Σελίδες

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010



Εγκαταλειμμένα, κτυπημένα και φοβισμένα κατοικίδια στο καταφύγιο Bayreuth, στη Γερμανία

http://tierheim-bayreuth.de/

To γερμανικό καταφύγιο Bayreuth, νότια της ομώνυμης πόλης, δεν είναι σε καλή κατάσταση και ζητάει οικονομική ενίσχυση και δωρεές. Ζητάει ζωόφιλους να υιοθετήσουν σκύλους , γάτες και τρωκτικά, ενώ έχει μαζέψει πολλά εγκαταλειμμένα κατοικίδια από τους δρόμους αλλά και παρατημένα δεμένα σε δένδρα, άλλα κτυπημένα , άλλα γιατί τα βαρέθηκαν οι ιδιοκτήτες τους , ακόμη και κουταβάκια...
Μας το έστειλε αναγνώστης , λόγω της τόσο έντονης αντίδρασης που καταγράφηκε στα σχόλια, περί "πολιτισμού και ζωοφιλίας των Γερμανών", σε σχέση με την Ελλάδα. Εμείς επιμένουμε ότι ...


αυτά γίνονται, δυστυχώς, παντού, όπου υπάρχουν άνθρωποι. Η Γερμανία έχει μεν περισσότερη πειθαρχία σε όλες τις νομοθεσίες της , αλλά πολλά τρωτά και στα θέματα των ζώων. Και πάντως, τα καταφύγια αδέσποτων είναι γεμάτα.

Στο site του καταφυγίου Bayreuth, αναγράφεται ότι σήμερα βρίσκονται σε οριακή οικονομική κατάσταση. Μπήκε στο internet από τις αρχές του 1997 και ανακαινίστηκε τον Αύγουστο του 2008, ενώ μαζεύει 600 ζώα το χρόνο. Τονίζουν το δυσάρεστο γεγονός της εγκατάλειψης σκύλων και γατών από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς τους γίνονται ...φορτικά ή βαρετά ή ενοχλητικά.
Άλλα κατοικίδια, τονίζουν, τους έρχονται άρρωστα, παραμελημένα, κτυπημένα, φοβισμένα από μακροχρόνια απομόνωση ή και κτυπήματα από τους ιδιοκτήτες τους κ.λπ. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία τους φέρνει σκυλιά που τα έχουν παρατήσει δεμένα στα δένδρα και αναζητούνται οι ιδιοκτήτες τους με ...αγγελίες.
Επίσης υπάρχουν και αγγελίες πώλησης σκύλων και κουταβιών .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπα, μόνο στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά ; H Γερμανία είναι πολιτισμένη χώρα και τα αγαπάει τα ζώα της . Σας στέλνω όλα όσα βρήκα για Γερμανία και το χάλι της στα ζώα.
Θα τα στείλω στο email της συναδέλφου σας που γνώρισα .

Μάνια Κ.