Σελίδες

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009










-Γάτα κολλημένη με κόλλα, στη Μινεσότα
-Τραυμάτισαν 2 γάτες με πυροβόλο στη Σκωτία

Δύο περιστατικά κακοποίησης κατοικιδίων δημοσίευσε ένα από τα αντικειμενικότερα και αρτιότερα ελληνικά sites για τα ζώα, το www.adespoto.gr.
Δεν πρόκειται για κακοποιήσεις ζώων στη "βάρβαρη" Ελλάδα, αλλά σε άλλες χώρες...


Αυτά για τις υπερβολές άλλων, που προβάλλουν μόνο τη χώρα μας, ως "κοιτίδα" κακοποίησης ζώων, εθελοτυφλώντας για τα χιλιάδες παρόμοια φαινόμενα, δυστυχώς, σε όλο τον κόσμο. Παντού όπου υπάρχουν "άρρωστοι" άνθρωποι ή διεστραμμένες προσωπικότητες.


Απλά, οι ποινές πρέπει να εφαρμόζονται στην Ελλάδα πάντα και να είναι αυστηρότατες.

Διαβάστε τα περιστατικά :




Γάτα κολλημένη με κόλλα...

Μπορεί να έχει 7 ψυχές αλλά η συγκεκριμένη γάτα στάθηκε τυχερή,χανοντας μία ψυχή,αφού βρέθηκε κολλημένη,με κόλλα,στο δρόμο στη Μινεσότα!

Ένα ζευγάρι είδε την γάτα στην άκρη του δρόμου και πίστεψε ότι ήταν χτυπημένη από αυτοκίνητο. Αλλά η γάτα ήταν κολλημένη...


Της έβαλαν κόλλα στα πατουσάκια της! Το ζευγάρι την απομάκρυνε από το δρόμο και η γάτα ονομάστηκε Timothy.Τα μέλη της φιλοζωϊκής οργάνωσης ''Δεύτερη Ευκαιρία'' εξέφρασαν το θυμό τουςγια τη μεταχείριση της γάτας.

Ο Timothy φιλοξενείται μέχρι να αναρρώσει και μετά θα δοθεί για υιοθεσία.

Πηγή : foxnews.com






Τραυμάτισε 2 γάτες με αεροβόλο!

Τα 2 γατάκια, ο Welly και ο Boots, ηλικίας 18 μηνών εγκαταλήφθηκαν αιμόφυρτα και άσχημα χτυπημένα μετά από επίθεση με αεροβόλο το Σάββατο.

Ο Welly έχασε το ένα του μάτι αφού τον χτύπησαν στη μέση του κεφαλιού ενώ ο Boots χτυπήθηκε στον ώμο.



Είναι η δεύτερη φορά που τα ζώα γίνονται στόχος, αφού ο Boots είχε χτυπηθεί από σφαίρα αεροβόλου πριν 3 μήνες. Η ιδιοκτήτρια, Anne Duguid, είπε ότι φοβάται μην τραυματιστεί κανενα παιδί αν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

''Είμαι αηδιασμένη και αισθάνομαι τρομαγμένη που κάποιος τόσο κοντά μπορεί και πυροβολεί γάτες.Φοβάμαι να τις αφήσω έξω για να μην ξανασυμβεί.
Και οι δύο τους είναι τυχερές που δεν ήταν μοιραίο το χτύπημα΄΄,είπε.
Η SPCA της Σκωτίας κυνηγά το άτομο πίσω από την επίθεση, που έγινε στην περιοχή James Grove το Σάββατο.

Η πρόκληση πόνου στο ζώο είναι αδίκημα και μπορεί ο δράστης να φυλακιστεί για ένα χρόνο αλλά και να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

α, δεν είναι μόνο η χώρα μας άντρο βασανιστηρίων των ζώων;
γιατί έτσι μας παρουσιάζουν οι "ξύπνιοι" για να καταφέρουν άλλα πράγματα, όπως να βγάζουν τα σκυλιά, τα γατιά και άλλα ζωάκια έξω ανενόχλητοι και να παίρνουν τη μίζα τους
όχι ότι δεν γίνονται πολλά εδώ και ειδικά σε επαρχίες
όμως έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τα πράγματα σε σχέση με το παρελθόν
στην Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη που γυρίζουμε, όλοι είναι με τα σκυλιά τους βόλτες
και δεν είναι ράτσες
αδεσποτούλια είναι τα περισσότερα

Μ.Κ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύς κόσμος έχει πλέον κατοικίδια και ειδικά σκυλιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα σώσουμε όλα, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στην Ελλάδα και , συμφωνώ, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Πιάνουν δύο τρία κακά περιστατικά και τα κάνουν σημαία στο Internet και στα κανάλια, λες και δεν γόνονται αυτά παντου, όπως και με τους ανθρώπους μεταξύ τους.
Σας πληροφορώ ότι στο εξωτρικό γίνονται πολύ χεορότερα με τα ζώα και τα κακοποιούν και ανωμαλίες κάνουν και τα χρησιμοποιούν και για άλλα βίτσια οι ανώμαλοι.
Διαβάζω κατα καιρούς αυτή την μανία να τα στέλνουν στο εξωτερικό , αντί να προσπαθήσουμε εδώ να κάνουμε κάτι. Κάντε όλοι κάτι να κρατήσουμε τα κατοικίδια μας στην πατρίδα τους, έστω και αν μερικά είναι άτυχα.
Μακρινό ξάδελφο είχα στην Αγγλία που σπούδασε και δούλεψε εκεί και πήρε μαζί του το σκύλο του και οι διπλανοί του , έξω από το Λονδίνο, του το σκότωσαν με φόλα , γιατί τους ενοχλούσε.
Στη Φραγκφούρτη , σκότωσαν λυκόσκυλο γνωστής μου από το Face book , επειδή αλιχτούσε και το θεώρησαν γρουσουζιά οι γείτονες που είχαν άρρωστο στο σπίτι τους...