Σελίδες

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η Λέιλα αφέθηκε στο δρόμο από... σπίτι,
αλλά δεν είναι μαθημένη για δρόμο...

Στειρώθηκε , εμβολιάστηκε και αφέθηκε και πάλι ως αδέσποτο στο δρόμο. Διαβάστε την ιστορία της, όπως την αφηγείται ο Κώστας και ας βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Επίσης διαβάστε και την ανακοίνωση της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Φιλόζωων «Ο ΑΡΓΟΣ» ΕΞΑΡΧΕΙΑ, γιατί έχει ενδιαφέρον:


Γεια χαρά σε όλους,

Πριν μερικές μέρες έξω από το Πολυτεχνείο είδα έναν πρεζάκια να κακοποιεί την pitbullίτσα των φωτογραφιών και του την πήρα. Η μικρή αν και είχε κολάρο του Δήμου Αθηναίων δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση: Ήταν αφυδατωμένη, εμφανώς αδυνατισμένη και πολύ ταλαιπωρημένη. Επίσης ήταν στειρωμένη μόλις μερικές μέρες πριν. Η συμπεριφορά της Λέιλα στο δρόμο δεν είναι συμπεριφορά σκυλιού που έχει μάθει να ζει έξω, οπότε συμπεραίνω πως κάποιος την παράτησε πρόσφατα, αμέσως ο Δήμος την μάζεψε και την στείρωσε, και στη συνέχεια την άφησε πάλι στο δρόμο.

Μίλησα με έναν υπάλληλο από το τμήμα αδεσπότων, ο οποίος μου επιβεβαίωσε πως η Λέιλα είναι πρόσφατα καταχωρημένη στα αρχεία τους. Μου είπε επίσης πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες (ελριχίωση, καλαζάρ, κλπ). Πέραν αυτών, είναι ιδιαίτερα φιλική και όλους τους ανθρώπους αλλά και με όποιο σκυλί έχει συναντήσει. H Λέιλα τις τελευταίες μέρες μένει σε ένα φιλικό σπίτι με σκοπό να φιλοξενηθεί μέχρι να πάρει τα πάνω της από την εγχείρηση της στείρωσης και να πάρει και μερικά κιλά, καθώς όπως έγραψα και ανωτέρων ήταν εμφανώς αδυνατισμένη, σχεδόν σκελετωμένη.

Από ότι φαίνεται η Λέιλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους κινδύνους της ζωής του δρόμου όπως άλλα αδέσποτα. Ήδη ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορεί να μείνει για πάντα στο σπίτι που φιλοξενείται τώρα και επειδή θέλω να αποφύγω να αναγκαστώ να την αφήσω πάλι στους δρόμους, όποιος/α ενδιαφέρεται να την κρατήσει ή γνωρίζει κάποιον/α που ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με mail, ή στο τηλέφωνο 6982-462762.

Κώστας


Πανελλήνια ‘Ένωση Φιλόζωων «Ο ΑΡΓΟΣ»
ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Το σκυλί όταν το μάζεψε ο Δήμος ήταν σε καλή κατάσταση. Το φρόντιζαν οι φιλόζωοι και το σωματείο της περιοχής για λίγο διάστημα, γιατί ήταν νέο-εγκαταλελειμμένο στην περιοχή μέχρι να το στειρώσουμε. Ο Δήμος το άφησε στην κατάσταση που βλέπετε. Σε απίσχναση. Έχουμε και άλλες φωτογραφίες. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το πάρουμε γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε γεμάτοι από άλλα ζώα σε ανάγκη. Είναι απαράδεκτο να επανατοποθετούνται σε τέτοια χάλια τα ζώα. Αναρωτιόμαστε αν τα σκυλιά στο "καταφύγιο" ταΐζονται και φροντίζονται σωστά. Είναι αδιανόητο μέσα σε λίγες μέρες που παραμένουν εκεί να καταλήγουν σε τέτοια κατάσταση.
Δεν είναι το πρώτο ζώο που επανατοποθετείται σε απίσχναση και με πληγές.
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένας έλεγχος για την κατάσταση στο "καταφύγιο" και τι ακριβώς γίνεται εκεί; Το Πρόγραμμα το πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες και μόνο η παραμονή των ζώων εκεί κοστίζει 13-15 ΕΥΡΩ την μέρα για το κάθε ζώο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε. Πέρα από τα άλλα τεράστια ποσά που δαπανούνται μηνιαίως, όπως η σύμβαση με ιδιώτη μπόγια-περισυλλογέα που λαμβάνει 40.000 (ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΕΥΡΩ το μήνα για να "συλαμβάνει" τις απογευματινές ώρες αδέσποτα χωρίς μάλιστα να δίνει λογαριασμό σε κανένα σωματείο όπως οφείλει σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003. 40.000 ΕΥΡΩ είναι ένα τεράστιο κονδύλι που το έργο ανατίθεται απευθείας χωρίς διαγωνισμό μέχρι αυτό το ποσό. Μήπως από δω κάπου ξεκινάνε και τα διάφορα ελλείμματα του υπό πτώχευσης κράτους;
Έχουμε δε επανειλημμένως καταγγείλει την ακούσια ή εκούσια κακοποίηση των αδέσποτων από του χρήστες και άλλω παρεμβατικών στοιχείων, την μέθοδο να τα προτρέπουν σε επίθεση ατόμων, την χορήγηση χαπιών (κυρίως Ardane) στα ζώα με τραγικά αποτελέσματα, αλλά ο Δήμος κωφεύει και αδιαφορεί. Μόνο περισυλλέγει και χαρακτηρίζει τα ζώα επιθετικά.
Προβαίνει δε και σε υιοθεσία ζώων σε τέτοια άτομα! Αρκεί να δηλώσουν μια κατοικία.
Η φροντίδα των αδέσποτων δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό μέλημα και ο σκοπός των σωματείων, αλλά και ο έλεγχος των Προγραμμάτων.

Χαιρόμαστε πάντως που κάποιος του έδωσε μια στέγη.

Πανελλήνια ‘Ένωση Φιλόζωων «Ο ΑΡΓΟΣ»
ΕΞΑΡΧΕΙΑ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι μόνο δεν αντιλέγω, αλλά συμφωνώ και επαυξάνω με τα αναγραφόμενα.

Κάτι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει με το μεγάλο φαγοπότι και το μπάχαλο που αποκαλείται "Πρόγραμμα Αδέσποτων Ζώων" του Δήμου Αθηνών.

Πολλά -πάρα πολλά -τα λεφτά...
Πολλοί οι συνδαιτημόνες ... Ανύπαρκτος ο έλεγχο(Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει) ....
Άγνωστο έως και επικίνδυνο για τα ζώα το "Πρόγραμμα" για τους δημότες στις περισσότερες περιοχές του Δήμου .
Ανεξέλεγκτος ο αριθμός των βουβών και ανυπεράσπιτων θυμάτων της συγκεκριμμένης ρεμούλας!