Σελίδες

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010











Απαντήσεις , άρθρα και δεδομένα για τα πειράματα στα ζώα

Τα δημοσιεύουμε σήμερα ως απαντήσεις, γιατί στο θέμα που αναρτήσαμε από το περιοδικό "Γυναίκα" "οι φίλοι μας τα (πειραματο)ζωα" , εισπράξαμε "δυσαρέσκεια" σε email , αμφισβήτηση και "λύπη" σε σχόλια... Αναδημοσιεύσαμε ένα παλαιότερο σκληρό άρθρο για τα πειραματόζωα και αναρτήσαμε 2 video , μόνο και μόνο γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η ΦΡΙΚΗ.
Διαβάστε , λοιπόν, αναλυτικά κάποια μόνο από τα άρθρα, τις έρευνες και τα στοιχεία που δημοσιεύονται:

*Κάθε χρόνο δηλητηριάζονται ,καίγονται, τυφλώνονται ,δέχονται γεννητικές μετατροπές , αλoίφονται από φυτοφάρμακα , απολυμαντικά , κόβονται κομμάτια και επανακολλουνται γίνονται εξαρτώμενα από ναρκωτικά , αποκόπτονται από τους γονείς τους για να διεξαχθούν ψυχολογικά τεστ κλπ , 12 εκατ. Ζώα , ποντίκια , πουλιά , σκυλιά, άλογα , γαϊδούρια , πίθηκοι κ.α. Η Γαλλία με 2.325.000 είναι πρώτη σε αριθμό ζώων, με δεύτερη τη Μεγάλη Βρετανία με 1.847.000 , τρίτη την Γερμανία με 1.822.824 και τέταρτη η Ελλάδα με 900.000 με πέμπτη την Ιταλία με 896.000...
Επίτροπος ΕΕ, Σταύρος Δήμας

*Μπορείτε να επισκεφθείτε και εργαστήριο πειραμάτων :
http://www.stopanimaltests.com/feat/thelab/index.html


Εγκλήματα Επιστήμης
Τα πειράματα στα ζώα είναι απόπειρες δολοφονίας κατά της ζωής

Τα πειράματα ικανοποιούν την ανθρώπινη ματαιοδοξία για διάκριση
Πολλοί γιατροί, που κάνουν πειράματα στα ζώα, στην αρχή είναι μεθυσμένοι από τον πόθο να διακριθούν και να γίνουν διάσημοι και δεν υπολογίζουν τον πόνο του ζώου. Αργότερα, όταν αναδειχθούν και ηρεμήσουν, σκέφτονται πως δεν ήταν απαραίτητα όλα όσα έκαναν.
http://www.greenpage.gr/eglimata_epistimhs.htm
(εδώ υπάρχει και κάποιο από το υλικό που δημοσιεύσαμε προχθές)



Αύξηση των επιστημονικών πειραμάτων σε ζώα, του Τάσου Σαραντή
________________________________________
Πα 28/7/2008
Περίπου 2,9 εκατομμύρια επιστημονικά πειράματα σε ζώα πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος στη Βρετανία, ένας αριθμός ρεκόρ από το 1992.

Παρά τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, τα επιστημονικά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα το 2005 ανήλθαν σε περίπου 2,9 εκατομμύρια, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί τα τελευταία 14 χρόνια.

Η πλειοψηφία των πειραμάτων πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, αρουραίους και άλλα τρωκτικά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων πραγματοποιήθηκε σε ψάρια και πουλιά. Στους πίθηκους, τους σκύλους και τις γάτες πραγματοποιήθηκε μόλις το 1% από τον συνολικό αριθμό των πειραμάτων, αλλά τα πειράματα που έγιναν σε πιθήκους σημείωσαν άνοδο 11% σε σχέση με το 2004. Μόνο σε πιθήκους πραγματοποιήθηκαν 4.650 πειράματα.

Τα ποντίκια, οι αρουραίοι και άλλα τρωκτικά χρησιμοποιήθηκαν σε ποσοστό 85% στα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν το 2005, τα ψάρια κατά 8% και τα πουλιά κατά 4%. Συνολικά ο αριθμός αυτών των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα ήταν ανεβασμένος κατά 2% σε σχέση με το 2004.

Σύμφωνα με την έκθεση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών στην οποία παρουσιάζονται τα στοιχεία, η αύξηση των πειραμάτων σε πιθήκους οφείλεται κυρίως στα πειράματα που γίνονται σε μακάκους που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα φαρμάκων.

Μεταξύ 1974 και 1996 ο αριθμός των πειραμάτων στα ζώα μειωνόταν κάθε χρόνο. Αλλά από το 2000 ο αριθμός των πειραμάτων αυξήθηκε κατά μέσο όρο 1% έως 2% ετησίως. Αυτή η τάση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χρήση γενετικά τροποποιημένων ζώων και στην πεποίθηση των επιστημόνων ότι προσθέτοντας ή αφαιρώντας γονίδια από τα ποντίκια θα μπορέσουν να κατανοήσουν πως οι μοριακές ατέλειες στους ανθρώπους οδηγούν σε ασθένειες. Αντιθέτως, τα πειράματα σε μη γενετικά τροποποιημένα ζώα μειώνονται σταθερά από το 1995.

«Η έρευνα και τα πειράματα στα ζώα έχουν παίξει ρόλο σχεδόν σε κάθε σημαντική ιατρική ανακάλυψη του τελευταίου αιώνα και έχει σώσει εκατοντάδες εκατομμυρίων ζωών παγκοσμίως» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζόαν Ράιαν, προκαταλαμβάνοντας τις αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων. «Οπου η έρευνα στα ζώα είναι η μόνη μας επιλογή, θα εξακολουθήσουμε να εξασφαλίζουμε ότι η ισορροπία μεταξύ της ευημερίας των ζώων και της επιστημονικής προόδου θα διατηρείται» συμπλήρωσε.

Την ώρα που γνωστοποιούνται αυτά τα στοιχεία οι βρετανικές φιλοζωικές οργανώσεις που αντιτίθενται στα πειράματα στα ζώα προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ανατρέψουν κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η προβολή διαφημιστικής καμπάνιας κατά των πειραμάτων σε ζώα με το αιτιολογικό ότι περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες.

του Τάσου Σαραντή, ΗΜΕΡΗΣΙΑ 25/7/2008





ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ? ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ?

Σύμφωνα με δηλώσεις του επιτρόπου Σταύρου Δήμα << είναι ζωτικής σημασίας να μπει τέλος στα πειράματα σε ζωντανούς οργανισμούς>>.
Κάθε χρόνο δηλητηριάζονται ,καίγονται, τυφλώνονται ,δέχονται γεννητικές μετατροπές , αλείβονται από φυτοφάρμακα , απολυμαντικά , κόβονται κομμάτια και επανακολλουνται γίνονται εξαρτώμενα από ναρκωτικά ,αποκοπουνται από τους γονείς τους για να διεξαχθούν ψυχολογικά τεστ κλπ 12 εκατ. Ζώα ποντίκια , πουλιά , σκυλιά άλογα , γαϊδούρια , πίθηκοι κ.α

Η Γαλλία με 2325000 είναι πρώτη σε αριθμό ζώων με δεύτερη τη Μεγάλη Βρετανία με 1847000 , τρίτη την Γερμανία με 1822824 και τέταρτη η Ελλάδα με 900000 με πέμπτη την Ιταλία με 896000.
Πως είναι δυνατό η Ελλάδα με την πολύ χαμηλή έρευνα να χρειάζεται τέτοιο αριθμό….μήπως ακόμη μια τάξη ανθρώπων έχει καταλαβη με μαφιόζικο τρόπο έναν τομεα και προσπαθεί να βρει λόγω ύπαρξης?
Τα πειράματα έχουν σαν εφαρμογή
Την ανάπτυξη προϊόντων και συσκευών 65%
Βασική ερεύνα 25%
Τεστ τοξικότητας 7%
Διάγνωση 1,7%
Και αλλά

Το 90% των φαρμάκων που δοκιμάστηκε σε ζώα δεν περνάει το τεστ στον άνθρωπο και δεν βγαίνουν στη αγορά.

Ο αμίαντος , η βενζόλη ο καπνός το αρσενικό και η μετανολη δεν έκαναν κανένα κακό στα ζώα ενώ οι άνθρωποι είχαν διαφορετική αντίδραση.

Πόσοι ξερόυν ότι μετά τον καρκίνο ,τα καρδιακά , τα εγκεφαλικά ο άλλος μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου είναι οι παρενέργειες των φαρμάκων στους ανθρώπους.
10000 άνθρωποι τον χρόνο πεθαίνουν από αλλεργική αντίδραση σε φάρμακα στην Μεγάλη Βρετανία.

Vioxx Cerestat, MaxiPost, Zendra, Lotrafiban, gavestinel, nimodipine, clomethiazole)

Όλα τα άνω φάρμακα ήταν με τυμπανοκρουσίες ελπίδα για τον άνθρωπο ενώ στο τέλος του προσέφεραν τον θάνατο.

Στα 22 φάρμακα που έδειξαν θεραπευτικές ικανότητες στο νωτιαίο μυελό κανένα δεν προχώρησε στην παραγωγή στον άνθρωπο.

Ο Alexander Fleming ο ανακαλυψας την πενικιλίνη είχε δήλωση <<ευτυχώς που τότε δεν βασιζόμασταν στα πειράματα σε ζώα τόσο πολύ γιατί αλλιώς η πενικιλίνη και εν συνεχεία όλος ο κλάδος των αντιβιοτικών δεν θα υπήρχε σήμερα.>>
Το ινδικό χοιρίδιο πεθαίνει στη επαφή με την πενικιλίνη.
Θα σταματήσω εδώ για να μην γεμίσω τα πάντα με καταστάσεις που αποδεικνύουν το ποσό λάθος είμαστε σαν ανθρώπινο γένος.

Ε! τότε γεννιέται η σκέψη …..γιατί συνεχίζονται τα πειράματα.?

1) πρώτον γιατί σε θανάτους ανθρώπων από φάρμακα και στις αγωγές που ακολουθούν το κράτος ρίχνει το βάρος στις εταιρείες και οι εταιρείες στα νόμιμα πειράματα…έτσι το σύστημα τους αθωώνει όλους στο τέλος.
2) κάθε φορά που το κράτος η μια εταιρεία που μολύνει θέλει να καλύψει τις ενέργειες της παρουσιάζει μια μελέτη σε ένα ζώο που δείχνει αυτό που επιθυμεί.

Δηλαδή τα πειράματα στα ζώα είναι ένας μηχανισμός κάλυψης ευθυνών και συνειδήσεων.



Αυτοί που επιβάλλονται στα ζώα το κάνουν χρησιμοποιώντας 2 δικαιολογίες.
1) Ότι δεν έχουν λογική …….οπότε με αυτό το σκεπτικό θα δικαιολογούταν πειράματα σε νοητικά καθυστερημένους.
2) Ότι δεν είναι ίσα προς τον άνθρωπο…. Οπότε με αυτό το σκεπτικό συμπεριφερόμαστε σαν τους ναζί που έκαναν ότι έκαναν πιστεύοντας στην ανωτερότητα τους.

Κάθε μέρα χρησιμοποιούνται από εμάς δεκάδες προϊόντα κατανάλωσης βαλμένα με αίμα ,η σωστή εθελοντική ενημέρωση μας κάνει να μην είμαστε συνεργάτες τους.
Να ξέρετε ότι στην Ινδία αν σε μια συζήτηση πεις σε κάποιον <<…ποιος νομίζεις ότι είσαι>> αυτός θα σου απαντήσει <<δεν νομίζω ποιος είμαι …ξέρω ποιος είμαι>> εσείς ξέρετε ποιοι είστε?

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε οσους ξερουν ότι είναι χριστιανοί.

Ψαρρας Δημητρης
dimipsra@otenet.gr
6946267565
πηγή : ΦΟΙΝΙΞ- Εταιρία εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης




Παγκόσμια Ημέρα κατάργησης των πειραμάτων στα ζώα - 24 Απρίλίου
Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.

Διοργανώνεται από την Animal Aid υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε.
Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.
Ακόμη, είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ’ ένα σκύλο, σε μια γάτα ή ένα κουνέλι, ενώ τα χρωμοσαμπουάν, δοκιμάζονται στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των πειραμάτων είναι από ανατριχιαστικές έως αποκρουστικότατες και ίσως η αναλυτικότερη αναφορά σε αυτές να μην είναι του παρόντος.
Αυτό που ίσως είναι του παρόντος, είναι το να αναρωτηθούμε κατά πόσο αξίζει τον κόπο.. δεδομένου πως η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο ώστε η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, σκοπός, τον οποίο συχνά επικαλούνται οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, μπορεί, όπως έρευνες έχουν δείξει, να αποτυπωθεί και σε υπολογιστές..
Το διεθνές standard
Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο standard για το εάν ένα προϊόν περιποίησης είναι "μη δοκιμασμένο σε ζώα".
Σχεδιάστηκε από ένα διεθνή οργανισμό φιλοζωικών οργανώσεων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Βόρειο Αμερική, συμπεριλαμβανομένων και του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για την Κατάργηση των Πειραμάτων στα Ζώα και του Συνασπισμού για την Ενημέρωση των Καταναλωτών για τα Καλλυντικά.
Είναι η πρώτη φορά που φιλοζωικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ομόφωνα συμφώνησαν στο τι καθιστά ένα προϊόν "Μη Δοκιμασμένο σε Ζώα".
Σχετικά links :
http://www.animalaid.org.uk/h/n/AA/HOME/
http://stopanimaltests.com/AnimalsinLabs.asp




Φοιτητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης
Απρίλιος 2008 (internet)



Γίνονται πειράματα σε ζώα, αυτό είναι σίγουρο. Αν το ψάξει κανείς σχετικά θα βρει ακόμα και απελευθερώσεις πειραματόζωων από το ΑΠΘ νομίζω. Γίνονται σε τμήματα βιολογίας και ιατρικής στα πανεπιστήμια, οπότε μπορείς να φανταστείς τι συμβαίνει σε εταιρίες... τι μπορούμε να κάνουμε είναι ένα θέμα, μιας και πέρα από τη δράση απελευθέρωσης, που δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει, δεν ξέρω τι άλλο είναι δυνατόν να γίνει.






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΜΦΙΙΣΒΗΤΟΥΝ , ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ...
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ Η ΣΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ , ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ INTERNET, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ , ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φρίκη και απαράδεκτη η ανθρώπινη εγκληματικότητα κατά των ζώων για τα πειράματα. Καλά κάνετε και τα θυμίζετε, γιατί όλα τα ξένα sites για τα ζώα , βάζουν συνέχεια αυτό το θέμα. Πρέπει να κάνουμε κάτι όλοι να μην ξαναγίνει αυτό ποτέ στα ζώα.

Νάγια

Ανώνυμος είπε...

aparadekta, aparadekta, aparadekta...
drepome pou ime anthropos...

Ανώνυμος είπε...

το θέμα των πειραμάτων στα καημένα τα ζώα είναι τεράστιο και, ενώ υπάρχουν ρυθμίσεις και απαγορεύσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεχίζουν να γινονται animals tests κρυφά, ακόμη και από εταιρίες. Στη Μ.Βρετανία, τη Γερμανία και το Βέλγιο οργιάζουν τα πειράματα σε ζώα, όσο κι αν φωνάζουν οι φιλοζωικές οργάνώσεις τους.