Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010


Η πρώτη δίκη στην Ελλάδα
για ιδιοκτήτη παράνομου εκτροφείου

Η διαδικασία της δίκης ήταν συναρπαστική και συνάμα περίεργη αλλά στο τέλος η κυρία κρίθηκε ένοχη με δύο κατηγορίες: εκτροφή χωρίς άδεια και βασανισμός ζώων. Άνθρωποι που ήταν παρόντες στη δίκη την περιγράφουν ως ...



μια γυναίκα ποταπή, μέσα στα πανάκριβα ρούχα της, με νύχια μανικουρισμένα και γόβες στιλέτο ενώ είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα αλλά αγαπούσε τα 56 σκυλιά που κατασχέθηκαν αφού ήταν υποσιτισμένα ή μισοπεθαμένα και απ' όταν ήταν παιδί ονειρευόταν να έχει εκτροφείο!

Τώρα όμως αναγκάζεται να σταματήσει το ''όνειρο'' της και εφιάλτη για τα 56 σκυλιά. Θα ξαναγυρίσει στο δικαστήριο για την καταδίκη της αλλά έχει ήδη κάνει έφεση για να της επιστραφούν τα σκυλιά. Πόσο θράσος έχει άραγε?

Τα σκυλιά που έχουν κατασχεθεί δεν μπορούν ακόμα να δοθούν για υιοθεσία αν δεν αποκτήσουν τα κανονικά κιλά και την υγεία τους, αλλά θα πρέπει να φιλοξενούνται για τα επόμενα 2 με 4 χρόνια, όταν και η έφεση της θα εκδικαστεί! Το σωματείο stray.gr κρατά λογαριασμό για τη φροντίδα όλων αυτών των σκύλων ενώ στη παράνομη φάρμα υπήρχαν και γάτες, κότες και κουνέλια.

Αυτή ήταν η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για ιδιοκτήτη παράνομης φάρμας εκτροφής (puppy mill) ενώ είναι η δεύτερη φάρμα που ανακαλύπτεται και κλείνει.

Είναι η πρώτη φορά που κρίνεται ένοχος η δράστης και η πιθανή ποινή της θα είναι 4 μήνες φυλάκιση. Ίσως μικρό διάστημα, σε σχέση με το κέρδος που έβγαλε από αυτά τα ζώα, αλλά σίγουρα ένα πρώτο βήμα για την τιμωρία παρόμοιων περιστατικών στην χώρα μας.

Μην αγοράζετε από γνωστές αλυσίδες pet shop και γενικότερα από βιτρίνες! Γιατί το κουτάβι ή το γατάκι μπορεί να προέρχεται από μια τέτοια φάρμα!!! Οι σοβαροί εκτρoφείς δεν μεταπωλούν τα ζώα τους σε pet shops! Aν επιμένετε να αγοράσετε καθαρόαιμο ζώο, αγοράστε από υπεύθυνο εκτροφέα αφού κάνετε έρευνα.
Το καλύτερο όμως είναι να υιοθετήσετε ένα από τα καθαρόαιμα ή ημίαιμα ζώα που βρίσκονται σε κλουβιά καταφυγίων και είναι χιλιάδες!
Μετάφραση κειμένου της H.Siwak
& adespoto.gr.

Tα δύο τσιουάουα της φωτογραφίας βρέθηκαν στην παράνομη φάρμα και ανακαλύφθηκε ότι είχαν κλαπεί από γνωστό pet shop σε ληστεία του 2008!

αναδημοσίευση από adespoto.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΠΟΙΝΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ "ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ- ΖΩΟΦΙΛΟΙ", ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ, ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ PET SHOPS ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝΗΤΑΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗΣ...ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ.

Ανώνυμος είπε...

απορω πως δεν εχουν κανει ακομα σχολια οι ανωνυμοι να πουνε οτι ολο αυτο ειναι στημενο και οτι παλι οι εθελοντες διαφημιζουν τι κανουν και οτι κατα βαθος ολα γινονται για εξαγωγη πειραματοζωων!ελατε,πειτε να γελασουμε λιγο παλι!!

Ανώνυμος είπε...

ρε ανωνυμε τι σχεση εχουν oi παρανομες εξαγωγες ζωων εν κρυπτω και χωρις χαρτια με την παραπανω υποθεση?κανεις λογικο αλμα...

Ανώνυμος είπε...

μπερδεύουν τις υποθέσεις για να κουκουλώνουν άλλα τρωτά , γιατί όλα παρανομίες είναι και οι εκτροφές και οι εξαγωγές , αλλά διαφορετικά. πένε κάποιοι να κάνουν τους νόμιμους στην επιφάνεια για να καλύπτουν άλλες κρυφές παρανομίες που τους δίνουν έσοδα. και ξέρουν αυτοί για ποιούς μιλάμε. είναι συγκεκριμένοι

Ανώνυμος είπε...

E! δεν καταλαβαίνετε; Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

"Τα σκυλιά που έχουν κατασχεθεί δεν μπορούν ακόμα να δοθούν για υιοθεσία αν δεν αποκτήσουν τα κανονικά κιλά και την υγεία τους, αλλά θα πρέπει να φιλοξενούνται για τα επόμενα 2 με 4 χρόνια, όταν και η έφεση της θα εκδικαστεί! Το σωματείο stray.gr κρατά λογαριασμό για τη φροντίδα όλων αυτών των σκύλων ενώ στη παράνομη φάρμα υπήρχαν και γάτες, κότες και κουνέλια."

Τελικά πρόσεξα ότι μόνο για σκυλιά μιλάνε. Και πολύ προσεκτικά θάλεγα.

Τα υπόλοιπα είδη ζώων που είχαν κατασχεθεί τι γίνανε;; Τα κοτοπουλάκια (50-100-200); Τα κουνελάκια;;Τα παπαγαλάκια;;

Και τελικά γιατί δεν θα μπορούν να δοθούν για υιοθεσία τα σκυλιά για 2-4 χρόνια;
Επειδή δεν έχουν τα σωστά κιλά (???) ή γιατί πρέπει πρώτα να εκδικαστεί η έφεση της "πανάκριβα ντυμένης κυρίας με τα μανικιουρισμένα νύχια και τη γόβα στιλέτο";
Και ποιός όρισε το χρονικό διάστημα;;Εσείς ή οι δικηγόροι;;

Επειδή άλλα λέει το υποτιθέμενο Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού γραφείου.

quote

DELTIO TUPOU APO DIKHGORIKO GRAFEIO
--------------------------------------------------------------------------------

Υπόθεση παράνομου εκτροφείου στο Αλεποχώρι

Στις 19 Νοεμβρίου 2009, ζωόφιλοι από δεκάδες φιλοζωικά σωματεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ακόμη παράνομο εκτροφείο. Η αγανάκτηση όλων ήταν μεγάλη όταν αντίκρισαν τα υποσιτισμένα και αποστεωμένα ζώα, που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες μέσα στις ακαθαρσίες τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για άσκηση ή πρόσβαση σε βασικές ανάγκες όπως νερό και τροφή.

Αμέσως, την 20 Νοεμβρίου 2009, μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της ιδιοκτήτριας του χώρου, η αρμόδια Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των ζώων συντροφιάς, εξέδωσε Διάταξη προσωρινής παραχώρησης των ταλαιπωρημένων ζώων στο Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - Stray.gr.
Την 13.01.2010, μετά από αναβολές, εκδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση εις βάρος της εκτροφέως για τις κατηγορίες της διατήρησης εκτροφείου χωρίς άδεια και της μη τήρησης των όρων του νόμου για την υγιεινή και φροντίδα των ζώων. Μετά από δίωρη ακροαματική διαδικασία, στην οποία κατέθεσαν ως μάρτυρες μεταξύ άλλων και οι καταγγέλλουσες Ίρις Καλφοπούλου και Μαρίνα Λυμπεροπούλου - μέλη του Σωματείου μας - προέκυψε ότι το εκτροφείο παραβίαζε όχι μόνο τις τυπικές προϋποθέσεις κατοχής άδειας λειτουργίας, αλλά και ότι επί της ουσίας εξέτρεφε ζώα χωρίς νόμιμους τίτλους, σε χώρο όπου βασίλευαν οι ασθένειες, οι ακαθαρσίες και η δυσοσμία, καθώς τα σκυλιά στερούνταν βασικής φροντίδας, όπως τροφής και ιατρικής μέριμνας.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο, συντασσόμενο με την πρόταση του κ. Εισαγγελέα, αποδοκίμασε την κατηγορουμένη, κρίνοντάς την ένοχη όλων των κατηγοριών, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην προσπάθεια των φιλόζωων.


Μετά από δίκη που διήρκεσε για περισσότερες από 2 ώρες, η απόφαση ήταν ενοχοποιητική για την κατηγορούμενη.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια περίπτωση κακοποίησης και παράνομης διατήρησης εκτροφείου (puppy farm) να φτάνει στη δικαιοσύνη και το μήνυμα που φέρνει αυτή η απόφαση στους ζωόφιλους της Ελλάδας, δίνει ελπίδες σε όλους.

Τα ζώα είναι πλέον όλα πολύ καλά στην υγεία τους, ενώ σύμφωνα με την προαναφερθείσα Εισαγγελική Διάταξη παραμένουν υπό την φροντίδα του σωματείου Stray.gr, το οποίο θα συνεχίσει να τα παραχωρεί περαιτέρω στα μέλη του για προσωρινή φιλοξενία καθώς το κόστος της φιλοξενίας τους σε ιδιωτικές πανσιόν, είναι μεγάλο για να το αναλάβουν εξ' ολοκλήρου οι εθελοντές.

unquote

Πράγμα που σημαίνει πως το Stay gr
θα μπορεί να παραχωρεί για φιλοξενία όπου θέλει τα σκυλιά. ΄Η σε ιδιώτες ή σε δικά του μέλη.

ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ !!! ΚΑΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΝΟΣ ;;;; ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ ΘΑ
'ΚΑΙΓΟΣΑΣΤΑΝ" ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ Η' ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ? ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΒΑΣΙΜΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ.

Ανώνυμος είπε...

να προσθεσω στην φιλη η στον φιλο ποιο πανω που διατυπωνε ερωτημα.σε ποιο μητρωο ποιανου δημου θα καταγραφουνε τα ζωα για να ξερει σαν αρμοδιος συμφωνα με τον νομο την τυχη τους?ε?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΡΗΜΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ.
Η ΘΑ ΤΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΗ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΤΥΧΗ, Η ΘΑ ΤΑ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΥΠΙΚΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ . ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ" ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ.

ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΩΣΑΝ ΒΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ.
ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ?
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ Η ΣΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ?
ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΛΟΥΦΑΞΕΤΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
ΑΝΟΗΤΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΑ !! ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΘΕΝ, ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ"!

ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ,ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ Ή ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ!!

ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ?
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

xronia polla se oloys akoma ke se aftoys poy moy klecan me poniria ta skilia ime i idioktitria ton zoon prota apola uelo na po kalli protoxronia ke na po gia ta sxolia poy lene isbaros moy den ime oyte apateonisa oyte egglimatias oyte kleftra apateones ke kleftes ine afti poy mpikan stoys xoroys moy xoris xarti isageleos ke traboysan fotografies ke video ke jegelasan astinomia ke isaggelea gia na paroyn ta skilia poy ine ola dika moy ego ime i idioktitria afton ton zoon exo apodijis me pio dikeoma kratai aftos sti fotografia ta skilia ta dika moy anaferome gia ta tsioyaoya ke me pio dikeoma ta pige ston porto rafti exoyne fai oli minisi giafto poy exoyn kani nomimi ime paranomi den ime den kribome apo kanenan ke exo ajioprepia giafto ke milao den exo tin anaggi na kleco skilo ime emporas ke opote uelo skili to agorazo ke to exo opos afta poy moy piran ta perisotera ta exo megalosi ego apo koytabia exo ke ta bibliaria toys ke apeto na ta paro piso an den ta paro ua xreouoyne gia ta siggekrimena na mas poyne poyexoyn dosi ta tsioyaoya ta maltez to arseniko pit bull giati ine toy gioy moy ke exoyn dimioyrgisi cixologiko problima sto pedi ke prepi na to epistrecoyn amesa

Ανώνυμος είπε...

na mas poyne apo pio pet shop exoyn klapi ta tsioyaoya ? ntropi toys me ta cemata poy lene giati ta exo megalosi apo mora ke exo ta bibliaria toys

Ανώνυμος είπε...

xronia pola ke kali xronia ime iidioktitria ton zoon ntropi se aftoys poy den me jeroyn prosopika ke me sxoliazoyne os apateonisa ke os kleftra apateones ke kleftes ine afti poy mpikan stoys xoroys moy xoris xarrti isageleos ke trabagan fotografies ke video jegelasan tin astinomia ke ton isaggelea gia na moy klecoyn ta skilia na mas poyne poy ta exoyn pai ke poy ta exoyn dosi ta tsioyaoya ta maltez ke to pit bull to arseniko ine toy gioymoy ke exoyn dimioyrgisi cixologiko problima sto pedi na to epistecoyn amesa