Σελίδες

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια

Καλό Πάσχα με Αρνιά Ζωντανά και Όχι Σουβλιστά!

Από τη Μάριζα Χριστοδούλου

Υλικά για 6 άτομα
700 γραμ. διάφορα μανιτάρια 10 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα 5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού 200 γραμ. αντίδια 1 φλιτζ. του καφέ άνηθο 2 αυγά χυμό από 1½ λεμόνι αλάτι, πιπέρι
Παίρνουμε τα μανιτάρια και


τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε να περιμένουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά της ώρας.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε το λεμόνι, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και η ψευτομαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.
Σημείωση. Εάν θέλετε να γίνει εντελώς ελαφριά η μαγειρίτσα, αυγοκόψτε τη μόνο με ασπράδια αυγών. Έτσι δεν θα έχει ίχνος χοληστερίνης και θα είναι κατάλληλη και για τον πιο ιδιότροπο καλεσμένο μας.


Καλό Πάσχα με Αρνιά Ζωντανά και Όχι Σουβλιστά!


"Μάριζα Χριστοδούλου"


Δεν υπάρχουν σχόλια: