, αλλά δεν τις διαφημίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί δεν έχουν ανάγκη να ζητάνε συνέχεια χρήματα, χορηγούς και δωρεές. Τα γερμανικά κυνοκομεία έχουν παρά πολλά αδέσποτα ζώα, που έχουν εγκαταλείψει ή που έχουν κακοποιήσει κάποιοι. Έχουν καλύτερο σύστημα να τα μαζεύουν και καλύτερη οργάνωση και δεν το κρύβουν ότι γίνεται ευθανασία κάθε τόσο , προκειμένουν να παραλάβουν νέα ζώα. Έχω επισκεφθεί κάποια από αυτά στη Γερμανία και γνωρίζω και εκεί την κατάσταση. Γερμανοί φίλοι μου φιλόζωοι κοροϊδεύουν πάντως τη χώρα μας, όχι τόσο για τις ίδιες τις "κακοποιήσεις" αλλά για την "εκμετάλλευσή" τους ,για την "ελληνική κλάψα" και το κέρδος που αποκομίζεται από τους Έλληνες φιλόζωους. Επίσης είναι σαφές ότι θίγουν την ατιμωρησία στη χώρα μας σε ότι έχει σχέση με τα ζώα και όχι μόνο.
Αυτά για τους "ξερόλες" και συγχρόνως αγενείς επισκέπτες του blog.

Μάνια Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΚΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΆΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΟΠΩΣ ΤΣΙΡΚΟ, ΠΕΤ ΣΟΠΣ, ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

Δ.Δ.Δ.

artemis είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΔΔ?
ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?
ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΒΡΕ.
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΓΥΡΙΣΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ.
ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 10% ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

6)Έρευνα για τις αποστολές αδέσποτων ζώων από την Ισπανία στη Γερμανία

"Τα κατοικίδια ζώα μεταφέρονται από τη Νότια Ευρώπη προς την Κεντρική και οι μεταφορές είναι παράνομες , απάνθρωπες και σκληρές για τα ζώα. Η επωδός και η δικαιολογία είναι γνωστή: «Πρέπει να σώσουμε τα ζώα και να πάνε κάπου καλύτερα από εδώ».

*«Αυτό που με σοκάρισε είναι τα μεγάλα φορτία με ζώα στριμωγμένα όλα μαζί εν μέσω άθλιων μεταφορών , με ζέστη, ασφυξία , έλλειψη αερισμού, δαγκωμένα…»

*Δεν θα πρέπει να σκέφτονται οι άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη ότι σώζονται τα ζώα , μόνο και μόνο επειδή μεταφέρονται σε φορτηγά με τίτλο «Βόρεια Ευρώπη». Όσα επιβιώνουν από την αισχρή ταλαιπωρία , παραμένουν χρόνια στην απομόνωση των γερμανικών καταφυγίων . Ούτε η Γερμανία ούτε άλλη χώρα είναι παράδεισος για τα ζώα των χωρών που τα εξάγουν όπως είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία κ.λπ."

Mo Swatek
PRO-GALGO INTERNATIONAL
http://www.pro-galgo.com/


***

Καλά, όλα τα παραπάνω δεν σας προβληματίζουν; Γιατί δεν διασταυρώνετε τις πληροφορίες, γιατί δεν τις ελέγχετε; Είναι δυνατόν να μην μπορείτε να αντιληφθείτε πως άθελά σας, πιθανόν, να συντηρείτε ένα άθλιο λαθρεμπόριο ψυχών εκ μέρους επιτηδείων; Διαβάστε, ερευνήστε, διασταυρώστε, ενημερωθείτε!

artemis είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.
ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ -ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ-ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΖΩΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου μίλησε για "άλλες χώρες" ή για "άλλα σωματεία"? Στις χωρες εξαγωγής συμπεριλαμβάνεται και η δική σου και στα σωματεία που αποστέλλουν ζώα για κερδοσκοπικούς λόγους με το πρόσχημα της υιοθεσίας, πιθανόν, ανήκει το δικό μου. Που δεν με ξέρεις, δεν μπορείς να εγγυηθείς για το έργο μου, δεν μπορείς να εγγυηθείς για τις προθέσεις μου, κ.ό.κ. Συνεπώς ποιος ο λόγος να αντιδράτε στο να τηρούνται αρχεία με τα πλήρη στοιχεία του αλλοδαπού που υιοθετεί το ζώο, όχι από μένα που είμαι Πρόεδρος ενός σωματείου και που θα τα τηρώ στο σπίτι μου, χωρίς έλεγχο από κανέναν, κ.λπ. αλλά από αρμόδια κρατική αρχή. Δώσε το μου να το καταλάβω! Διότι με την ίδια λογική γιατί ένα παιδί όταν γεννιέται να δηλώνεται σε κρατική αρχή, στο ληξιαρχείο, ώστε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πληθυσμός της χώρας, πόσα παιδιά θα είναι 6 ετών το 2015 και θα πάνε στο δημοτικό, πόσα θα ενηλικιωθούν το 2018 για να ψηφίσουν, κ.ά. και να μην τα καταγράφω εγώ ως πρόεδρος ενός φιλανθρωπικού συλλόγου; Αυτό μου λες δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου μίλησε για "άλλες χώρες" ή για "άλλα σωματεία"? Στις χωρες εξαγωγής συμπεριλαμβάνεται και η δική σου και στα σωματεία που αποστέλλουν ζώα για κερδοσκοπικούς λόγους με το πρόσχημα της υιοθεσίας, πιθανόν, ανήκει το δικό μου. Που δεν με ξέρεις, δεν μπορείς να εγγυηθείς για το έργο μου, δεν μπορείς να εγγυηθείς για τις προθέσεις μου, κ.ό.κ. Συνεπώς ποιος ο λόγος να αντιδράτε στο να τηρούνται αρχεία με τα πλήρη στοιχεία του αλλοδαπού που υιοθετεί το ζώο, όχι από μένα που είμαι Πρόεδρος ενός σωματείου και που θα τα τηρώ στο σπίτι μου, χωρίς έλεγχο από κανέναν, κ.λπ. αλλά από αρμόδια κρατική αρχή. Δώσε το μου να το καταλάβω! Διότι με την ίδια λογική γιατί ένα παιδί όταν γεννιέται να δηλώνεται σε κρατική αρχή, στο ληξιαρχείο, ώστε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πληθυσμός της χώρας, πόσα παιδιά θα είναι 6 ετών το 2015 και θα πάνε στο δημοτικό, πόσα θα ενηλικιωθούν το 2018 για να ψηφίσουν, κ.ά. και να μην τα καταγράφω εγώ ως πρόεδρος ενός φιλανθρωπικού συλλόγου; Αυτό μου λες δηλαδή;

artemis είπε...

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ.
ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ.
ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ?
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ'ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΓΑΤΟΥΛΗ ! ΣΕ ΞΕΡΩ . ΓΜΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ "ΚΟΤΣΟ" , ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ...
ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
ΕΙΔΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ "ΖΩΑ".

Δ.Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ετσι οπως τα παρουσιαζεται μας λετε οτι μια χαρα ειναι τα αδεσποτα στη χωρα μας και οτι οι φιλοζωοι που στελνουν ζωα στο εξωτερικο εχουν θησαυρισει και οτι οι Ευρωπαιοι ειναι παρα μα παρα πολυ κακοι φιλοζωοι και βασανιζουν/εκμεταλευονται τα αδεσποτα.

Ωραια!
Να διακοψουν οι φιλοζωοι και τα σωματεία τη δράση τους, απο αυριο κιολας.

Διαταρασουν τη τάξη και ειναι ανικανοι να λυσουν το προβλημα εντος συνορων.

Τοσες ελληνικες οικογενειες περιμενουν με ανυπομονησια να υιοθετησουν αδεσποτο, να το μαζεψουν χτυπημενο απο το δρομο, να κανουν στειρωσεις και αυτοι οι αθλιοι τα στελνουν Γερμανία?

Είναι δυνατόν οι Γερμανοι να ειναι περισσοτερο φιλοζωοι απο εμας?

Αλλωστε υπαρχει ο 3170 να φροντισει για τα αδεσποτα. Πως τολμουν οι φιλοζωοι να τον αμφισβητουν?

Τι απληστία Θεε μου!

Υποψιαζομαι μαλιστα οτι υπαρχει κύκλωμα που σκοπίμως φροντίζει για την αναπαραγωγή τους προκειμένου να τα εξάγει και να θησαυρίζει.

Πρεπει να το ερευνησετε και αυτο.
Να φερεται στη δημοσιοτητα ολα τα στοιχεία οπως κάνετε πάντα(βαλτε και ενα ονοματεπωνυμακι ετσι μωρε αδελφε για του λογου το αληθες)και να λάμψει η αλήθεια.

Κρίμα περασε και η πρωταπριλια.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 10:31 άργησες πολύ να γράψεις το σχόλιο σου.
Πως εσύ ο τόσο έξυπνος, που τα πιάνεις όλα στον αέρα δεν το πήρες χαμπάρι πιο μπροστά;
Πως και δεν το καταλάβανε οι αστυνομικοί ότι έχεις μύτη σκύλου και τα μυρίζεσαι όλα, να σε προσλάβουνε για να τους λύνεις όλους τους γρίφους που δεν λύνουν αυτοί;
Με αυτά που γράφεις γελοιοποιείς τον εαυτό σου μόνο.
Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει όσο και αν φωνάζετε, ειρωνεύεστε, χυδαιολογείτε.
Όσο προσπαθείτε να μας αποπροσανατολίσετε, τόσο καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ψάξουμε ακόμη πιο βαθειά το θέμα των εξαγωγών αδέσποτων από την Ελλάδα.
Ούτε οι ξένοι δημοσιογράφοι και ερευνητές είναι ανόητοι αλλά ούτε και εμείς, που έστω και αργά ξεκινήσαμε αυτήν την έρευνα.
Γνωρίζουμε ότι θα χαθούν πολλά αδέσποτα ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να κινηθεί το κράτος. Αλλά η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη, γιατί θα σωθούν όλα τα επόμενα.
Εχθές βρήκα ότι και από την Κροατία πάνε σκυλιά στην Γερμανία. Στα ίδια καταφύγια που πάνε ελληνικά, τούρκικα, ισπανικά, πορτογαλικά, κ.λ.π. σκυλιά.
Τόσα σκυλιά στα καταφύγια, χώρια τα γερμανικά που εγκαταλείπονται δεμένα σε γέφυρες λόγω οικονομικής κρίσης και η ομοσπονδιακή αστυνομία τα πάει στα ίδια καταφύγια, μπορούν να αντέξουν; Σκεφτείτε το λίγο.
Και εγώ υπάρχω. Δεν είναι ψεύτικο το όνομα μου.
Αννίτα Κασσιμάτη

Ανώνυμος είπε...

Δε ζήτησα το δικο σας ονοματεπωνυμακι.
Ζήτησα των εμπορων και πλουσιων ελληνων φιλοζωων.
Θελω να μαθω πως θησαυρισαν γιατι μου λειπουν μερικες χιλιαδες ευρώ.
Φυσικά, δε θα τα δωσετε γιατι ειναι στον εισαγγελεα?
Μακρύς ο δρομος ή εχει κινηση και αργουν να φτασουν?
Αν η πατριωτικη σας συνειδηση δεν σας επιτρεπει να δωσετε τους Ελληνες, βολευομαι και με του Κροατη το ονομα ή των Ισπανων.
Εκει θα τα χαλασουμε?

Κανεις δεν ειναι ανωνυμος μόνο οι εμποροι ελληνικων αδεσποτων απο οτι φαινεται.
Ειχα ολη την καλη διαθεση να σας δωσω το ονοματεπωνυμο μου αλλα σκοπευω να μπω για τα καλα στη μπιζνα ζωεμποριας και καλυτερα να κρατησω την ανωνυμια μου.

Ελπιζω να προλαβω να παρω τουλαχιστον ενα καινουργιο αυτοκινητακι πριν με ανακαλυψετε και μενα, οπως τους υπολοιπους.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΕΝΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ , ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΕΙΣ , ΠΛΑΓΙΕΣ, ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΧΛΕΣ.
ΑΥΤΟ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.
ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΣΚΥΛΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ, ΜΕΣΩ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ... ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ; ΧΟΜΠΥ; ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ "ΕΜΠΟΡΙΟ" ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ" ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ - ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ "ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ", ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΖΩΑ. ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ "ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ". ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ. ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.
ΣΤΑ ΛΙΝΚΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1/4/2010). ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΔΩ ΣΠΙΤΙ (ΑΝ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ). ΠΩΣ ΧΩΡΑΝΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ή "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΖΩΩΝ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΣΑ ΖΩΑ ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Ή ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ.
ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΛΑΣΗ , ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ;

Π.Α.

Ανώνυμος είπε...

Για να απαντηθουν καποια ερωτηματα θα πρεπει οι δημοσιογραφοι να απευθυνθουν σε σωματεια ή σε ανεξαρτητους φιλοζωους που στελνουν ζωα για υιοθεσια στην Ευρώπη.

Δεν βλεπω πουθενα την αποψη σωματειων ουτε βλεπω να αναφερεται οτι ερωτήθηκαν για τα συγκεκριμενα ζητηματα.

To post ειναι προσωπικα συμπερασματα της Αννιτα Κασσσιματη απο διαφορα αρθρα που εχουν δημοσιευτει κατα καιρους και που ολοι εχουμε προσβαση σε αυτά.

Αυτο δεν λεγεται ερευνα και σιγουρα δεν αρκει για να καταληξουμε σε συμπερασματα ειτε θετικά ειτε αρνητικα.

Η ερευνα προυποθετει το λιγοτερο διασταυρωση πληροφοριων, γεγονος που δεν εχει γινει.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΞΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "ΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ.
ΠΟΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΖΗΤΑΤΕ; ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Η ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ;
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΧΟΛΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ EMAIL ΤΟΥ BLOG ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ.
ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.

Γ.Π.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ANIMALSPRESS

Ανώνυμος είπε...

H Aννιτα Κασσιμάτη μιλαει για ερευνα

"Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει όσο και αν φωνάζετε, ειρωνεύεστε, χυδαιολογείτε."

Και τα ερωτηματα αρχικα μπαινουν απο εσας στα ποστ που γραφεται και στη συνεχεια απο τους σχολιαστες, πραγμα πολυ λογικο

Κατηγορήται σωματεια και φιλοζωους χωρις να εχεται ζητησει την γνωμη τους.
Εσεις οφειλεται να απευθυνθήτε σε αυτους. Εσεις θετεται τα ερωτήματα και αυτο επιβαλει η δημοσιογραφικη δεοντολογια.

Τι νοημα εχουν ολα αυτά που γραφεται αν δεν εχετε την αποψη ολων των ενδιαφερομενων?


Να ζητήσεται τη γνωμη τοσο των ελληνων αλλα και ξενων σχετικά με τις υιοθεσιες αν πραγματικά σας ενδιαφερει να προκύψει κατι θετικό για τη φιλοζωια και οχι απλα η διασπορα εντυπωσεων.

Προσωπικά πιστευω οτι επρεπε να το εχετε κανει πριν δημοσιευσεται αυτο το αρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε άρθρο είναι προσωπική άποψη και εμπειρία του καθενός και αυτός που το υπογράφει φέρει την ευθύνη των όσων γράφει. Όποιος θέλει μπορεί να αρθρογραφεί στα blogs, στα sites, στις εφημερίδες και στα περιοδικά και εκφράζει τη γνώμη του για θέματα της επικαιρότητας. Δεν γίνεται έρευνα πριν και για κάθε άρθρο που θα δημοσιευτεί.

Γιώργος Κ.
δημοσιογράφος
άλλου ειδησεογραφικού blog

Στελλα είπε...

Το θεσατε παρα πολυ σωστά.
Προσωπικες αποψεις και τιποτα περισσοτερο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Γιωργο Κ, η Αννιτα Κασσιματη μιλαει για ερευνα και μαλιστα υπερασπιζεται με πολυ παθος την αποψη της.
Ευλογα λοιπόν μιλώ και εγω για διασταυρωση στοιχείων.

Ας μας ξεκαθαρισει λοιπον την ταυτοτητα αυτου του ποστ, αν θελουμε να ειμαστε σοβαροι

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο καθένας να έχει κάνει την έρευνά του και να έχει τα στοιχεία του. Όλα θα χρειαστούν κάποια στιγμή. Κι εγώ κάνω έρευνα τώρα.

Πέτρος Π.
Ηλιούπολη