Σελίδες

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Νεώτερα για τον "Βασανισμό ζώου
από τον ιδιοκτήτη του,
στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας"

Συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες για το περιστατικό του βασανισμένου ζώου , που αναδημοσιεύσαμε από το pyrgos-news.blogspot, στο χωριό Πλάτανος της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Είπαν σε συνεργάτη μας -από το αστυνομικό τμήμα - ότι επρόκειτο για άλογο σε εγκυμοσύνη, το οποίο σύρθηκε και από την ταλαιπωρία του τραυματίσθηκε άσχημα, οπότε υποβλήθηκε σε ευθανασία. Άλλες νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για άλογο που κακοποιήθηκε και την υπόθεση εξετάζει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Ηλείας, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Πλατάνου. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή. Ένας κάτοικος της περιοχής (σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνταξιούχο αστυνομικό) έδεσε στο αυτοκίνητό του ένα άλογο με σκοπό να το «γυμνάσει»...


Όταν το άλογο, που δεν άντεξε την ταλαιπωρία, έπεσε στο έδαφος, εκείνος συνέχισε να το σέρνει για μερικά χιλόμετρα και τελικά το πέταξε σε ένα χαντάκ, στο πλάι του δρόμου. Οι γείτονες, όμως, που είδαν τι συνέβη επικοινώνησαν με την αστυνομία.
Σύμφωνα με την διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, κυρία Μπέκη Σπυροπούλου, το ζώο, από την ταχύτητα του αυτοκινήτου, δεν άντεξε και έπεσε κάτω. Ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε. Το έσερνε για περισσότερο από 2 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί σοβαρά. Οι κακώσεις ήταν πάρα πολλές, προσθέτει η κυρία Σπυροπούλου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε τελικά να του γίνει ευθανασία. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ενημερώθηκε χθες το πρωί από το κτηνιατρείο. Κατέληξε δε λέγοντας ότι μόλις λάβει τη σχετική έκθεση, θα κινήσει τις διαδικασίες για εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την κακοποίηση του ζώου.
Το άτυχο ζώο είχε σπασμένα τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του είχε φύγει από την μία πλευρά, αιμορραγούσε και από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του φαίνονταν τα εντόσθιά του. Το ζώο, που παρέμεινε ζωντανό με φρικτούς πόνους, προσπαθούσε απεγνωσμένα να σηκωθεί βγάζοντας κραυγές.
Ήταν τόσο βαριά τραυματισμένο, ώστε τελικά η κτηνίατρος που το εξέτασε αποφάσισε να του κάνει ευθανασία για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια: