Σελίδες

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομος κτηνίατρος στη Νέα Φιλαδέλφεια ...



Η σκυλίτσα της φωτογραφίας πέθανε στις 11/2/09 και ήταν μόλις 2 ετών...
Η αιτία : απόπειρα στείρωσης της από παράνομο κτηνίατρο...

Πού να φανταζόταν ο ιδιοκτήτης της Μοιρα, Χ.Α., όταν εμπιστευόταν τον παλιό του συμμαθητή για την στείρωση της σκυλίτσας του, ότι αυτός ήταν παράνομος κτηνίατρος;


Τις άλλες φορές πήγαινε στο σπίτι τους και ποτέ δεν πήγαν εκείνοι στο ιατρείο... Το ιατρείο που δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα!!!
Όπως κατηγγειλε και στον Κτηνιατρικό σύλλογο, ο Χ.Α είδε το ''ιατρείο'' του Αδαμάντιου Παϊδα όταν πήγε να πάρει την σκυλίτσα από σπίτι στη Ν.Φιλαδέλφεια.
Η Νομαρχία μετά την επώνυμη καταγγελία του Χ.Α. διαπίστωσε ότι ο Αδαμάντιος Παϊδας διατηρούσε σε κουζίνα διαμερίσματος, διάφορα εργαλεία που φανερώνουν πιθανή άσκηση κτηνιατρικού επαγγέλματος. Ο εν λόγω κτηνίατρος έχει σπουδάσει στην Βουλγαρία,ωστόσο δεν διαθέτει ούτε ιατρείο,ούτε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ούτε αναγνώριση του πτυχίου του ως ισότιμο με τα ελληνικά και ούτε άδεια λειτουργίας ιατρείου Μικρών Ζώων. Του απαγορεύθηκε να ασκεί το επάγγελμα σε οποιονδήποτε χώρο, όμως όπως καταγγέλει ο Χ.Α. αυτός ''συνεχίζει τα ίδια, με τα ίδια αποτελέσματα''.!

Το τραγικό όμως της υπόθεσης δεν σταματά εδώ!

Ο ανωτέρω ''κτηνίατρος'' έχει υπάρξει υπόψηφιος δημοτικός σύμβουλός, δηλώνοντας επίσημα ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ που δραστηριοποιείται στην Ν.Φιλαδέλφεια, καθώς και μέλος του συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας για τ αδέσποτα ζώα που βοηθά σε συχνή βάση!!!
"Είναι πτυχιούχος Κτηνιατρικής με κατεύθυνση στα ζώα συντροφιάς και ειδικότητα στη λοιμωξιολογία ζώων και ζωο-ανθρωπονόσων.Έχει Δίπλωμα εξειδίκευσης στην τεχνητή γονιμοποίηση ζώων. Από την ηλικία των 16 ετών προσέφερε εθελοντική εργασία στην εταιρία προστασίας ζώων στο Βοτανικό όπου είχε ενεργά την πρώτη του επαφή με την κτηνιατρική επιστήμη.Στη στρατιωτική του θητεία, ως οπλίτης κτηνίατρος,
διετέλεσε επόπτης υγιεινής, καθώς και κλινικός κτηνίατρος στα εκπαιδευμένα σκυλιά της πολεμικής αεροπορίας της Λήμνου.
Από διετίας, με εθελοντική εργασία, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα αδέσποτα ζώα, ως κλινικός κτηνίατρος και επιστημονικός σύμβουλος του φιλοζωικού συλλόγου
Νέας Φιλαδέλφειας, του οποίου είναι και μέλος."

http://www.oramapolis.gr/aboutus_symvoyloi/bio-26.htm


Τα ερωτήματα πολλά...
Οι άπειροι κτηνίατροι είναι πολλές φορές πιθανό να χάσουν ζώο πάνω σε μια εγχείρηση αλλά όχι και δεδομένο. Άπειροι ή έμπειροι όμως όλοι παίρνουν πρώτα αναγνώριση του πτυχίου τους και άδεια άσκησης επαγγέλματος,σωστά? Ο ανωτέρω όμως δεν είχε τίποτα από αυτά,ούτε και κτηνιατρείο.

Μέχρι σήμερα, από πληροφορίες που έχουμε, ο άνθρωπος αυτός ΔΕΝ έχει ιατρείο, ούτε και άδεια άσκησης επαγγέλματος.Αγοράζει μηχανήματα και σχεδιάζει να ανοίξει κτηνιατρείο.Αγνωστο το πότε.

Επίσης, μετά την καταγγελία του Χ.Α. και άλλα άτομα αναφέρουν παρόμοιες εμπειρίες από αυτόν τον άνθρωπο,όπως χορήγηση λάθος φαρμάκων σε γάτα και χορήγηση λάθος αντιβίωσης σε σκύλο. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου τον πήγε σε αυτόν καθώς όλοι τον διαφήμιζαν ως πολύ καλό και φθηνό και ότι εμβολιάζει τα σκυλιά του συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας! Πράγμα που δείχνει ότι ασκούσε κανονικά το επάγγελμα του κτηνιάτρου!Ο σκύλος έκανε συνέχεια εμετούς μετά την αντιβίωση.



ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 6/4/09:

ΘΕΜΑ :Διερεύνηση καταγγελίας

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο της Νομαρχίας Αθηνών:

"Στις 27-3-2009 κτηνίατροι της Υπηρεσίας μας, μετέβησαν επί της οδού Σαράντα Εκκλησιών 30,στη Ν.Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό 1, καταγγείλατε στην Υπηρεσία μας ότι ο κ.Αδαμάντιος Παϊδας διατηρεί παράνομο κτηνιατρείο στην κουζίνα διαμερίσματος 1ου ορόφου,ενώ ασκεί παράνομα το κτηνιατρικό επάγγελμα χωρίς να διαθέτει αναγνωρισμένο πτυχίο από το ΔΟΑΤΑΠ και άδεια άσκης επαγγέλματος.

Κατά την επιθεώρηση που διενεργήθηκε, παρουσία του κ.Αδαμάντιου Παϊδα,
α) στην κουζία διαμερίσματος του 1ου ορόφου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός τραπεζιού κουζίνας,
ενός φορητού χειρουργικού προβολέα με μεγεθυντικό φα;κό, ενός στατό με ορούς, ενός
κλιβάνου αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων καθώς και διάφορων υλικών πρώτων βοηθειών.

Στον ανωτέρω εξοπλισμό πιθανόν να ασκούνται κτηνιατρικές υπηρεσίες.

β)ζητήθηκαν το πτυχίο και η άδεια άσκησης επαγγέλματος του Αδαμάντιου Παϊδα.

Προσκομίστηκε

-επίσημη μετάφραση του πτυχίου (πανεπιστημίου Βουλγαρίας) και

- πράξη αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ με την οποία προκύπτει ισοτιμία του πτυχίου σας με τα απονεμόμενα
από τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (τμήματα Κτηνιατρικής) αλλά όχι αντιστοιχία με αυτά.

Ως εκ τούτου όπως δηλώθηκε προφορικά και εγγράφως στον κ.Αδαμάντιο Παϊδα, οφείλει να προβεί σε άμεση παύση της
πιθανής άσκησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος σε οποιοδήποτε χώρο,δεδομένου ότι δεν διαθέτει αναγνωρισμένο (αντίστοιχο)
πτυχίο με τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τμήματα Κτηνιατρικής) και συνεπώς Άδεια άσκησης επαγγέλματος από το ΓΕΩΤΕ και Άδεια Λειτουργίας Ιατρείου Μικρών Ζώων από την Υπηρεσία μας.

Κατόπιν όλων των παραπάνω η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαβίβαση του φακέλου της εν λόγω υπόθεσης στην Εισαγγελία
Πρωτοδικών".


Προσπαθούμε να πάρουμε τηλέφωνο τον κ. Παϊδά αλά κανείς δεν έχει το τηλέφωνο του. Ούτε το 11888...

πηγή : adespoto.gr (υπάρχει φωτογραφία του με βιογραφικό , καθώς και τα έγγραφα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: