Σελίδες

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ποιός άραγε ψεύδεται στο θέμα των αποστολών και των "πωλήσεων" των αδέσποτων ζώων στην Ευρώπη;

Κυρίες και κύριοι ανώνυμοι σχολιαστές,

Ισχυρίζεστε ότι ψευδόμαστε, με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας καταφυγίου, που δεν είναι αυστριακό αλλά ελληνικό ; Ωραία, έγινε λάθος με τη γερμανική γλώσσα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη του λάθους. Λες και αυτό τιμά τα ελληνικά καταφύγια,  με τόσες δωρεές και βοήθεια που λαμβάνουν από την Ευρώπη. Ή μήπως δεν το δημοσιεύσαμε αυτό ; Λες και δεν αναρτήσαμε φωτογραφίες από άλλα γερμανικά καταφύγια χειρότερα από αυτό...
Εννοείτε ότι τo θέμα αυτό είναι ; Αν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα καταφύγια ;
Ποιός έχει διαψευστεί ως τώρα στην ουσία του θέματος, που ... μόνιμα παρακάμπτετε, εσείς , ή εμείς ; Ποιός ισχυριζόταν μετά πάθους ότι, τα ελληνικά αδέσποτα που φεύγουν από τα ελληνικά λιμάνια και τα αεροδρόμια, τα περιμένουν ζωόφιλοι που τα υιοθετούν κατευθείαν στα σπίτια τους και ζουν ευτυχισμένα ;  Ποιός μιλούσε για "παραδείσους" αδέσποτων στη Βόρεια Ευρώπη ; Εκεί που εξαφανίζουν τα αδέσποτα , εξολοθρεύοντας τα με κάθε τρόπο , προκειμένου να είναι "πολιτισμένοι" οι δρόμοι τους ; Ποιός ψεύδεται , όταν αναρτούμε δημοσιεύματα με εγκατάλειψη ή κακοποιήσεις ζώων στη Γερμανία ; Ποιός ψεύδεται , όταν καταγγέλλεται χρόνια τώρα και καταγράφεται με τόσες ενδείξεις αισχροκερδής εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων από πολλούς εμπλεκόμενους ; Ποιός ψεύδεται τελικά, όταν...




αποδεικνύεται ότι τα αδέσποτα φεύγουν από τη χώρα μας για να αναρτηθούν στις αγγελίες πώλησης σκύλων και μένουν σε κάποια καταφύγια, καλύτερα ή χειρότερα ; Πόσα από αυτά πωλούνται ανάμεσα σε εκατοντάδες ζώα από τόσες χώρες;
Σε τόσες γερμανικές ή άλλες αγγελίες πώλησης σκύλων και κουταβιών από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, μέσω των οποίων ανατρέπονται όλοι σας οι ισχυρισμοί, σας ενόχλησε η ... λεζάντα του καταφυγίου ;
Ψευδόμαστε άραγε εμείς, με τόσες δημοσιεύσεις χωρών όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελβετία, ακόμη και η Γερμανία που "φωνάζουν" με κάθε τρόπο και μέσον πως πρέπει να σταματήσει το παράνομο και ανεξέλεγκτο εμπόριο κατοικίδιων από την Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη;
Ψευδόμαστε με τόσες ενστάσεις που υποβάλλονται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 998/03 για τις μετακινήσεις των ζώων και τις ανακοινώσεις της Ε.Ε. για το θέμα ;
Ψεύδονται μήπως οι ίδιοι οι ζωόφιλοι Γερμανοί με τόσες έρευνες , που αποκαλύπτουν ότι έρχονται στη χώρα τους κάθε χρόνο 500.000 αδέσποτα από την Ευρώπη και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, καθώς τα καταφύγια τους είναι υπερπλήρη και υπερχρεωμένα ; Ψεύδονται οι Γερμανοί που αποκαλύπτουν πώς γίνεται η οικονομική συναλλαγή και πώς αποκομίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και οι μεσάζοντες κέρδη , από τις αποστολές αδέσποτων ζώων ; Ψεύδονται οι ζωοφιλικές της Ελβετίας και της Γερμανίας αλλά και της Αμερικής , όταν λένε ότι πολλά κατοικίδια από τα καταφύγια υποβάλλονται σε ευθανασία , γιατί δεν χωράνε; Ψεύδονται τόσες έρευνες μεγάλων ζωοφιλικών διεθνών οργανισμών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, που κάνουν λόγο για πειραματόζωα, που λαμβάνονται από τα αζήτητα των καταφυγίων ή από τους δρόμους ; Tα video και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι ψευδή στοιχεία ; Ή μήπως είναι ...ψεύτικα τα ζώα ;
Αν όλοι αυτοί ψεύδονται και μόνο εσείς λέτε την αλήθεια , τότε ψευδόμαστε και εμείς.
Αν όλα αυτά τα στοιχεία που δημοσιεύονται διεθνώς , τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες χώρες του ..."ανατολικού μπλοκ" είναι ανακριβή, τότε θα πρέπει να είστε εσείς οι ειλικρινείς και αδικημένοι, πλην όμως,  με "ειρωνίες" για όλες τις δημοσιεύσεις και φυσικά με 2 ή 3 φωτογαφίες υιοθεσιών για να αποδείξετε τις αντιρρήσεις σας... Φυσικά, πάντα "σημαία" των ισχυρισμών σας είναι κάποιες κακοποιήσεις αδέσποτων ... Αυτό αρκεί για να "νίψετε τας χείρας σας".
Αν κάνατε τόση προσπάθεια και είχατε τόσο πάθος, όσο έχετε για τις αποστολές ζώων κάποιοι ζωόφιλοι ,  αν κάνατε τόσο αγώνα για να πιέσετε την κατάσταση εδώ,  για να προβάλλετε στις περιοχές σας τα δέοντα ή αφιερώνατε όλα τα χρήματα που συγκεντρώνατε στη διάσωση των ζώων και στη βελτίωση των καταφυγίων,  θα είχαμε ολιγότερα προβλήματα με τα αδέσποτα, όπως έγραψε κάποιος σχολιαστής . Οι ευθύνες θα έμεναν μόνο στην πολιτεία.

Εύη Κυρατζή

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ... ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ , ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΚΟΛΟΥΜΠΡΑ.
ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ SITE , ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΚΕΛΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΟΥ SITE ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...
ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

εγω θελω μια επισημη απαντηση απο το υπουργειο και απο την φιλοζωικη ομοσπονδια για θεμα με τις αγγελιες συναρτηση των τιμων.

Ανώνυμος είπε...

πάλι ασυναρτησίες γράφετε και αερολογίες
εμείς σώζουμε τα αδέσποτα που άλλοι πετάνε στο δρόμο

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ποιό πρωτότυπο δεν βρίσκετε να απαντήσετε ; Κασσέτα έχετε βάλει;

Μάνια Κ.

Ανώνυμος είπε...

και εγω τα σωζω αλλα δεν τα πουλαω!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε πολλά προβλήματα με τα αδέσποτα μας αλλά δεν είναι λύση να τα κάνουμε πακέτα στα φορτία και να τα στέλνουμε έξω ΠΟΥΛΟΝΤΑΣ τα στο ίντερνετ . Έλεος βρε παιδιά. Έχουμε ξεσκατίσει, θεραπεύσει, ξετσιμπλιάσει, ξετσιμπουριάσει σκυλιά και γατιά, έχουμε πλύνει τις πληγές τους , έχουμε δέσει τα ποδαράκια τους, τα έχουμε μαζέψει από τροχαία, τα έχουμε βγάλει από σκουπίδια , αλλά δεν διανοηθήκαμε να τα πουλήσουμε με αυτό τον τρόπο στην Ευρώπη. Γιατί ο τρόπος παίζει ρόλο. Ιδρώνουμε να τα δώσουμε για υιοθεσίες και συμφωνούμε όλοι να βρίσκουμε και από το εξωτερικό ανθρώπους να τα παίρνουν, αλλά όχι έτσι, μέσα από τέτοιο εμπόριο και εκμετάλευση. Σωστά έγραψαν να στέλνουμε τις φωτογραφίες τους και αν τα θέλουν να τα στείλουμε με τις σωστές διαδικασίες. να γίνεται έλεγχος ζητάμε όλοι και νομίζω και η δημοσιογράφος το είπε πολλές φορές. Όχι να τα φορτώνουμε σαν πατάτες στα πλοία και στα αεροπλάνα και να τα στέλνουμε και ας πάνε στην ευχή... Τί έχουν γίνει όλα αυτά που δεν πήραν οι ευρωπαίοι ; Ποιός τα κρατάει τόσα χρόνια που φεύγουν ζώα από την Ελλάδα ; Γιατί φεύγουν εδώ και πολλά χρόνια. Οι μεσάζοντες που γράφετε είναι κάποιοι που έρχονται από έξω με "δώρα" για τα σωματεία και κλείνουν τις συμφωνίες για την ποσότητα των αδέσποτων που θα στείλουν. Τα γνωρίζουμε πολλοί αλλά δεν μιλάμε.

Αθηνά

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ?
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑΤΙ.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.
ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ν'ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Ανώνυμος είπε...

Τί μας λέτε ; Οι τιμές πώλησης των αδέσποτων από Καρδίτσα, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Αίγινα, Καβάλα και βάλε από διάφορα μέρη , δεν είναι εμπόριο ; Τα παρακολουθούμε όλοι άναυδοι και διαμαρτύρεστε γιατί δημοσιεύονται; Κρυφά είναι δηλαδή ; Γιατί θίγεστε ; Επειδή βγήκαν κάποιες ιστοσελίδες που δείχνουν τα σκυλιά των ελληνικών δρόμων διατιμημένα στη Γερμανία ; Όταν πουλιούνται τα αδέσποτα ζώα μιας χώρας σε τιμοκαταλόγους του διαδικτύου τί είναι ; Και αν έχετε αποδειξεις ότι όλα αυτά τα σκυλιά που μετράμε και καταγράφουμε πάνε σε σπίτια , τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

Μάνια Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝΟΗΤΟΙ.
ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?
ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΟ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟΠ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ?
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
ΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ.
ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΤΣΟΠ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΕΥΝΑ?
ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΝΑ Τ'ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 250 ΕΥΡΩ?
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν'ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ?
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΙΤΕ ΜΑΖΟΥΤ ΚΑΙ Ν'ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΥΣΙΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

Γίνεστε και πάλι αγενείς και γράφετε και βρίζετε ανώνυμα . Μόνο και μόνο αυτό σας μειώνει σε εμάς τους απλούς πολίτες φιλόζωους που ρωτάμε και ψάχνουμε.
Εγώ η Μάνια Κ. δεν είμαι δημοσιογράφος , αλλά φιλόζωη αναγνώστρια όλων των σχετικών sites, με πολύ κακή εμπειρία από φιλοζωικά σωματεία, όπως και αρκετοί άλλοι γνωστοί μου. Γιαυτό τα ψάχνω και με ενδιαφέρουν όλα. Γιαυτό χαμηλώστε τους ανάγωγους τόνους σας, γιατί δεν σας παίρνει, τουλάχιστον σε ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα και ψάχνουν και ρωτάνε να μάθουν. Για τα pet shops έχουν γράψει πολλά στο site αυτό και δεξιά υπάρχουν και διαφημιστικά αποτρεπτικά από τα μαγαζιά αυτά. Γιατί να μην ψάξουν και το θέμα που "καίει" την Ευρώπη, τις μετακινήσεις των ζώων ; Ή νομίζετε ότι εμείς όλοι δεν τα ψάχνουμε και δεν διαβάζουμε στο Internet τί γίνεται ; Νομίζετε ότι περιμένουμε μόνο τους δημοσιογράφους ; Γιατί μόνο στο διαδίκτυο πλέον μαθαίνουμε την αλήθεια για όλη την επικαιρότητα και όλα όσα κρύβουν οι υπόλοιποι.
Εσείς φέρεστε λες και σας κατηγόρησε κανείς και δεν το είδαμε αυτό. Σε κάθε ανάρτηση που έβγαζαν υπήρχε και το αντίστοιχο link στο Internet. Αναδημοσίευαν έρευνες των ξένων και μας έδειξαν που πάνε τα αδέσποτα. Από εσάς ή άλλους των σωματείων ή μεμονωμένων που στέλνουν ζώα, διαβάσαμε σε σχόλια παλιότερα και επανειλημένα ότι πηγαίνουν σε σπίτια αυτά που φεύγουν. Έχουν δίκιο που αναρωτιούνται εδώ πού πάνε, όπως όλοι μας. Τα ψάξαμε κι εμείς και τα διαβάσαμε και βρήκαμε κι άλλες έρευνες. Δεν μπορεί όλες οι χώρες να έχουν πρόβλημα με τις εξαγωγές αδέσποτων και εμείς να το παίζουμε κουφοί και τυφλοί. Δεν καταγγέλεται κανείς, απλά αναδημοσιεύονται έρευνες ξένων και μας ανοίγουν τα μάτια , γιαυτό ενοχλείστε έτσι. δεν εξηγείται αλλιώς.
Αφού δέχεστε δωρεές και γίνονται τόσες χορηγίες , πώς πληρώνετε για τα έξοδα των σκύλων ; Αφού όλα εξηγούνται στο Internet από τους γερμανούς ειδήμονες , τί μας λέτε; Και να θυμάστε ότι δεν πείθετε με αυτό τον κακό τρόπο.

Μάνια Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΑΝΟΗΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα να ρωτούσατε την Ομοσπονδία Φιλοζωικών Σωματειων στην Βόννη.Αν είναι νόμιμο να ζητούν χρήματα όταν δίνουν ένα ζώο τα σωματεία στην Γερμανία. Δεν υπάρχει Γερμανικό Σωματείο που να δίνει γερμανικά σκυλιά χωρίς να ζητά αυτό το αντίτιμο.Το προβλέπει ο Νόμος.Είναι ασφάλιστρα. Αυτό σημαίνει η γερμανική λέξη.SCHUTZGEBÜHR.
Με αυτό πληρώνονται τα εμβόλια, οι αιματολογικές εξετάσεις, το τσιπ και η στείρωση
Η τιμή διαφέρει από σωματείο σε σωματείο και από ζώο σε ζώο.
Δίνουν μάλιστα και απόδειξη και αναγράφεται αυτή λέξη.
Επίσης τα σωματεία εκεί ελέγχονται από την εφορία. Εδώ ποτέ δεν ελέγχονται. Τυπικά ναι, ουσιαστικά ποτέ. Στην Ελλάδα εννοώ.

Εκτός και αν όλα τα σωματεία εκεί είναι απατεώνες και παράνομα.
Αυτό ισχύει σε όλη την Βόρεια Ευρώπη. Τώρα αν στην Ελλάδα δεν ισχύει. Δεν πειράζει. Εμείς είμαστε μεγαλόψυχοι και πλούσιοι.

Ως δημοσιογράφος μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση στα κεντρικά γραφεία της Γερμανικής Ομοσπονδίας κατά ποσο είναι νόμιμο.
Η οποιά βέβαια έχει πάνω από 400 μέλη. Ε, δεν είναι όλοι απατεώνες. Κάτι θα σας πουν.
Πρόεδρος ο Dr. jur. Appel.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΙΞΑΤΕ . ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΑΙΤΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΥΣΤΕΡΙΚΑ ; ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ. ΕΙΔΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΤΩΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ, ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΥ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΡΑΨΑΤΕ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ, ΚΑΙ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ Η ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΡΥΨΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ , ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΕΤΕ , ΚΑΤΙ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΘΕ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΜΟΝΟ Η ΕΝΟΧΗ ΒΓΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ . ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ : ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ; ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ; ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ; ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΕΧΕΤΕ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΘΕΙΤΕ ; ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΨΙΛΟΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑΦΙ ΣΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΙΝΑΦΙΑ ΕΞΑΛΛΟΥ.

Δ.Δ.Δ.