Σελίδες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010






διάγραμμα
κακοποιήσεων
ζώων



Διεθνής ειδησεογραφία περιστατικών
κακοποίησης ζώων...

(8 Φεβρουαρίου 2010)

Βαρύς τραυματισμός κουταβιού, θανάτωση πάπιας, κακοποίηση και θανάτωση σκύλου, κάψιμο σκύλου με λάδι, θανάτωση σκύλου με άγριο τρόπο, κτύπημα εγκύου γάτας με σίδερο, εγκατάλειψη κουταβιών, είναι μερικά ενδεικτικά περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης κατοικίδιων κυρίως ζώων. Όχι δεν αφορούν στην Ελλάδα, αλλά σε άλλες χώρες , από δημοσιεύσεις μίας ημέρας, σε μεγάλες διεθνείς ιστοσελίδες του Internet. Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα κακοποιήσεων ζώων από τα χιλιάδες καθημερινά ανά τον κόσμο.

Διαβάστε τα :




*Δύο άνδρες από την Οττάβα αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακοποίησης ενός κουταβιού ράτσας husky, με τραύματα στο κεφάλι του και στο πόδι του. Ο ιδιοκτήτης του το πέταξε μέσα στο διαμέρισμα του , σε απόσταση 2 μέτρων περίπου και κτύπησε σε ένα τραπέζι . Στη συνέχεια, το κουταβάκι το μετέφερε στο σπίτι φίλου του , όπου το παράτησαν επί 48 ώρες στο γκαράζ , χωρίς να το πάνε σε κτηνίατρο. Όταν το πήγαν στον κτηνίατρο, αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρήματα και το σκυλάκι αντιμετωπίζει τώρα προβλήματα από τα τραύματα του. Οι δύο άνδρες θα δικαστούν στις 18 Φεβρουαρίου.

The Vancouver Sun
*Ο 18χρονος Derike Bennett από το Baldwin κατηγορήθηκε για κτύπημα και θανάτωση πάπιας , ενώ ήδη είχε δείξει συμπτώματα βίας … Σύμφωνα με την Αστυνομία , μάρτυρες – φιλοι του - είδαν το νέο να κτυπάει κάτι και στη συνέχεια βρήκαν νεκρή την άτυχη πάπια. Αποδόθηκε σε «τυπικά παιχνίδια νέων» , αποβλήθηκε από το σχολείο του για 5 ημέρες και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει και το δικαστήριο.

*Ένας άνδρας αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες βίας σε ζώο, καθώς κακοποίησε το σκυλί της φίλης του, ένα κουτάβι Yorkshire Terrier , του έσπασε το λαιμό και το πέταξε σε δασάκι πίσω από ένα εμπορικό κέντρο. Ένας μάρτυρας ειδοποίησε τις Αρχές και βρέθηκε το πτώμα του σκύλου.

*Γυναίκα ηλικίας 40 ετών  κατηγορείται ότι πέταξε καυτό λάδι από την κατσαρόλα της σε σκύλο γείτονα , ηλικίας περίπου 1 έτους, γιατί την ενοχλούσε το γαύγισμα του και ...το κλάμα του τη νύχτα και δεν μπορούσε να κοιμηθεί...Ελέγχεται από τις Αρχές η περίπτωση να έχει ψυχολογικά προβλήματα. (λίγο έξω από τη Φραγκφούρτη)

DailyRecord


*Ο Robert Sanetta παραδέχθηκε ότι αφαίρεσε τη ζωή σκύλου του , με άγριο τρόπο, εκτιμώντας πως θυσίαζε την προσωπική του ζωή και την ελευθερία του, τα τελευταία 2 χρόνια… Πιστεύουν ότι θα του επιδικάσουν 1 με 2 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση ζώου και συνομωσία με κάποιον άλλο για την πράξη του (στις 24 Φεβρουαρίου). Το παγωμένο, ματωμένο κορμάκι του σκυλιού βρέθηκε στην όχθη του ποταμού Μοnongahela.

post.gazzette


*Έγκυος γάτα κτυπήθηκε μέχρι θανάτου με ένα σίδερο , από τον πατέρα της ιδιοκτήτριας της, στο Λονδίνο.

*Ζευγάρι , λίγο έξω από τη Λυών, εγκατέλειψε σε παρκάκι τα κουτάβια του σκυλιού του, που γέννησε πριν μία εβδομάδα, αλλά τους είδε τυχαία ένα άλλο ζευγάρι και τους κατέδωσε στην αστυνομία...

Wect.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το διαδίκτυο είναι γεματο με γεγονότα και καταγγελίες κακοποιήσεων και εκμεταλλεύσεων οικόσιτων ζώων, σε καθημερινή βάση και σε όλες τις χώρες, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Τα βόντεο τα αναρτούν στο youtube και σε άλλα παρόμοια δίκτυα, όχι στα ειδησεογραφικά τους sites όμως εμείς εδώ. Τα αναγράφουν μόνο ως ειδήσεις και βάζουν , όχι πάντα, κάποια φωτογραφία ζώου, όχι του κακοποιημένου. Εμείς πουλάμε και τα ζώα μας και την ψυχή μας στο διάολο για το χρήμα ...

Μιχάλης Π.
ιδιωτικός υπάλληλος